BANCI | Stirea Zilei

BNR si Guvernul evalueaza suma optima necesara pentru imprumutul extern

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-23 20:53

Banca Naţională a României (BNR) analizează, împreună cu reprezentanţii Guvernului, suma optimă de împrumutat de pe plan extern, în condiţii de costuri cât mai avantajoase şi cu un calendar rezonabil de rambursare, a declarat, luni, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

"Suntem in faza de evaluare a unei sume optime cu costuri optime, precum si un calendar de rambursare rezonabil, pentru a nu avea probleme peste cativa ani", a precizat guvernatorul.

El a precizat ca se evalueaza, de asemenea, si efectele unui imprumut, sursele de finantare pentru acoperirea acestuia, precum fondurile europene, unde exista, din pacate, probleme de absorbtie.

"Aşa cum v-am spus, momentul zero pentru orice discuţie publică a fost adoptarea bugetului. Acest lucru s-a îndeplinit", a spus Isărescu într-o conferinţă de presă.

"Avem în vedere împrumuturi de balanţă de la Uniunea Europeană, dar şi împrumuturi suplimentare de Banca Europeană pentru Investiţii", a spus guvernatorul băncii centrale.

El a spus că se mai ia în considerare si un pachet de finanţare de la FMI pentru protejarea rezervelor, precum si de la Banca Mondială si BERD.

Isarescu a precizat ca proportiile finantarilor ar trebui sa fie echilibrate, in functie de fiecare institutie internationala.

"Suntem în acest moment la evaluări", a spus Isărescu, precizând că guvernul are un cuvânt important de spus.

Săptămâna trecută, Isărescu a declarat că un eventual acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar trebui să fie inclus într-un pachet de înţelegeri cu instituţiile europene.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii