BANCI | Stirea Zilei

BNR si Guvernul evalueaza suma optima necesara pentru imprumutul extern

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-23 20:53

Banca Naţională a RomÔniei (BNR) analizează, ţmpreună cu reprezentanţii Guvernului, suma optimă de ţmprumutat de pe plan extern, ţn condiţii de costuri cÔt mai avantajoase şi cu un calendar rezonabil de rambursare, a declarat, luni, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

"Suntem in faza de evaluare a unei sume optime cu costuri optime, precum si un calendar de rambursare rezonabil, pentru a nu avea probleme peste cativa ani", a precizat guvernatorul.

El a precizat ca se evalueaza, de asemenea, si efectele unui imprumut, sursele de finantare pentru acoperirea acestuia, precum fondurile europene, unde exista, din pacate, probleme de absorbtie.

"Aşa cum v-am spus, momentul zero pentru orice discuţie publică a fost adoptarea bugetului. Acest lucru s-a ţndeplinit", a spus Isărescu ţntr-o conferinţă de presă.

"Avem ţn vedere ţmprumuturi de balanţă de la Uniunea Europeană, dar şi ţmprumuturi suplimentare de Banca Europeană pentru Investiţii", a spus guvernatorul băncii centrale.

El a spus că se mai ia ţn considerare si un pachet de finanţare de la FMI pentru protejarea rezervelor, precum si de la Banca Mondială si BERD.

Isarescu a precizat ca proportiile finantarilor ar trebui sa fie echilibrate, in functie de fiecare institutie internationala.

"Suntem ţn acest moment la evaluări", a spus Isărescu, precizÔnd că guvernul are un cuvÔnt important de spus.

SăptămÔna trecută, Isărescu a declarat că un eventual acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar trebui să fie inclus ţntr-un pachet de ţnţelegeri cu instituţiile europene.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

 Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii