BANCI | Stirea Zilei

Standard & Poor's estimeaza ca deficitul bugetar al Romaniei va creste la 6,2% din PIB in 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-11 16:34

Deficitul bugetar al Romāniei se va adānci anul acesta la 6,2% din PIB, de la 5,3% din PIB īn 2008, īn timp ce datoria publică guvernamentală va ajunge la 20,7% din PIB, īn creştere cu 4,8 puncte procentuale faţă de anul trecut, estimează agenţia de rating S&P īntr-un raport despre Romānia.

Pe de alta parte, Romānia va īnregistra anul acesta o creştere economică de 0,8%, faţă de nivelul de 7,3% īn 2008 şi un deficit de cont curent ajustat la 10,6% din PIB īn 2009, estimează agenţia de rating S&P.

"Īn 2009, Romānia ar putea īnregistra un deficit bugetar īn creştere faţă de 2008, īn cazul īn care nu se iau măsuri de restrāngere a cheltuielilor, īn condiţiile īn care creşterea veniturilor a īnceput să decelereze puternic", se menţionează īn raportul agenţiei de evaluare financiară.

S&P mai subliniază că, pānă īn prezent, "guvernul a avut o politică fiscală expansionistă, care a alimentat la rāndul ei cererea internă".

Pe de altă parte, īncepānd cu 2010, deficitul public al Romāniei urmează să se reducă pānă la 4,9% din produsul intern brut (PIB), estimează Standard&Poor's (S&P). Pentru 2011, agenţia de evaluare financiară prognozează un deficit bugetar de 4% din PIB.

Īn acelaşi timp, ponderea datoriei publice guvernamentale īn PIB ar urma să crească īn următorii ani, la 24,1% din PIB īn 2010 şi 26,1% din PIB īn 2011.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii