BANCI | Stirea Zilei

Claudiu Cercel, BRD: Cursul valutar va scadea sub 4 lei la finalul anului

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-06 16:52

Directorul general adjunct al BRD - Groupe Societe Generale, Claudiu Cercel, nu vede, ţn prezent, riscuri majore de depreciere a monedei naţionale şi consideră că nivelul cursului de schimb se ţndreaptă chiar mai jos de 4,2 lei/euro.

"Nu văd riscuri majore de depreciere a leului ţn prezent. Mai degrabă cursul se ţndreaptă spre 4,2 lei/euro, chiar mai jos", a declarat pentru MEDIAFAX Cercel.

El anticipează un nivel al cursului de schimb de sub 4 lei/euro pentru finele acestui an şi de 4,1 lei/euro pentru sfÔrşitul primului semestru.

"Diferenţialul de dobÔndă este cel mai mare din regiune (...)", a explicat Cercel.

El a mai spus că cererea de valută se va reduce ţn urma scăderii importurilor şi că vor exista intrări din exterior, de exemplu sub forma fondurilor europene.

Referitor la ponderea deţinută de creditele ţn devize şi la impactul negativ pe care l-ar putea avea deprecierea leului, Cercel a menţionat că 70% din aceste ţmprumuturi sunt legate de evoluţia Euribor.

"Din punctul de vedere al riscului pentru bănci, nivelul actual al cursului nu reprezintă un risc", a spus Cercel ţn cadrul unei conferinţei "Franţa - RomÔnia: ţmpreună ţn Europa ţn faţa crizei".

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii