BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania a primit de la BNR un credit de un miliard de lei pentru depasirea situatiei de criza

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-08 09:59

Una dintre bancile romanesti a primit anul trecut de la BNR un credit special n valoare de 0,2% din PIB (in jur de un miliard de lei), care ulterior a fost returnat, facilitatea fiind necesara in conditiile in care banca respectiva s-a confruntat cu o lipsa de incredere, a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii raportului privind inflatia.

"Anul trecut am acordat un credit de lichiditate unei banci mari, cu solventa mare, de 0,2% din PIB. Ulterior, acesta a fost returnat, iar problema a fost rezolvata", a precizat Isărescu.

Isarescu a mentionat despre creditul acordat bancii romanesti in contextul in care se pune problema daca bancile se afla in prezent intr-o criza de lichiditati si daca BNR este dispusa sa injecteze lichiditate in sistemul bancar.

Guvernatorul a precizat ca, in actualul context de criza, banca centrala joaca un rol mai important si adopta masuri necesare, la fel cum procedeaza alte banci din regiune.

Rata de solvabilitate a băncilor din Romnia a crescut la finalul lui 2008 cu o jumătate de punct procentual faţă de nivelul de 12% din septembrie, a spus viceguvernatorul BNR, Cristian Popa.

El a precizat ca nici o banca din Romania nu are un grad de lichiditate sub 8%, minimul impus de standardele europene. Cu toate acestea, a adaugat Popa, investitorii sunt tentati, in momente de criza, sa se uite la indicatori de prudentialitate mai mari decat o fac autoritatile de reglementare.

Banca Transilvania a fost cea care a suferit, in luna octombrie 2008, de un atact de panica al clientilor, pe fondul zvonurilor privind problemele cu care s-ar confrunta mai multe banci, printre care si institutia cu sediul central in Cluj.

Potrivit zvonurilor colportate in luna octombrie, Banca Transilvania ar fi intrat in criza de lichiditati, iar multi dintre clienti nu au reusit sa-si retraga banii din conturi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii