BANCI | Stirea Zilei

Bancile catre clientii cu probleme: veniti la banca sa va reesalonati creditele

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-29 19:28

Băncile comerciale au disponibilitatea de a reeşalona şi restructura creditele clienţilor cu probleme, care vin din timp să discute situaţia serviciului datoriei, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Gheţea.

El a precizat ca acest apel este valabil in primul rand pentru companiile ce au dificultati in rambursarea creditelor cu valori mari, dar si persoanele fizice pot apela la intelegerea bancilor.

Vreau sa fac un apel foarte important, in numele tuturor bancilor si a CEC Bank: "Acei clienţi care simt că nu mai pot, să vină la bancă, ca la doctor, să vedem ce se poate face înainte să se ajungă la situaţii neplăcute de executare silită. Să vină înainte să descopere că sunt în incapacitate de plată", a declarat Gheţea, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că la nivelul CEC Bank, al cărei preşedinte este, se caută soluţii pentru ca deciziile de reeşalonare sau restructurare a creditelor să poată fi discutate de consilierii de la ghişeu, fără să fie necesară aprobarea comitetelor.

Gheţea a spus, cu titlu de exemplu, că pentru un client care are termen de rambursare de cinci ani s-ar putea prelungi scadenţa până la şapte ani, cu o perioadă de graţie de doi ani, în care să fie achitate numai dobânzile.

Oficialul ARB a atras însă atenţia că clienţii trebuie să convingă banca de posibilitatea de a achita obligaţiile în cazul reeşalonării şi să încerce să aibă un loc de muncă stabil.

Potrivit ultimelor date publicate de BNR, restanţele populaţiei la credite au crescut într-un an cu 73%, până la 989,6 milioane lei (261,8 milioane euro) la finalul lui noiembrie 2008, numai în perioada septembrie - noiembrie majorându-se cu 30,5%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii