BURSA | Profil

Actiunile Erste Bank si Banca Transilvania continua sa scada la Bursa din Bucuresti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-22 16:45

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au atras cea mai mare lichiditate īn şedinţa de joi, de 2,06 milioane lei, iar preţul lor a scăzut cu 2,45%, pānă la 0,995 lei, īn timp ce titlurile BRD SocGen (BRD) s-au menţinut la cotaţia de 7,20 lei, īn urma unor schimburi de 1,08 milioane lei.

"Presiunea la vānzare pe acţiunile Băncii Transilvania s-a acumulat īn perioada suspendării. Probabil că vānzătorii nu au reacţionat imediat după reluarea tranzacţiilor, dar acum au apărut şi, mai mult, īşi găsesc şi contraparte, adică banca care īşi răscumpăra din acţiuni", a spus Marcel Murgoci, directorul de tranzacţionare de la casa de brokeraj EstInvest, citat de NewsIn.

Titlurile Erste Bank (EBS) s-au ieftinit cu 1,75%, pānă la preţul de 45 lei, pe o lichiditate de 845.700 lei, īn vreme ce tranzacţiile cu acţiuni SIF Transilvania (SIF3) au īnsumat 518.400 lei, iar titlurile s-au depreciat cu 2,37%, pānă la 0,288 lei.

"Se pare că băncile austriece au foarte mult de suferit de pe urma crizei şi, pe de altă parte, īn cazul Erste este posibil ca investitorii să se aştepte la o reducere de profit a BCR-ului", apreciază Marcel Murgoci.

Piaţa de capital de la Bucureşti a īncheiat a patra şedinţă consecutivă de scăderi, deşi a debutat pe verde, iar principalii indici au coborāt sub minimele īnregistrate īn octombrie 2008, īn contextul īn care mai multe companii internaţionale au anunţat rezultate financiare sub aşteptări.

Īn şedinţa de tranzacţionare de joi, lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a comprimat cu 32%, pānă la 8,48 milioane lei (1,97 milioane euro), comparativ cu nivelul consemnat īn şedinţa precedentă, de 12,55 milioane lei (2,92 milioane euro).

"Probabil că la actualele cotaţii şi cumpărătorii şi vānzătorii sunt destul de calmi şi, ca urmare, nici lichiditatea nu urca semnificativ", e de părere Marcel Murgoci, directorul de tranzacţionare de la casa de brokeraj EstInvest.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scăzut cu 1,35%, pānă la 2.442,94 puncte, īn timp ce indicele compozit, BET-C, a coborāt cu 1,20%, pānă la 1.634,06 puncte.

Indicelui BET a coborāt astfel sub minimul atins īn 27 octombrie 2008, cānd se prăbuşise pānă la 2.596,3 puncte. De asemenea indicele compozit, BET-C a scăzut sub valoarea minimă atinsă īn aceeaşi dată, de 1.949,42 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a pierdut 2,85%, pānă la 11.765,71 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a scăzut cu 1,48%, pānă la 4.862,17 puncte.

Īn schimb, indicele BET-FI stă īncă deasupra valorilor minime īnregistrate īn octombrie, de 10.012 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborāt cu 1,88%, pānă la 238,48 puncte, iar indicele BET-NG, care reflectă evoluţia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursă, a pierdut 2,12%, pānă la 339,72 puncte.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilRaiffeisen Bank continua razboiul in justitie cu Curtea de Conturi

Raiffeisen Bank, prin banca pentru locuinte, redenumita recent Aedificium Banca pentru Locuinte, a cerut judecatorilor de la Inalta Curt de Casatie si Justitie a Romaniei (ICCJ) sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) cu privire la legea de functionare a Curtii de Conturi, cu care detalii

Banca Transilvania sustine telemedicina prin solutia de plata cu cardul IPay BT

Medicii antreprenori care doresc să ofere de acum înainte consultaÅ£ii online pot apela la soluÅ£ia de telemedicină şi la soluÅ£ia de plată cu cardul a serviciilor medicale, oferite de DataKlas eMedical şi Banca Transilvania, prin Divizia Pentru Medici, anunta banca intr-un comunicat, detalii

Banca Transilvania a castigat licitatia pentru creditarea Transgaz

Astăzi, la sediul Reprezentanței sale din București, Bldv. Primăverii nr. 55, SNTGN Transgaz SA a semnat cu BANCA TRANSILVANIA, Contractul de facilități reutilizabile de credit și de emitere de scrisori de garanție, în valoare de 300 milioane RON, pe o durată de doi ani, destinat detalii

Aplicatie pe telefon care inlocuieste POS-ul clasic pentru plata cu cardul, lansata de Alpha Bank

Alpha Bank este prima bancă din România care va lansa o aplicație ce transformă telefonul mobil în POS, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Soluția este compatibilă cu dispozitivele mobile Android şi răspunde tendinței în creştere de detalii

Ultimele Comentarii