BANCI | Stirea Zilei

Creditarea populatiei s-a blocat in luna ianuarie la nivelul din decembrie 2008

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-03 23:30

Creditarea populaţiei s-a blocat ţn luna ianuarie la nivelul din decembrie 2008, atÔt pe segmentul ţmprumuturilor de consum, cÔt şi al celor pentru locuinţe, reiese din datele Băncii Naţionale a RomÔniei (BNR), analizate de Mediafax.

Soldul creditelor de consum şi pentru locuinţe acordate populaţiei a scăzut uşor ţn ianuarie, comparativ cu luna decembrie, ţn contextul ţn care avansul ţnregistrat ţn termeni nominali pe segmentul ţmprumuturilor ţn valută, exprimate ţn lei, este anulat de deprecierea leului.

AtÔt creditele de consum ţn lei, cÔt şi cele pentru locuinţe au ţnregistrat scăderi uşoare, de 0,91%, la 37,55 miliarde de lei, şi respectiv 0,01%, la 1,64 miliarde de lei.

Pe segmentul ţmprumuturile de consum şi pentru locuinţe ţn valută se observă ţn ianuarie creşteri de 6,8%, respectiv 7,5% faţă de luna precedentă, soldurile ajungÔnd la 38,43 miliarde de lei şi 20,79 miliarde de lei.

Totuşi, trebuie luat ţn considerare faptul că valoarea ţmprumuturilor acordate ţn valută este exprimată de BNR ţn lei, precum şi deprecierea monedei naţionale de 7,33% faţă de euro din luna ianuarie 2009.

Astfel, se observă că ţmprumuturile de consum ţn valută s-au redus uşor ţn ianuarie, ţn timp ce creditele pentru locuinţe au urcat nesemnificativ.

Creditele de consum acordate populaţiei au crescut ţn ianuarie cu 2,85% faţă decembrie, la 75,98 miliarde de lei, ţn timp ce ţmprumuturile pentru locuinţe au avansat 6,9%, la 22,44 miliarde de lei.

Soldul creditelor totale acordate populaţiei a urcat ţn ianuarie cu 3,8%, la 103,3 miliarde de lei, ţn timp ce ţmprumuturile pentru companii au avansat cu 4,73%, la 99,62 miliarde de lei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii