BANCI | Stirea Zilei

OTP Bank anunta concedieri si vanzarea unor subsidiare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-14 11:50

Banca ungara OTP Bank, prezenta si in Romania, va concedia 500 de angajati in cadrul unitatilor din Ungaria si 100 de persoane din cadrul unitatilor din Rusia, a declarat vineri presedintele bancii, Sandor Csanyi, citat de publicatia Portfolio. Acesta a precizat ca reduceri de personal vor fi efectuate si in cadrul altor unitati ale bancii.

Presedintele OTP Bank a precizat ca motivul restructurarilor il constituie reducerea activitatii de creditare, care se poate realiza cu mai putini angajati.

OTP Bank ia, de asemenea, in considerare vanzarea unor subsidiare din alte tari.

Banca ungara se asteapta la o injumatatire a profitului net in 2009, "unul din cei mai dificili ani din istoria bancii", a declarat Sandor Csanyi, citat de Reuters.

Pentru 2009, conform unor materiale distribuite presei, banca se asteapta la un profit de peste 150 de miliarde de forinti. Anul trecut, OTP Bank a realizat un profit de 303 miliarde forinti, din care 121 miliarde a rezultat din vanzarea diviziei de asigurari Garancia.

Banca se asteapta, de asemenea, la pastrarea aceluiasi volum de credite ca in anul 2008, ceea ce inseamna ca nu se va inregistra o majorare a imprumuturilor, in timp ce depozitele ar urma sa creasca cu 4-5%.

De asemenea, institutia financiara din Ungaria s-a aratat interesata de accesarea finantarilor oferite de Fondul Monetar International (FMI), pentru sprijinirea sistemului bancar ungar si negociaza cu BERD posibilitatea vanzarii unei participatii.

Csany a spus ca OTP Bank dispune de un supliment de lichiditate in valoare de 1,3 miliarde euro in afara imprumuturilor ajunse la scadenta, insa nu va recurge la aceste resurse pentru finantarea cresterii pentru banca le considera o plasa de siguranta.

Pentru a-si procura lichiditate, OTP Bank este interesata sa atraga o parte din ajutorul de la FMI destinat bancilor ungare, in valoare totala de 600 miliarde forinti, parte a unui plan financiar de ajutorare a Ungariei in valoare de 25,1 miliarde dolari furnizat cu ajutorul Uniunii Europene.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: „am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?”

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii