BANCI | Stirea Zilei

Doar un sfert dintre romani cred ca vor reusi sa faca economii in 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-10 20:12

Doar 26,5% dintre români se aşteaptă să facă economii anul acesta, după ce, în 2008, 34,5% dintre români spun că au reuşit să pună bani de-o parte, iar achiziţia de bunuri imobiliare este încă văzută ca fiind cea mai profitabilă metodă, arată un sondaj INSOMAR.

Astfel, aproape 60% dintre români au spus că nu vor putea face niciun fel de economii în 2009, în timp ce 11,8% dintre cei chestionaţi se aşteaptă să facă mai puţine economii faţă de anul trecut.

Pe de altă parte, 6,6% dintre respondenţi consideră că în 2009 vor reuşi să pună mai mulţi bani deoparte faţă de anul trecut.

În 2008, aproape o treime (34,5%) dintre persoanele intervievate au economisit bani, iar cei mai mulţi (69,2%) au preferat moneda naţională, cea europeană fiind aleasă de aproape 15% dintre români.

Românii consideră încă profitabilă achiziţia de bunuri imobiliare, iar 29% din cei chestionaţi preferă această metodă de economisire în faţa depozitelor din bănci (20,2%), care, pe de altă parte, sunt cele mai sigure pentru peste o treime din cei intervievaţi (35,8%).

A doua opţiune în clasamentul celor mai sigure metode de economisire rămâne păstrarea banilor în casă, menţionată de27,7% dintre cei chestionaţi.

Acţiunile, certificatele de trezorerie sau titlurile de stat sunt văzute ca rentabile de aproape 12% dintre românii care au răspuns chestionarului INSOMAR, în timp ce 19,9% consideră cumpărarea altor bunuri de valoare ca o metodă profitabilă de a economisi.

Totodată, aproape trei sferturi dintre români sunt îngrijoraţi că şi-ar putea pierde locul de muncă în 2009 (70%), în timp ce schimbarea locului de muncă anul acesta este exclusă pentru 62% dintre respondenţi.

Studiul INSOMAR a fost realizat în perioada 22 - 27 ianuarie 2009, pe un eşantion de aproximativ 1.500 de persoane din mediul urban şi rural.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii