BANCI | Stirea Zilei

Millennium Bank Romania isi continua planurile de majorare a capitalurilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-11 21:13

Acţionarii Millennium Bank Romānia şi-au reconfirmat susţinerea acordată băncii prin majorarea capitalurilor acesteia cu 285,42 milioane RON, se arata intr-un comunicat al bancii.

Infuzia de capital a fost efectuată prin emiterea unui număr de 2.854.200 de acţiuni noi, a cāte 100 RON fiecare - sumă reprezentānd o primă de emisiune de 50 RON, pe lāngă valoarea nominală de 50 RON a unei acţiuni.

Īn urma acestei majorări, capitalul social al Millennium Bank Romānia este de 370,46 milioane RON.

“Această infuzie de capital a fost operată conform planului de dezvoltare agreat de acţionarii Millennium Bank Romānia. Aşa cum am declarat, avem un angajament puternic, pe termen lung, faţă de piaţa locală şi ne continuăm procesul de consolidare a băncii īn Romānia”, a declarat Jose Toscano, Director General al Millennium Bank Romānia.

Aceasta este a doua infuzie de capital īn Millennium Bank Romānia, după lansarea băncii īn 2007, prima majorare a capitalurilor avānd loc īn 2008. “Conform strategiei noastre iniţiale, īn următorii ani ar putea avea loc noi majorări de capital, poziţionāndu-ne īn continuare drept una dintre cel mai bine capitalizate bănci de pe piaţă”, a adăugat Jose Toscano.

Millennium Bank, subsidiara celui mai mare grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, şi-a īnceput activitatea pe piaţa romānească pe data de 11 octombrie 2007 prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, īn Bucureşti şi īn opt oraşe din ţară. Īn prezent, Millennium Bank are 71 de unităţi pe teritoriul Romāniei, dintre care 23 de Centre Financiare, 47 de Centre de Credit şi o sucursală de Private Banking.

Millennium Bank se adresează atāt companiilor, cāt şi populaţiei, printr-o gamă largă de produse.

Millennium bcp (Banca Comercială Portugheză) este un exemplu de succes pe piaţa bancară europeană. Fondată īn 1985, Millennium bcp a īnregistrat, īn septembrie 2008, active īn valoare de 93,1 miliarde de euro.

Millennium este liderul pieţei bancare portugheze, iar la nivel internaţional se poziţionează īntre primele 100 de grupuri financiare. Millennium bcp este listată la peste 40 de burse naţionale şi internaţionale, cu o prezenţă semnificativă pe Euronext PSI Servicii Financiare, PSI-20, DJ Eurostoxx, Bebanks, Euronext 100, din Lisabona, Frankfurt, Londra şi Amsterdam.
Millennium bcp are o reţea de peste 1.700 de unităţi īn 15 ţări şi peste 22.000 de angajaţi.

Millennium bcp oferă o gamă largă de produse şi servicii, printre care produse de economisire, credite de consum, de investiţii, īmprumuturi ipotecare, banking comercial, leasing, factoring, asigurări, banking de investiţii, private banking şi managementul activelor. O atenţie specială este acordată serviciului de Internet banking, apreciat īn Europa pentru calitatea şi inovaţia sa.

De la īnfiinţare, Millennium bcp a fost recunoscută pentru dinamismul, inovaţia, competitivitatea, rentabilitatea şi puterea sa financiară. S-a remarcat ca lider incontestabil pe diferite zone din cadrul afacerilor financiare din Portugalia şi a devenit un pilon de referinţă la nivel internaţional īn distribuţia de produse şi servicii financiare.

De-a lungul anilor, Millennium bcp şi-a extins operaţiunile pe pieţe internaţionale, īn special īn ţările europene cu un potenţial de dezvoltare ridicat, precum Polonia, Grecia, Turcia şi recent Romānia. Īn acelaşi timp, Millennium bcp dezvoltă alte operaţiuni autonome pe diverse pieţe, care fie au o legătură istorică cu Portugalia, fie se remarcă prin prezenţa unor comunităţi portugheze puternice: Millennium bim (Mozambic), Millennium Angola (Angola) şi Millennium bcp (SUA). Toate operaţiunile se desfăşoară sub brandul Millennium. Millennium bcp este o bancă multinaţională care īşi propune crearea de valori pe pieţe cheie selectate īn funcţie de profilul de risc şi potenţialul de dezvoltare economică. Millennium bcp īşi doreşte să fie recunoscută pe plan internaţional pentru calitatea şi inovaţia ce caracterizează produsele şi serviciile sale financiare.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

  

Ultimele Comentarii