BANCI | Stirea Zilei

Curs valutar BNR: Euro creste la 4,2987 lei/euro, in ton cu valutele din regiune

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-02 13:37

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă de 4,2987 lei/euro, în urcare cu peste 2 bani (0,49%) faţă de şedinţa precedentă, după ce moneda naţională a revenit pe depreciere pentru a doua şedinţă consecutiv, în ton cu evoluţia monedelor din regiune.

Săptămâna trecută, leul reuşise să recupereze peste 8 bani faţă de nivelul minim atins pe 22 ianuarie, de 4,3127 lei/euro, după mai multe şedinţe succesive în care a pierdut teren în faţa euro. Cu toate acestea, moneda naţională a revenit vineri pe depreciere, BNR anunţând un curs de referinţă de 4,2775 lei/euro.

"Piaţa este destul de liniştită, faţă de dimineaţă când era mai multă agitaţie, leul fiind decorelat de celelalte monede din regiune. Cursul pare să fluctueze în jurul nivelului de 4,30 lei/euro, după corecţia de dimineaţă", a declarat, pentru NewsIn, dealerul Băncii Transilvania Florin Bota.

Moneda europeană era tranzacţionată în debutul primei şedinţe a săptămânii uşor peste 4,29 lei/euro, însă primele tranzacţii au depreciat leul până la 4,3220 lei/euro. Cursul a coborât apoi până la 4,30 lei/euro, nivel în jurul căruia a fluctuat ulterior. La 13:15, băncile cumpărau un euro cu 4,3003 lei şi îl vindeau cu 4,3063 lei.

În regiune, monedele emergente au fluctuat semnificativ, zlotul polonez apreciindu-se în primă fază de la 4,47 la 4,41 unităţi/euro, pentru a pierde apoi teren până la 4,44 unităţi/euro.

Forintul s-a întărit iniţial de la 299,25 la 295,7 unităţi/euro, însă s-a depreciat ulterior până la 298,5 unităţi/euro.

Faţă de dolarul american, cursul de referinţă publicat luni de BNR marchează deprecierea monedei naţionale cu 5,5 bani (1,68%) până la 3,3770 lei/dolar, de la nivelul de vineri, de 3,3212 lei/dolar.

Pe pieţele internaţionale, moneda americană s-a apreciat aproape constant în prima parte a zilei, pe un interval restrâns, de la 1,2875 euro la 1,27 dolari/euro, însă apoi a pierdut uşor teren până la 1,2750 unităţi/euro. La 13:15, ora României, euro era cotat la 1,2741 dolari.

Banca Naţională a României a afişat, în prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 14,14% pe an, uşor sub cel din şedinţa anterioară, de 14,22% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a scăzut la 15,43% pe an, de la nivelul de vineri, de 15,49%.

Pe piaţa monetară dobânzile la depozitele pentru o zi de tip overnight se menţin la 14-16% pe an, în apropierea dobânzii percepute de BNR la facilitatea de credit (lombard), de 14,25% pe an.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

  

Ultimele Comentarii