BURSA | Profil

SSIF Bucuresti Global Invest, viitor operator al sistemului alternativ de tranzactionare «APOLLO – X»

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-18 19:47

Societatea de Servicii de Investitii Financiare Bucuresti Global Invest SA anunta inceputul demersurilor pentru autorizarea Sistemului Alternativ de Tranzactionare ”APOLLO – X”. Aplicatia este proiectata si realizata, in calitate de consultant, de catre dl. Septimiu Stoica, specialist cu indelungata activitate pe piata romaneasca de capital, se arata intr-un comunicat de presa.

Sistemul alternativ de tranzactionare reprezinta o forma autorizata de piata permisa de legislatia romaneasca, in acord cu cea europeana. Aceste sisteme, concurente ale pietelor reglementate (succesoarele burselor clasice) se caracterizeaza prin utilizarea intensiva a comunicatiei prin Internet, simplitate a accesului, viteza si costuri reduse de operare.

«Istoria civilizatiei umane rezida intr-un continuu si accelerat proces de emancipare si de democratizare. Piata contemporana de capital reflecta elocvent acest trend in economie. Bursele traditionale cedeaza acum locul suplelor si prietenoaselor platforme electronice de tranzactionare. Mai repede, mai simplu, mai ieftin, mai performant! – iata imperativele noilor sisteme!» declara dl. Septimiu Stoica.

«APOLLO – X» se adreseaza in principal investitorilor si emitentilor, care se vor bucura de conditii de acces speciale. Pe acest sistem se vor putea tranzactiona, dupa autorizare, actiuni, obligatiuni, fonduri de investitii si produse derivate, listate pe alte piete autorizate sau initial chiar pe acest sistem. Accesul intermediarilor este facilitat si incurajat, la randul sau.

Ambitionand sa atraga noi emitenti pe piata si sa incurajeze dezvoltarea de produse noi, noul sistem de tranzactionare intentioneaza sa asigure o activitate complementara Bursei de Valori, careia sa-i furnizeze, la un moment al evolutiei, candidate performante pentru listare.

«Sistemul Alternativ de Tranzactionare APOLLO - X reprezinta o noutate in peisajul institutional financiar romanesc si urmareste sa contribuie la alinierea pietei autohtone de capital la standardele contemporane europene guvernate de directiva MIFID» - explica d-na. Tatiana Leahu, Presedinte – Director General al S.S.I.F. Bucuresti Global Invest, operatorul sistemului.

Convingerea manifestata public de initiatori pe data de 18 februarie 2009, in cadrul conferintei de presa de prezentare a sistemului, la care au fost invitati sa participe, de asemenea, responsabili ai institutiilor pietei financiare, investitori, emitenti, fonduri de investitii, banci, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai celui universitar, este ca in perioada crizei si in pofida acesteia se pot pregati solutii care sa permita relansarea activitatii de tip bursier in Romania.

«APOLLO – X» reprezinta produsul modern al unei echipe tinere, pus la dispozitia investitorilor individuali si institutionali din Romania, precum si a antreprenorilor si a societatilor inovative, in cautarea performantei si a surselor de finantare necesare acesteia. Aplicatia le este programatic dedicata acestora; interesul, participarea si reusita ei le apartine tuturor, in egala masura.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilProfitul BRD se injumatateste din cauza crizei COVID-19

BRD Groupe Societe Generale, a treia mare banca din Romania, a estimat ca ar putea suferi pierderi de 225 milioane lei din cauza creditelor pe care nu le va mai putea recupera din cauza crizei COVID-19, astfel ca a pus deoparte (provizionat) in contabilitate respectiva suma. In detalii

Raiffeisen Bank continua razboiul in justitie cu Curtea de Conturi

Raiffeisen Bank, prin banca pentru locuinte, redenumita recent Aedificium Banca pentru Locuinte, a cerut judecatorilor de la Inalta Curt de Casatie si Justitie a Romaniei (ICCJ) sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) cu privire la legea de functionare a Curtii de Conturi, cu care detalii

Banca Transilvania sustine telemedicina prin solutia de plata cu cardul IPay BT

Medicii antreprenori care doresc să ofere de acum înainte consultaÅ£ii online pot apela la soluÅ£ia de telemedicină ÅŸi la soluÅ£ia de plată cu cardul a serviciilor medicale, oferite de DataKlas eMedical ÅŸi Banca Transilvania, prin Divizia Pentru Medici, anunta banca intr-un comunicat, detalii

Banca Transilvania a castigat licitatia pentru creditarea Transgaz

Astăzi, la sediul ReprezentanÈ›ei sale din BucureÈ™ti, Bldv. Primăverii nr. 55, SNTGN Transgaz SA a semnat cu BANCA TRANSILVANIA, Contractul de facilități reutilizabile de credit È™i de emitere de scrisori de garanÈ›ie, în valoare de 300 milioane RON, pe o durată de doi ani, destinat detalii

Ultimele Comentarii