BANCI | Stirea Zilei

Ce soarta va avea RBS Romania?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-03 08:05

ABN Amro Bank, nationalizata de guvernul olandez, este in discutii cu grupul britanic Royal Bank of Scotland (RBS) pentru a rascumpara unele active, potrivit Financial Times.

Asta inseamna ca nu este exclus ca in urma negocierilor dintre cele doua banci, actuala RBS Romania, fosta ABN Amro, sa redevina ABN Amro Bank.

Reprezentantii RBS au declarat ca este posibil sa ia unele decizii in 26 februarie, data la care grupul britanic, nationalizat, la randu-i, in urma pierderilor uriase suferite in ultimul timp, isi va face publice rezultatele financiare aferente anului trecut.

Grupul olandez ABN Amro a fost cumparata, in 2007, de un consortiu format din RBS, grupul belgian Fortis si spaniolii de la Santander.

O decizie pe care actualii oficiali britanci o considera gresita, aceasta fiind una dintre cauzele majore pentru pierderile suferite de RBS.

ABN Amro a fost impartita ulterior intre bancile din consortiul care a preluat-o iar RBS a preluat operatiunile internationale, printre care si filiala locala a ABN Amro.

Fortis a preluat operatiunile din Belgia ale ABN Amro, insa si ea a suferit pierderi uriase iar guvernul olandez a decis sa nationalizeze o parte din grup.

Totodata, olandezii au decis ca ABN Amro sa inglobeze operatiunile din Olanda ale Fortis, iar acum analizeaza posibilitatile de a recrea un mare grup financiar.

ABN Amro ar redeveni astfel una din cele trei mari banci din Olanda, alaturi de Rabobank si ING.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii