BANCI | Stirea Zilei

Curs valutar: Euro creste la 4,2975 lei/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-13 14:23

Banca Naţională a Romāniei (BNR) a publicat astazi o rată de referinţă de 4,2975 lei/euro, aproape de nivelul de joi, de 4,2942 lei/euro.

Leul īnregistrează a patra şedinţă consecutivă cu o evoluţie negativă, iar faţă de cursul din ultima şedinţă a anului trecut, de 3,9852 lei/euro, deprecierea este de 7,8%.

Pentru moneda americană, banca centrală a indicat un curs de 3,3314 lei/dolar, cu 1,87 bani mai jos faţă de rata precedentă.

Cursul a deschis şedinţa de vineri īn uşoară scădere, la 4,29 lei/euro, comparativ cu nivelul de 4,3 lei/euro de la īnchiderea şedinţei de joi, evoluţia monedei naţionale fiind relativ stabilă, pe fondul unei tendinţe mixte a monedelor din regiune.

Īn prima parte a şedinţei, cursul a fluctuat īntre un minim de 4,2800 lei/euro şi un maxim de 4,2070 lei/euro.

Dealerii nu exclud o intervenţie indirectă a băncii centrale pentru a stopa o eventuală depreciere a leului peste pragul de 4,3 unităţi faţă de euro, deşi evoluţia valutelor din regiune a fost similară cu cea a leului, dar cu variaţii uşor mai ample.

Dobānzile pe piaţa monetară s-au redus comparativ cu cele de joi. Astfel, pentru plasamentele cu scadenţa la o zi băncile au afişat rate de 13,26-14,26% faţă de 13,83-15,14% joi, iar pentru depozitele la o săptămānă instituţiile de credit practicau rate cuprinse īntre 13,64-14,89%, sub cele de joi, de 13,73% -15,12%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii