BANCI | Stirea Zilei

E oficial: RBS se retrage din Romania sau vinde banca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-26 16:36

Grupului britanic Royal Bank of Scotland (RBS) din România va renunţa la afacerile din grupa de 15 ţări care include şi România, fie prin a se retrage definitiv, fie prin vânzarea afacerilor, a spus, joi, directorul executiv al grupului, Stephen Hester.

"Trebuie să ne concentrăm resursele în această perioadă. De aceea, în aceste ţări va trebui fie să ne retragem, fie să găsim pe altcineva care să se ocupe de implentarea unei alte strategii", a spus Stephen Hester în cadrul conferinţei de presă pentru anunţarea rezultatelor grupului pe 2008.

RBS România a fost inclusă, alături de alte 14 subsidiare şi sucursale ale băncii-mamă, pe lista celor de vânzare, planul reprezentând împărţirea afacerilor în 3 grupe de importanţă.

"În afara Irlandei, activitatea din restul Europei şi al Orientului Mijlociu a fost satisfăcătoare, cu toate că pieţele din Emiratele Arabe Unite, România şi Kayakhstan au înregistrat o încetinire în 2008", se mai arată în raportul pe 2008 al RBS.

Times relata săptămâna trecută că Banca britanică Royal Bank of Scotland (RBS), controlată de stat şi cu activităţi şi în România, ar putea separa operaţiunile în două entităţi, o "bancă bună" şi una "rea", ultima incluzând şi afacerile de retail din estul Europei, ce ar urma să fie vândute.

Prima grupă este cea a pieţelor strategice pentru grupul britanic, care vor fi păstrate. A doua este grupa afacerilor care sunt pasibile "reorientării", iar pentru a treia, care include şi RBS România, banca din Marea Britanie "cercetează oportunităţile unui nou acţionariat".

În afară de România, în grupa a treia mai sunt incluse, printre altele, Slovacia, Portugalia, Argentina şi Noua Zeelandă.

Grupul RBS a afişat joi pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) în 2008, marcând cele mai puternice pierderi din istoria corporatistă britanică.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„AceÈ™ti escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulÈ›i bani, dar au iniÈ›iat È™i un credit de nevoi personale direct din aplicaÈ›ia Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii