BANCI | Stirea Zilei

Cum a avut loc jaful armat de la Banca Transilvania: paznicul a fost electrocutat iar angajatii amenintati cu un pistol

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-14 21:59

"Din ce am văzut eu pe aceste imagini (inregistrate de camerele video din cadrul bancii), unul dintre atacatori avea un pistol, este posibil ca şi cel de-al doilea să fi fost inarmat, ţnsă acest lucru nu se vede foarte clar pe imagini. De asemenea, pe imagini se vede că după ce au intrat ţn bancă cei doi l-au electrocutat pe paznic, l-au culcat la pămÔnt, unul dintre ei a rămas lÔngă acesta, iar celălalt s-a ţndreptat spre casierie, unde le-a ameninţat pe angajate cu un pistol", a declarat preşedintele executiv al Băncii Transilvania, Leontin Toderici.

El a precizat că ţnregistrările de pe camerele de supraveghere, atÔt de pe cele din interior, cÔt şi de pe cea exterioară, au fost luate de Poliţie.

Conform cursei citate, atacul a durat ţntre un minut şi şase secunde şi un minut şi douăzeci de secunde, au fost alertate toate butoanele, iar firma de pază şi Poliţia au ajuns ţn cÔteva minute la sediul băncii.

Toderici a adăugat că banca este deschisă sÔmbătă şi că toate operaţiunile se desfăşoară normal, susţinÔnd, de asemenea, că la bancă a fost ţntărită paza, astfel că ţn loc de un agent de pază vor fi doi.

Purtătorul de cuvÔnt al Poliţiei Judeţene Cluj, Raluca Seucan, a declarat, la rÔndul său, corespondentului MEDIAFAX, că poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR vor ajuta poliţiştii clujeni ţn desfăşurarea anchetei.

Totodată, o echipă formată din specialişti ai Serviciului pentru Protecţia Patrimoniului va veni la Cluj-Napoca pentru a sprijini poliţiştii ţn anchetă.

Audieri pe parcursul ţntregii nopţi ţn cazul jafului armat de la bancă

De asemenea, mai multe persoane au fost audiate de anchetatori, pe parcursul ţntregii nopţi de vineri spre sÔmbătă, ţn cazul jafului armat care a avut loc la sucursala din cartierul clujean Mănăştur a Băncii Transilvania, ţnsă nimeni nu a fost reţinut.

Potrivit comandantului Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, comisar-şef Ioan Rus Herdea, audierile au durat toată noaptea, find interogaţi atÔt angajaţi şi clienţi ai băncii aflaţi ţn sucursala din Mănăştur ţn momentul jafului armat, cÔt şi persoane care au antecedente penale sau sunt cunoscute ca avÔnd preocupări suspecte.

Conform sursei citate, niciuna dintre persoanele audiate nu a fost reţinută.

Comisarul-rus Ioan Rus Herdea a mai declarat, sÔmbătă dimineaţă, că filtrele de Poliţie instituite ţn municipiu pentru prinderea autorilor jafului armat sunt ţn continuare ţn funcţiune.

Două persoane ţnarmate care purtau cagule au intrat, vineri după-amiază, ţntr-o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, i-au lovit pe paznic şi pe o casieră şi au furat banii din casierie.

Reprezentanţii Băncii Transilvania au anunţat, vineri seară, că prejudiciul cauzat ţn urma jafului de la filiala din cartierul clujean Mănăştur se ridică la 246.000 de lei, adică mai puţin de 60.000 de euro, suma fiind asigurată.

Directorul executiv al Băncii Transilvania, Leontin Toderici, a declarat că ţn momentul ataculuiţn bancă erau 12 angajaţi, agentul de pază şi o femeie de serviciu şi peste zece clienţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii