BANCI | Stirea Zilei

Moody's: Guvernul a luat masuri pozitive, dar un ajutor de la UE sau FMI ar putea fi necesar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-13 17:06

Noul guvern al RomÔniei a luat măsuri pozitive privind rectificarea politicii fiscale, dar ajutorul financiar de la Uniunea Europeană (UE) sau Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar putea fi necesar pentru menţinerea calificativului RomÔniei, a indicat vineri Moody's, scrie Reuters.

Agenţia de evaluare financiară Moody's este singura care mai acordă RomÔniei un calificativ din categoria 'investment grade' (cu recomandare de investiţii), după ce Standard & Poor's şi Fitch au tăiat calificativele RomÔniei la 'junk' anul trecut, mai ales din cauza ţngrijorărilor cu privire la reacţia de politică fiscală neadecvată, la dezechilibrele externe.

Moody's a arătat că limitele de cheltuieli introduse de noul guvern al RomÔniei au remediat anumite aspecte ale politicii fiscale a cabinetului anterior.

Ajutorul extern, ţnsă, ar putea fi necesar, pentru a contribui la acoperirea deficitului fiscal şi a asigura o ţncetinire ordonată a creşterii economice.

"Dacă guvernul ar avea probleme ţn ceea ce priveşte negociarea unui acord cu FMI sau cu UE, am fi mult mai ţngrijoraţi", a declarat, ţntr-un interviu acordat Reuters, analistul Kenneth Orchard de la Moody's.

"Un acord ne-ar da ţncrederea necesară, ca să păstrăm calificativul RomÔniei", a spus Orchard.

Analistul Moody's a spus că perspectivele RomÔniei rămÔn stabile şi a reiterat estimările privind intrarea ţn recesiune a economiei RomÔniei ţn acest an, care sunt mult mai negative faţă de cele ale Reuters, care anticipează o creştere cu 1,7%.

Moody's a acordat RomÔniei ratingul de ţară 'Baa3'.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii