BANCI | Stirea Zilei

Mesajul lui Isarescu: Datoria externa e mut mai mica decat spun analistii, insa am avea nevoie de o finantare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-19 08:21

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a prezentat ieri situatia datoriei publice si a celei private a Romaniei, pe termen scurt, mediu si lung, precum si cifrele scadente pe acest an.

Concluzia a fost urmatoarea: analistii straini au bagat in aceeasi oala datoria scadenta in acest an cu cea pe termen mediu si lung. De asemenea, este o mare discrepanta intre datoria publica, a statului, si cea privata.

Daca statul ar avea nevoie de maxim 4 miliarde de euro in acest an, iar finantarea acestui deficit se poate realiza, o problema le reprezinta datoriile de 34 miliarde euro scadente in acest an ale sectorului privat.

Bancile au datorii externe pe termen scurt de 10 miliarde de euro, insa BNR se asteapta ca finantarile sa fie reinnoite in proportie de circa 90%.

Nu acelasi lucru s-ar putea intampla cu datoriile altor companii, pentru care BNR estimeaza ca doar 50% dintre liniile de finantare, de 14 miliarde de euro, vor fi rostogolite.

Isarescu a tinut sa sublinieze ca necesarul de finantare externa a Romaniei in 2009 este cu mult mai mic decat sumele "vehiculate" de analistii straini, care depasesc 30 de miliarde de euro.

In concluzie, Romania ar avea nevoie de un pachet de finantare din partea institutiilor europene, in care ar putea intra si FMI, pentru a se acoperi o parte din aceste datorii, a spus Isarescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

 



 

Ultimele Comentarii