BANCI | Stirea Zilei

OTP Bank anunta concedieri si vanzarea unor subsidiare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-14 11:50

Banca ungara OTP Bank, prezenta si in Romania, va concedia 500 de angajati in cadrul unitatilor din Ungaria si 100 de persoane din cadrul unitatilor din Rusia, a declarat vineri presedintele bancii, Sandor Csanyi, citat de publicatia Portfolio. Acesta a precizat ca reduceri de personal vor fi efectuate si in cadrul altor unitati ale bancii.

Presedintele OTP Bank a precizat ca motivul restructurarilor il constituie reducerea activitatii de creditare, care se poate realiza cu mai putini angajati.

OTP Bank ia, de asemenea, in considerare vanzarea unor subsidiare din alte tari.

Banca ungara se asteapta la o injumatatire a profitului net in 2009, "unul din cei mai dificili ani din istoria bancii", a declarat Sandor Csanyi, citat de Reuters.

Pentru 2009, conform unor materiale distribuite presei, banca se asteapta la un profit de peste 150 de miliarde de forinti. Anul trecut, OTP Bank a realizat un profit de 303 miliarde forinti, din care 121 miliarde a rezultat din vanzarea diviziei de asigurari Garancia.

Banca se asteapta, de asemenea, la pastrarea aceluiasi volum de credite ca in anul 2008, ceea ce inseamna ca nu se va inregistra o majorare a imprumuturilor, in timp ce depozitele ar urma sa creasca cu 4-5%.

De asemenea, institutia financiara din Ungaria s-a aratat interesata de accesarea finantarilor oferite de Fondul Monetar International (FMI), pentru sprijinirea sistemului bancar ungar si negociaza cu BERD posibilitatea vanzarii unei participatii.

Csany a spus ca OTP Bank dispune de un supliment de lichiditate in valoare de 1,3 miliarde euro in afara imprumuturilor ajunse la scadenta, insa nu va recurge la aceste resurse pentru finantarea cresterii pentru banca le considera o plasa de siguranta.

Pentru a-si procura lichiditate, OTP Bank este interesata sa atraga o parte din ajutorul de la FMI destinat bancilor ungare, in valoare totala de 600 miliarde forinti, parte a unui plan financiar de ajutorare a Ungariei in valoare de 25,1 miliarde dolari furnizat cu ajutorul Uniunii Europene.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii