BANCI | Stirea Zilei

Isarescu: "Cea mai mare parte a datoriei externe a venit pe fondul bataliei pentru cota de piata a bancilor"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-04 14:14

╬ncercarea de depreciere a leului din luna octombrie urmărea atingerea unui curs de 4,5 - 4,7 lei/euro şi nu un nivel de 4,2 lei/euro, cum sugerau unii analişti, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

"Vă garantez că nu era 4,2 lei/euro (ţinta de curs - n.r.). Se dorea 4,5 - 4,7 lei/euro şi mai sus. ╬n momentul ţn care scapi frÔiele nu mai ai ce să faci. BNR a intervenit, nu pentru că apăra un nivel de curs, ci pentru ţncrederea ţn moneda naţională", a spus guvernatorul Băncii Naţionale a RomÔniei (BNR), Mugur Isărescu, citat de Mediafax.

El a adăugat că ţncercarea de depreciere din toamna anului trecut a venit, ţntr-adevăr, pe fondul unei datorii private ţnalte, pe termen scurt, dar pe care o pune, ţn mare parte, pe seama luptei pentru cotă de piaţă dusă pÔnă atunci tot de băncile comerciale.

"Cea mai mare parte a datoriei externe a venit pe fondul bătăliei pentru cotă de piaţă a băncilor", a spus Isărescu.

El spune că se observă anumite bubble-uri ţn sectoare ca cel bancar, imobiliare, retail, "care sunt acum cele mai gălăgioase". Oficialul BNR ţncadrează situaţii din aceste domenii ca făcÔnd parte din cilcurile normale.

Isărescu a spus că a existat o presiune mediatică folosită de unele bănci ţn momentul octombrie, mai ales prin declaraţiile privind lipsa de lichiditate.

"UitÔndu-mă la poziţiile valutare, am văzut din nou lungiri de poziţii. Rog media, dacă cineva mai spune că e lipsă de lichiditate, să nu-i creadă", a mai spus Isărescu.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii