BANCI | Stirea Zilei

Noua estimare de crestere economica a ministrului Finantelor: intre -1% si 1,5%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-12 15:09

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat, joi, după ţntÔlnirea cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, că vede o creştere economică ţn acest an situată ţntre -1% şi 1,5%, comparativ cu 2,5%, nivelul luat ţn calcul la construcţia bugetului.

"Pe mine dacă mă ţntrebaţi, la ora actuală, este posibil să fie ţntre -1% şi 1,5%", a spus Pogea, arătÔnd că toate instituţiile internaţionale şi-au schimbat prognozele de trei ori ţn ultimele luni, din cauza evoluţiei crizei, care necesită ajustări permanente.

Ministrul Finanţelor a adăugat că este foarte importantă estimarea corectă a indicatorilor macroeconomici pentru a putea dimensiona cheltuielile, astfel ţncÔt să fie acoperite cu veniturile disponibile.

"Important este să vedem adevărul", a spus Pogea, citat de Mediafax.

O delegaţie a FMI a venit, miercuri, ţntr-o vizită de două săptămÔni la Bucureşti, pentru a discuta un acord care va fi parte a unui program de finanţare multilaterală, susţinut de Uniunea Europeană şi Banca Mondială, precum şi alte instituţii financiare internaţionale. La discuţii participă şi experţi ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale şi Băncii Centrale Europene.

Principalele discuţii vizează execuţia bugetară pentru anul 2009 şi dimensionarea corectă a veniturilor şi chelutielilor programate.

Bugetul este construit pe o creştere economică prognozată de 2,5%, un deficit bugetar de 2% din PIB, o rată a inflaţiei de 5% şi un Produs Intern Brut de 579 miliarde de lei (144,7 miliarde de euro).

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii