BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen: Leul se va aprecia la 4,10 lei spre finalul lui 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-03 23:31

Leul se va tranzacţiona ţntr-un interval ţngust pe termen scurt şi va fi cotat ţn jur de 4,30 lei/euro la finalul lui martie, urmÔnd ca ulterior să se aprecieze pÔnă la 4,10 lei/euro la sfÔrşitul acestui an, estimează analiştii grupului financiar austriac Raiffesen, ţntr-un raport publicat marti. (VEZI RAPORTUL IN DOCUMENTUL ATASAT)

Analiştii observă că nivelul cursului euro/leu continuă să se menţină ţntr-un interval restrÔns şi că leul este mult mai puţin volatil decÔt majoritatea monedelor similare.

"De fapt, leul a rămas aproape la acelaşi nivel faţă de euro ţn februarie. ╬n opinia noastră, controlul puternic al lichidităţii din piaţa monetară explică ţn mare parte această evoluţie a cursului de schimb", a arătat analistul Martin Stelzeneder, ţn raportul menţionat.

El a amintit că rezervele valutare ale RomÔniei au scăzut cu doar 90 milioane euro ţn februarie, "care este o sumă foarte mică, dat fiind nivelul remarcabil al rezervelor (25,9 miliarde euro)".

Potrivit datelor publicate luni de BNR, rezervele valutare ale RomÔniei au scăzut ţn februarie cu 92 milioane euro, pÔnă la 25,917 miliarde euro. Rezervele internaţionale ale RomÔniei - valute plus aur - au crescut uşor ţn februarie, pÔnă la 28,401 miliarde euro, ca urmare a scumpirii aurului.

Raiffeisen estimează că leul va fi cotat cu aproximativ 4,25 lei/euro ţn iunie, cu 4,20 lei/euro ţn septembrie şi ţn jur de 4,10 lei/euro ţn decembrie.

Aprecierea leului ar urma să vină pe fondul tendinţei regionale, potrivit Raiffeisen, care prognozează o apreciere a tuturor monedelor din zonă cu regim similar. Astfel, analiştii grupului austriac estimează că zlotul se va ţntări de la 4,75 unităţi/euro ţn prezent pÔnă la 4,50 unităţi/euro la finalul anului, ţnsă după o depreciere pÔnă la 4,80 unităţi/euro ţn septembrie. Forintul ar urma să ţncheie anul ţn jur de 270 unităţi/euro, faţă de 307 unităţi/euro ţn prezent.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii