BANCI | Stirea Zilei

Leul isi continua deprecierea, in ton cu monedele din regiune

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-11 15:12

Moneda naţională şi-a continuat miercuri deprecierea şi a pierdut aproape 2 bani (0,38%) până la un curs de referinţă afişat de BNR de 4,2729 lei/euro, după o şedinţă în care leul a pierdut teren aproape constant în faţa euro, în ton cu evoluţia monedelor din regiune.

Marţi, Banca Naţională a României (BNR) afişase un curs de referinţă de 4,2569 lei/euro.

"Cursul a avut o evoluţie constant descendentă, leul depreciindu-se pe aproape tot parcursul şedinţei. Dacă în debutul şedinţei, moneda naţională era decorelată de restul monedelor emergente, acum evoluţia leului este în ton cu cea a regiunii", a spus un dealer din piaţă pentru NewsIn.

Cursul a urcat încă din primele tranzacţii ale zilei, iar leul s-a depreciat pe parcursul şedinţei de miercuri de la 4,2473 la 4,28 lei/euro. La ora 13:13, băncile cumpărau un euro cu 4,2758 lei şi îl vindeau cu 4,2870 lei.

În regiune, forintul s-a apreciat uşor în debutul şedinţei până la 292,27 unităţi/euro, însă cursul a urcat pe parcursul zilei peste 294 forinţi/euro. Zlotul polonez s-a întărit în primele tranzacţii ale zilei de la 4,55 la 4,51 unităţi/euro, însă a pierdut apoi teren până la 4,5250 unităţi/euro.

Faţă de dolarul american, cursul de referinţă publicat miercuri de BNR indică o depreciere a leului cu peste 2 bani (0,62%), până la 3,3023 lei/dolar, faţă de nivelul de marţi, de 3,2817 lei/dolar.

Pe pieţele internaţionale, moneda americană s-a întărit în primă fază de la 1,292 la 1,2851 dolari/euro, pentru a se deprecia apoi la 1,2990 unităţi/euro. La 13:13, ora României, euro era cotat la 1,2955 dolari.

Banca Naţională a României a afişat, în prima parte a zilei de miercuri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 13,83% pe an, în scădere faţă de cel din şedinţa anterioară, de 14,05% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a coborât la 15,14% pe an, de la nivelul de marţi, de 15,84%.

Pe piaţa monetară dobânzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au coborât uşor faţă de ziua precedentă, însă se menţin la un nivel ridicat, de 13%-15% pe an, în apropierea dobânzii percepute de BNR la facilitatea de credit (lombard), de 14% pe an.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii