BANCI | Stirea Zilei

Rezervele valutare de la BNR au scazut cu 92 milioane euro in februarie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-02 14:45

La 28 februarie 2009, rezervele valutare la Banca Naţională a RomÔniei se situau la nivelul de 25.917 milioane euro, faţă de 26.009 milioane euro la 31 ianuarie 2009, a anuntat astazi banca centrala.

╬n cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:
Ľ Intrări de 3.473 milioane euro, reprezentÔnd modificarea rezervelor minime ţn valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internaţionale, operaţiuni pe piaţa interbancară şi altele.
Ľ Ieşiri de 3.565 milioane euro, reprezentÔnd modificarea rezervelor minime ţn valută constituite de instituţiile de credit, plăţi din contul Comisiei Europene, plăţi de rate şi dobÔnzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat, operaţiuni pe piaţa interbancară.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. ╬n condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 2.484 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale RomÔniei (valute plus aur) la 28 februarie 2009 au fost de 28.401 milioane euro, faţă de 28.388 milioane euro la 31 ianuarie 2009.

Plăţile scadente ţn luna martie 2009 ţn contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, ţnsumează 112 milioane euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii