PENSII PRIVATE | Ultima Ora

Fondurile de pensii Interamerican si Prima Pensie vor sa fuzioneze

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-03-05 16:24

Interamerican Fond de Pensii si Prima Pensie Fond de Pensii vor să fuzioneze odată cu intrarea în vigoare a normei care va reglementa fuziunile si achizitiile între fondurile de pensii, au declarat pentru NewsIn surse din piata pensiilor private.

În prezent nu există un cadru legal care să reglementeze fuziunile sau preluările între fonduri, urmând ca norma privind fuziunile si achizitiile în acest sistem să fie lansată luna aceasta spre dezbatere publică.

Potrivit acelorasi surse, reprezentantii celor două fonduri au ajuns deja la un acord privind o posibilă fuziune, operatiune care ar putea dura două luni de la data validării normei care reglementează fuziunile si achizitiile fondurilor.

Contactati de NewsIn, reprezentantii Interamerican au refuzat să comenteze, în timp ce directorul executiv al societătii Prima Pensie Fond de Pensii, Damjan Mencej, a negat o posibilă fuziune între cele două fonduri.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie să aibă cel putin 50.000 de participanti după primii trei ani de la data constituirii.

După etapa de validare a aderentilor, înainte de repartizarea aleatorie, Interamerican Fond de Pensii avea 265.549 aderenti si o cotă de piată de 6,65%, în timp ce Prima Pensie Fond de Pensii acumulase 20.004 de aderenti si o cotă de piată de 0,50%.

Împreună, cele două fonduri ar însuma 285.553 de participanti si o cotă de piată de 7,15%, înainte de repartizarea aleatorie a aderentilor.

Presedintele CSSPP, Mircea Oancea, a declarat recent că arbitrul pensiilor private va propune spre dezbatere publică, până la jumătatea lunii martie, un proiect de normă privind fuziunile si achizitiile în sistemul de pensii.

Oancea a explicat că achizitiile fondurilor de pensii se vor putea face numai prin elaborarea unui prospect, a unei oferte noi, astfel încât participantii fondurilor să aibă timp să îsi exprime optiunea si, după caz, să refuze această optiune, să se mute la un alt fond sau să rămână la noul fond administrat de o altă companie.

Șeful CSSPP precizase că, în perioada următoare, Comisia va cere administratorilor să-si reanalizaze planurile de afaceri si strategiile pentru ca, în baza acestora, să înceapă discutiile între ei, dacă vor fuziona sau nu.

Campania initială de aderare a românilor la un fond de pensii private obligatirii (pilon II) a început pe 17 septembrie 2007 si s-a încheiat pe 17 ianuarie 2008. Cei care nu au optat pentru un fond de pensii sau care au fost invalidati vor fi distribuiti în mod aleatoriu către fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCare sunt modificarile la noul Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, in forma finala publicata in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial Oficial din 5 august 2020 a aparut forma finala a noului Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, prin care se pot obtine de la banci si IFN-uri credite imobiliare pentru cumpararea de locuinte, garantate de stat. (vezi mai jos textul integral) Este vorba de detalii

Erste Bank asteapta o scadere semnificativa a profitului in 2020

Erste Bank se asteapta la o scadere semnificativa a profitului in 2020, din cauza crizei coronavirusului, se arata intr-un comunicat al bancii. Profitul Erste Group a scazut deja in primul semestru din 2020 cu 60%, la 293,8 milioane euro, ca urmare alocarii unor provizioane semnificative detalii

Rezultatele Garanti BBVA Romania in primul semestru din 2020: numarul clientilor este in crestere

Grupul Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat venituri nete de 263,1 milioane RON în prima jumătate din 2020, conform unui detalii

Rezultatele financiare ale BCR in S1 2020: rata creditelor neperformante creste la 4,5%

Rata creditelor neperformante acordate de BCR a crescut la 4,5% in iunie 2020, de la 4,1% in decembrie 2019, din cauza unei finantari de mare valoare pentru o firma care are probleme sa-l mai ramburseze, in conditiile crizei COVID-19. BCR a facut provizioane pentru riscul de credit in detalii

Ultimele Comentarii