BANCI | Stirea Zilei

Ghetea: Asteptam ca BNR sa scada dobanda si rezervele minime obligatorii, pentru deblocarea creditarii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-29 19:16

Bancherii asteapta ca banca centrală să decidă, în şedinţa de politică monetară de săptămâna viitoare, atât reducerea dobânzii de politică monetară, cât şi a rezervelor minime obligatorii, pentru a debloca activitatea de creditare, a declarat astazi preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea.

"Fără dobânzi mai mici nu vom putea relansa activitatea. Aşteptăm cu toţii, de azi într-o săptămână, ca BNR să dea semnalul de reducere a dobânzii de politică monetară şi a rezervelor minime obligatorii, pentru a crea lichiditate şi a readuce apetitul de a solicita credite de la bancă", a spus, joi, Gheţea.

"Scaderea rezervelor minime obligatorii cu doar doua puncte ar aduce suficienta lichiditate in sistemul bancar pentru ca bancile sa poate sa acorde credite", a spus Ghetea.

La ultima şedinţă, din 6 ianuarie, Consiliul de Administraţie (CA) al Banca Naţională a României (BNR) a decis să menţină dobânda de politică monetară la 10,25% şi nivelul actual al ratelor rezervelor minime obligatorii.

Ratele rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor băncilor se plasează la 40% din resursele în valută şi 18% din sumele în lei atrase de instituţiile de credit.

Următoarea şedinţă a CA al BNR dedicată politicii monetare va avea loc în data de 4 februarie 2009, când va fi analizat Raportul trimestrial asupra inflaţiei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii