BANCI | Stirea Zilei

Ce soarta va avea RBS Romania?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-03 08:05

ABN Amro Bank, nationalizata de guvernul olandez, este in discutii cu grupul britanic Royal Bank of Scotland (RBS) pentru a rascumpara unele active, potrivit Financial Times.

Asta inseamna ca nu este exclus ca in urma negocierilor dintre cele doua banci, actuala RBS Romania, fosta ABN Amro, sa redevina ABN Amro Bank.

Reprezentantii RBS au declarat ca este posibil sa ia unele decizii in 26 februarie, data la care grupul britanic, nationalizat, la randu-i, in urma pierderilor uriase suferite in ultimul timp, isi va face publice rezultatele financiare aferente anului trecut.

Grupul olandez ABN Amro a fost cumparata, in 2007, de un consortiu format din RBS, grupul belgian Fortis si spaniolii de la Santander.

O decizie pe care actualii oficiali britanci o considera gresita, aceasta fiind una dintre cauzele majore pentru pierderile suferite de RBS.

ABN Amro a fost impartita ulterior intre bancile din consortiul care a preluat-o iar RBS a preluat operatiunile internationale, printre care si filiala locala a ABN Amro.

Fortis a preluat operatiunile din Belgia ale ABN Amro, insa si ea a suferit pierderi uriase iar guvernul olandez a decis sa nationalizeze o parte din grup.

Totodata, olandezii au decis ca ABN Amro sa inglobeze operatiunile din Olanda ale Fortis, iar acum analizeaza posibilitatile de a recrea un mare grup financiar.

ABN Amro ar redeveni astfel una din cele trei mari banci din Olanda, alaturi de Rabobank si ING.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii