BANCI | Stirea Zilei

Doar un sfert dintre romani cred ca vor reusi sa faca economii in 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-10 20:12

Doar 26,5% dintre români se aşteaptă să facă economii anul acesta, după ce, în 2008, 34,5% dintre români spun că au reuşit să pună bani de-o parte, iar achiziţia de bunuri imobiliare este încă văzută ca fiind cea mai profitabilă metodă, arată un sondaj INSOMAR.

Astfel, aproape 60% dintre români au spus că nu vor putea face niciun fel de economii în 2009, în timp ce 11,8% dintre cei chestionaţi se aşteaptă să facă mai puţine economii faţă de anul trecut.

Pe de altă parte, 6,6% dintre respondenţi consideră că în 2009 vor reuşi să pună mai mulţi bani deoparte faţă de anul trecut.

În 2008, aproape o treime (34,5%) dintre persoanele intervievate au economisit bani, iar cei mai mulţi (69,2%) au preferat moneda naţională, cea europeană fiind aleasă de aproape 15% dintre români.

Românii consideră încă profitabilă achiziţia de bunuri imobiliare, iar 29% din cei chestionaţi preferă această metodă de economisire în faţa depozitelor din bănci (20,2%), care, pe de altă parte, sunt cele mai sigure pentru peste o treime din cei intervievaţi (35,8%).

A doua opţiune în clasamentul celor mai sigure metode de economisire rămâne păstrarea banilor în casă, menţionată de27,7% dintre cei chestionaţi.

Acţiunile, certificatele de trezorerie sau titlurile de stat sunt văzute ca rentabile de aproape 12% dintre românii care au răspuns chestionarului INSOMAR, în timp ce 19,9% consideră cumpărarea altor bunuri de valoare ca o metodă profitabilă de a economisi.

Totodată, aproape trei sferturi dintre români sunt îngrijoraţi că şi-ar putea pierde locul de muncă în 2009 (70%), în timp ce schimbarea locului de muncă anul acesta este exclusă pentru 62% dintre respondenţi.

Studiul INSOMAR a fost realizat în perioada 22 - 27 ianuarie 2009, pe un eşantion de aproximativ 1.500 de persoane din mediul urban şi rural.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„AceÈ™ti escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulÈ›i bani, dar au iniÈ›iat È™i un credit de nevoi personale direct din aplicaÈ›ia Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii