BANCI | Stirea Zilei

E oficial: RBS se retrage din Romania sau vinde banca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-26 16:36

Grupului britanic Royal Bank of Scotland (RBS) din RomÔnia va renunţa la afacerile din grupa de 15 ţări care include şi RomÔnia, fie prin a se retrage definitiv, fie prin vÔnzarea afacerilor, a spus, joi, directorul executiv al grupului, Stephen Hester.

"Trebuie să ne concentrăm resursele ţn această perioadă. De aceea, ţn aceste ţări va trebui fie să ne retragem, fie să găsim pe altcineva care să se ocupe de implentarea unei alte strategii", a spus Stephen Hester ţn cadrul conferinţei de presă pentru anunţarea rezultatelor grupului pe 2008.

RBS RomÔnia a fost inclusă, alături de alte 14 subsidiare şi sucursale ale băncii-mamă, pe lista celor de vÔnzare, planul reprezentÔnd ţmpărţirea afacerilor ţn 3 grupe de importanţă.

"╬n afara Irlandei, activitatea din restul Europei şi al Orientului Mijlociu a fost satisfăcătoare, cu toate că pieţele din Emiratele Arabe Unite, RomÔnia şi Kayakhstan au ţnregistrat o ţncetinire ţn 2008", se mai arată ţn raportul pe 2008 al RBS.

Times relata săptămÔna trecută că Banca britanică Royal Bank of Scotland (RBS), controlată de stat şi cu activităţi şi ţn RomÔnia, ar putea separa operaţiunile ţn două entităţi, o "bancă bună" şi una "rea", ultima incluzÔnd şi afacerile de retail din estul Europei, ce ar urma să fie vÔndute.

Prima grupă este cea a pieţelor strategice pentru grupul britanic, care vor fi păstrate. A doua este grupa afacerilor care sunt pasibile "reorientării", iar pentru a treia, care include şi RBS RomÔnia, banca din Marea Britanie "cercetează oportunităţile unui nou acţionariat".

╬n afară de RomÔnia, ţn grupa a treia mai sunt incluse, printre altele, Slovacia, Portugalia, Argentina şi Noua Zeelandă.

Grupul RBS a afişat joi pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) ţn 2008, marcÔnd cele mai puternice pierderi din istoria corporatistă britanică.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii