BANCI | Stirea Zilei

Bancile catre clientii cu probleme: veniti la banca sa va reesalonati creditele

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-29 19:28

Băncile comerciale au disponibilitatea de a reeşalona şi restructura creditele clienţilor cu probleme, care vin din timp să discute situaţia serviciului datoriei, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Gheţea.

El a precizat ca acest apel este valabil in primul rand pentru companiile ce au dificultati in rambursarea creditelor cu valori mari, dar si persoanele fizice pot apela la intelegerea bancilor.

Vreau sa fac un apel foarte important, in numele tuturor bancilor si a CEC Bank: "Acei clienţi care simt că nu mai pot, să vină la bancă, ca la doctor, să vedem ce se poate face înainte să se ajungă la situaţii neplăcute de executare silită. Să vină înainte să descopere că sunt în incapacitate de plată", a declarat Gheţea, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că la nivelul CEC Bank, al cărei preşedinte este, se caută soluţii pentru ca deciziile de reeşalonare sau restructurare a creditelor să poată fi discutate de consilierii de la ghişeu, fără să fie necesară aprobarea comitetelor.

Gheţea a spus, cu titlu de exemplu, că pentru un client care are termen de rambursare de cinci ani s-ar putea prelungi scadenţa până la şapte ani, cu o perioadă de graţie de doi ani, în care să fie achitate numai dobânzile.

Oficialul ARB a atras însă atenţia că clienţii trebuie să convingă banca de posibilitatea de a achita obligaţiile în cazul reeşalonării şi să încerce să aibă un loc de muncă stabil.

Potrivit ultimelor date publicate de BNR, restanţele populaţiei la credite au crescut într-un an cu 73%, până la 989,6 milioane lei (261,8 milioane euro) la finalul lui noiembrie 2008, numai în perioada septembrie - noiembrie majorându-se cu 30,5%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii