BANCI | Stirea Zilei

Jaf armat la o unitate a Bancii Transilvania din Cluj

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-13 21:02

Două persoane ţnarmate care purtau cagule au intrat, vineri după-amiază, ţntr-o filială a Băncii Transilvania, din cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieriţă cu pumnii şi picioarele.

Purtătorul de cuvÔnt al Ambulanţei din Cluj, Horia Simu, a declarat, vineri seară, că echipajele aflate la bancă l-au informat că există două victime - paznicul, care a fost lovit atÔt cu tocul pistolului, cÔt şi cu un dispozitiv care produce şocuri electrice, precum şi o casieriţă.

Starea acestora este bună, cei doi refuzÔnd internarea, a mai spus Simu, citat de Mediafax.

Zona a fost ţnconjurată de Poliţie, iar la faţa locului se află angajaţi ai Departamentului de Intervenţie şi Pază pentru a supraveghea zona.

Şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar, a declarat că oraşul "a fost ţnchis", fiind verificate toate maşinile care circulă pe raza sa.

Şeful Poliţiei clujene a declarat că butonul de panică din bancă a fost acţionat.

Adjunctul comandantului Poliţiei municipiului cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat, că banii au fost furaţi din casierie, că nu s-a tras niciun foc de armă, şi că poliţia a instituit filtre ţn tot judeţul Cluj pentru prinderea celor doi.

Hoţii din cartierul clujean Mănăştur au furat echivalentul ţn lei a aproape 70.000 de euro, suma fiind asigurată, astfel ţncÔt clienţii băncii nu vor avea de suferit, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse din instituţia bancară.

Sursele citate au precizat că bancomatele Băncii Transilvania nu au fost şi nu vor fi blocate, ţntrucÔt nu este necesar acest lucru.

O parte din spaţiul Băncii Transilvania aparţine comisarului-şef Toma Rus

O parte din spaţiul ţn care funcţionează filiala clujeană a Bănciii Transilvania unde vineri a avut loc un actac armat apaţine comisarului-şef Toma Rus, adjunctul Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi a făcut obiectul unei anchete a DNA.

Comisarul-şef Toma Rus a declarat pentru MEDIAFAX că o sută de metri pătraţi din spaţiul de peste 200 de metri ţn care funcţionează filiala Băncii Transilvania aparţine firmei Viafarm, care este a soţiei sale, şi a fost ţnchiriat sucursalei bancare.

Vasile Toma Rus a spus că obiectul cumpărării acelui spaţiu de către firma soţiei sale a facut obiectul unei anchete a DNA Cluj.

Un jandarm clujean a fugit după hoţi, dar nu i-a prins

Jandarmul clujean care a ajuns primul la locul jafului spune că a fugit după două persoane, urmărindu-le de la distanţă cÔteva sute de metri.

Jandarmul, care a dorit să rămÔnă anonim, a declarat că mergea spre casă de la serviciu, iar cÔnd a trecut pe lÔngă bancă a văzut mai multe persoane agitate, iar agentul de pază i-a spus că a avut loc un jaf.

"Agentul de pază de la bancă nu mi-a putut indica direcţia ţn care au fugit atacatorii, mi-a indicat un gang lateral din dreapta băncii. Am rugat agentul de pază să vină cu mine pentru a-i urmări pe atacatori. Am mers ţmpreună cu acesta cam 400 de metri, iar apoi el s-a ţntors la bancă pentru că nu putea să ţşi părăsească postul, eu am continuat singur, am văzut două persoane cu pas grăbit care au intrat pe o alee, s-au ascuns după o ghenă de gunoi, după care au dispărut", a spus jandarmul.

El spune că s-a ţntors ulterior spre bancă, s-a ţntÔlnit cu două maşini de Poliţie şi a indicat agenţilor direcţia ţn care persoanele pe care le-a urmărit au dispărut.

"Cei doi aveau haine negre, unul dintre ei avea şi o haină deschisă la culoare, probabil galbenă, dar nu am văzut foarte bine, ca să pot da semnalmente, pentru că eu alergam şi cei doi erau cam la 200 de metri faţă de mine", a spus el.

Conform jandarmului, la aproximativ 30 de secunde, ţn zonă au ajuns şi alte echipaje de Poliţie, iar el a dat declaraţii la Poliţie despre cele ţntÔmplate.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cele mai mici dobanzi pentru un descoperit de cont?

Cele mai mici dobanzi pentru un credit tip descoperit de cont (card) le gasim, in ordine, la CEC Bank, Garanti BBVA, Eximbank si Banca Transilvania (BT), cu dobanzi in jurul a 14% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro. La primele trei banci enumerate detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale in lei sunt Banca Transilvania, Garanti BBVA si CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul dobanzile standard la credite, fara alte reduceri, precum cele detalii

Ce se intampla daca schimbam ratele la credite, cum vrea ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a amendat bancile pentru modul de calcul al ratelor la credite, in rate egale, astfel ca le-a propus schimbarea in rate descrescatoare. Sa vedem ce inseamna schimbarea ratelor din rate egale in rate detalii

Cum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

 Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii