BURSA | Profil

CNVM a suspendat pentru doua saptamani autorizatia de functionare a SSIF Broker

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-30 13:54

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat, joi, pentru două săptămāni, autorizaţia de funcţionare a SSIF Broker Cluj-Napoca şi a oprit tranzacţionarea acţiunilor firmei de brokeraj la Bursa de Valori Bucureşti.

Deciziile au intrat īn vigoare de vineri, potrivit datelor CNVM.

Autoritatea pieţei de capital a luat această decizie avānd īn vedere suspendarea autorizaţiei de funcţionare a sediului secundar din Deva, unde directorul a făcut o fraudă de 870.000 lei, dar şi luānd īn considerare necesitatea continuării investigaţiilor cu privire la activitatea desfăşurată de SSIF Broker.

Totodată, s-a ţinut cont şi de faptul că SSIF Broker nu a depus la CNVM documentaţia privind modificările intervenite īn componenţa consiliului de administraţie al societăţii.

Īn plus, CNVM a dispus ca īncepānd de vineri, acţiunile firmei de brokeraj să fie suspendate de la tranzacţionarea la BVB, īnsă nu a precizat perioada pentru care titlurile vor absenta de la transfer.

Deciziile luate de Comisie pot fi contestate īn termen de 30 de zile.

Sancţiunile au venit după ce joi conducerea SSIF Broker a cerut CNVM să recunoască faptul că a fost īnştiinţată de infracţiunea de la Deva īnaintea controlului autorităţii. Informaţia contrazice, astfel, afirmaţiile CNVM, de miercuri, potrivit cărora frauda a fost descoperită de autoritatea pieţei de capital īn urma unui control de fond la subunitatea din Deva.

Conducerea SSIF Broker a cerut, joi, CNVM să revină asupra informaţiilor comunicate miercuri, avānd īn vedere datele menţionate anterior.

Reprezentanţii firmei de brokeraj spun că au sesizat īncă de luni Poliţia Hunedoara cu privire la problemele grave de la Deva, īn replică la un comunicat, de miercuri, al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) potrivit căruia autoritatea a anunţat organele de control īn această problemă.

Societatea de brokeraj a īnchis miercuri sucursala din Deva, după ce a fost depistat un caz de fraudă. Serviciul de Investigare a Fraudelor a īnceput o anchetă asupra directorului sucursalei din Deva, Adriana Constantin, care īn perioada 2005-decembrie 2008 a īncasat de la mai multe persoane fizice şi juridice sume de bani pentru efectuarea unor tranzacţii bursiere, atāt la BVB, cāt şi pe piaţa de la Sibiu.

Conducerea SSIF Broker a anunţat, joi, că va transforma mai multe sucursale īn agenţii, pentru un control mai riguros al acestora.

Īn plus, clienţii vor vira prin bancă banii pentru achiziţiile pe piaţa de capital, iar sumele pe care urmează să le primească pentru vānzarea titlurilor vor fi expediate īn contul beneficiarului sau prin mandat poştal de la sediul central al SSIF Broker.

SSIF Broker are un capital de 144,7 milioane lei, divizat īn 289,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,5 lei.

Preşedintele SSIF Broker, Petru Prunea, consideră că suspendarea activităţii firmei şi oprirea temporară a tranzacţionării acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) sunt decizii exagerate, iar motivele invocate de Comisie sunt "puerile".

"Suntem īntr-o situaţie delicată şi trebuie să vedem cum se va rezolva. Consider că măsurile luate de CNVM sunt exagerate, iar motivele invocate sunt puerile. Nu am īntālnit niciodată o situaţie īn care o societate să sufere consecinţele unor nereguli de la o sucursală. Nu pot să răspund de problemele de la Deva, iar măsurile luate de CNVM sunt disproporţionate. Acum vor suferi atāt clienţii noştri, cāt şi cei aproape 15.000 de acţionari acţionari ai Broker", a declarat Prunea, vineri, pentru MEDIAFAX.

El a mai spus că SSIF Broker a făcut o adresă la CNVM prin care informează Comisia despre blocarea ordinelor de tranzacţionare ale clienţilor, care nu mai pot să efectueze transferuri la Bursă.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilRezultatele financiare al Alpha Bank la finalul T3 2020: septembrie a fost cea mai buna luna din ultimii 12 ani pentru creditele ipotecare

Pe fondul cererii ridicate la nivelul pietei, Alpha Bank Romania a inregistrat in septembrie cea mai buna luna din ultimii 12 ani in ceea ce priveste volumele noi de credite pentru locuinte, anunta banca, in comunicatul privind rezultatele financiare la finalul T3 2020: Rezultate detalii

Banca Transilvania incepe platile pentru antreprenorii care s-au inscris in programul de granturi

ļ‚· Din cele aproape 51.500 de firme înscrise în programul de microgranturi, Măsura 1 şi 2, aproape 31.250 au ales Banca Transilvania. ļ‚· BT transferă antreprenorului eligibil banii de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri în maxim 7 detalii

BCR va distribui granturi europene pentru 15 start-up-uri si IMM-uri din domeniul IT

BCR a fost selectată de Comisia Europeană în cadrul unui consorțiu ce a aplicat la inițiativa „INNOSUP-10-2020 - Closing the finance gap for IPR-driven start-ups and SMEs” pentru a primi un grant în valoare totală de 1 milion de euro, anunta banca intr-un comunicat, detalii

CEC Bank anunta rezultate financiare solide in T3 2020, cu cea mai mare crestere a creditarii dintre bancile mari

CEC Bank anunta obtinerea unor rezultate financiare solide la finalul trimestrului trei din 2020, cu cea mai mare crestere a creditarii dintre bancile mari, de 9% de la inceputul acestui an, in ciuda pandemiei COVID-19. Comparativ, creditarea la Banca Transilvania a crescut cu 4,6%, detalii

Ultimele Comentarii