BANCI | Stirea Zilei

Comitetului pentru Stabilitate Financiara: Impactul crizei asupra sistemului financiar romanesc a fost relativ limitat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-16 18:55

La data de 16 februarie 2009 a avut loc şedinţa ordinară a Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară (CNSF), se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

La ţntÔlnire au participat dl. Gheorghe Pogea, Ministrul Finanţelor Publice, dl. Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a RomÔniei, dna. Gabriela Anghelache, Preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, dna. Angela Toncescu, Preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi dl. Mircea Oancea, Preşedintele al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Membrii CNSF au analizat situaţia curentă a sistemului financiar romÔnesc din perspectiva evaluării impactului potenţial al crizei financiare internaţionale asupra instituţiilor, pieţelor şi infrastructurii financiare, precum şi asupra economiei reale.

Concluziile evaluării indică faptul că, pÔnă ţn prezent, impactul crizei financiare globale asupra sistemului financiar romÔnesc (inclusiv pe componentele sale) a fost relativ limitat.

Totodată, autorităţile de supraveghere ale sectoarelor pieţei financiare şi Ministerul Finanţelor Publice au stabilit că vor ţntări evaluarea preventivă pentru a identifica cele mai adecvate pachete de măsuri ţn vederea diminuării potenţialelor efecte negative ale crizei globale asupra sistemului financiar romÔnesc şi economiei naţionale.

Reamintim că CNSF a fost ţnfiinţat ţn anul 2007 ţn vederea alinierii RomÔniei la cerinţele Uniunii Europene referitoare la managementul crizelor financiare, care constau, printre altele, ţn crearea la nivelul fiecărui stat membru al Uniunii Europene a unui comitet naţional permanent, cu participarea tuturor autorităţilor de supraveghere a sectoarelor sistemului financiar şi a ministerului finanţelor.

Dl. Mugur Isărescu, Guvernator al BNR a fost reales Preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară pentru un nou mandat de un an. Următoarea şedinţă ordinară a CNSF va avea loc ţn ultima săptămÔnă a lunii martie 2009.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

 Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii