BANCI | Stirea Zilei

Rekkers, Banca Transilvania: Nu am solicitat garantii de la stat pentru finantarile in euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-02 20:28

Banca Transilvania nu a solicitat garanţii de la stat pentru nevoile de finanţare n euro şi nici nu a avut o abordare de acest gen, susţine directorul general al băncii, Robert Rekkers, ntr-un comunicat remis NewsIn, ca reacţie la interviul acordat agenţiei de presă Reuters.

"Banca Transilvania nu a solicitat garanţii de la stat pentru nevoile finanţărilor n euro şi nici nu a avut nicio abordare de acest gen. n plus, suntem adepţii unei pieţe cu adevărat concurenţiale, iar, n ceea ce priveşte statul romn, am ncredere că va propune pentru toate băncile locale cea mai bună formulă nediscriminatorie, pentru o concurenţă corectă, n interesul clienţilor şi consumatorilor romni", susţine directorul general al băncii n comunicat.

Agenţia de presă Reuters susţinea că Rekkers ar fi declarat că Banca Transilvania a solicitat garanţii guvernamentale pentru nevoile de finanţare n euro, ca să poată concura cu subsidiarele locale ale unor mari grupuri financiare internaţionale, ce au beneficiat de ajutoare de stat.

"Este o competiţie neloială, atunci cnd băncile din Austria, Olanda sau Grecia primesc ajutor de la stat. Este clar că dacă nu ar fi beneficiat de aceste ajutoare, şi-ar fi redus activitatea n Romnia sau chiar s-ar fi retras de pe această piaţă. Garanţiile de stat pentru finanţările n euro ar fi o idee bună, pentru că, n caz contrar, am fi dezavantajaţi", conform declaraţiilor lui Rekkers pentru Reuters.

Acesta a adăugat că, deşi guvernul nu susţine băncile cu capital romnesc, a prevăzut n bugetul pentru 2009 injecţii de capital pentru CEC Bank şi Eximbank, deţinute de stat, ceea ce este "un alt exemplu de situaţie incorectă", potrivit Reuters.

Mai multe bănci internaţionale cu subsidiare n Romnia au primit ajutoare guvernamentale de la statele de provenienţă, prin injecţii directe de capital sau prin garanţii pentru emisiuni, pentru a face faţă mai bine crizei financiare mondiale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: „am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?”

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

 



 

Ultimele Comentarii