BURSA | Profil

Actiunile Erste Bank s-au stabilizat la Bursa din Bucuresti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-21 17:26

Tranzacţiile cu acţiuni Erste Bank (EBS) au īnsumat 1,07 milioane lei, iar titlurile s-au depreciat cu 4,18%, pānă la 45,80 lei.

Preţul titlurilor BRD SocGen (BRD) a scăzut cu 5,26%, la 7,20 lei, pe fondul unor schimburi de 996.200 lei, iar acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au captat o lichiditate de 690.500 lei şi s-au depreciat cu 3,60%, pānă la 0,535 lei.

Dupa o scadere de aproape 15% pe parcursul zilei de ieri, actiunile Erste Bank s-au stabilizat la Bursa de Valori Bucuresti, inregistrand un regres de 4,18%, in ton cu celelalte banci listate.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au atras cea mai mare lichiditate īn şedinţa de miercuri, de 1,98 milioane lei, iar preţul lor a scăzut cu 2,86%, pānă la 1,02 lei, īn timp ce titlurile Transgaz (TGN) s-au depreciat cu 7,73%, pānă la cotaţia de 101,50 lei, īn urma unor schimburi de 1,45 milioane lei.

Bursa de la Bucureşti a īncheiat a treia şedinţă la rānd de scăderi, pe fondul unui nou val de panică, iar sectorul energetic a fost cel mai afectat miercuri, cu o pierdere de 5,5%, īn condiţiile īn care bursele europene au coborāt la minimele utimelor două luni.

Īn şedinţa de tranzacţionare de miercuri, lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a comprimat cu 16%, pānă la 12,55 milioane lei (2,92 milioane euro), comparativ cu nivelul consemnat īn şedinţa precedentă, de 15 milioane lei (3,50 milioane euro).

"Probabil că īn piaţa autohtonă nu mai sunt prea mulţi investitori străini la vānzare, dar, pe de altă parte, speculatorii intră īn panică şi vānd uitāndu-se la ce se īntāmplă pe pieţele externe", a declarat pentru NewsIn Gabriel Aldea, broker la Intercapital Invest.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scăzut cu 4,69%, pānă la 2.476,29 puncte, īn timp ce indicele compozit, BET-C, a coborāt cu 4,62%, pānă la 1.653,98 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a pierdut 2,90%, pānă la 12.111,10 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a scăzut cu 4,55%, pānă la 4.935,24 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborāt cu 4,16%, pānă la 243,04 puncte, iar indicele BET-NG, care reflectă evoluţia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursă, a pierdut 5,54%, pānă la 347,09 puncte.

"Cel mai important lucru este faptul că aşteptările referitoare la criza financiară ar putea să fie depăşite, din momentul īn care au īnceput să vină rezultatele financiare slabe ale marilor companii internaţionale", a adăugat brokerul.

Bursele europene recuperau teren la ora īnchiderii Bursei de la Bucureşti, după ce au atins īn cursul şedinţei minimele ultimelor două luni, īn condiţiile īn care pierderile raportate de unele instituţii de credid, printre care şi KBC, au generat un nou val de temeri legate de sectorul financiar.

Astfel, indicele reprezentativ pentru cele mai importante 100 de acţiuni listate pe bursa londoneză, FTSE, scădea cu 0,80%, pānă la 4.058,67 puncte, iar indicele pieţei din Frankfurt, DAX, urca cu 0,74%, pānă la 4.271,08 puncte. Indicele celor mai solide 40 de acţiuni de la Bursa din Paris, CAC40, scădea cu 0,21%, pānă la 2.919,15 puncte.


ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilProfitul BRD se injumatateste din cauza crizei COVID-19

BRD Groupe Societe Generale, a treia mare banca din Romania, a estimat ca ar putea suferi pierderi de 225 milioane lei din cauza creditelor pe care nu le va mai putea recupera din cauza crizei COVID-19, astfel ca a pus deoparte (provizionat) in contabilitate respectiva suma. In detalii

Raiffeisen Bank continua razboiul in justitie cu Curtea de Conturi

Raiffeisen Bank, prin banca pentru locuinte, redenumita recent Aedificium Banca pentru Locuinte, a cerut judecatorilor de la Inalta Curt de Casatie si Justitie a Romaniei (ICCJ) sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) cu privire la legea de functionare a Curtii de Conturi, cu care detalii

Banca Transilvania sustine telemedicina prin solutia de plata cu cardul IPay BT

Medicii antreprenori care doresc să ofere de acum înainte consultaÅ£ii online pot apela la soluÅ£ia de telemedicină şi la soluÅ£ia de plată cu cardul a serviciilor medicale, oferite de DataKlas eMedical şi Banca Transilvania, prin Divizia Pentru Medici, anunta banca intr-un comunicat, detalii

Banca Transilvania a castigat licitatia pentru creditarea Transgaz

Astăzi, la sediul Reprezentanței sale din București, Bldv. Primăverii nr. 55, SNTGN Transgaz SA a semnat cu BANCA TRANSILVANIA, Contractul de facilități reutilizabile de credit și de emitere de scrisori de garanție, în valoare de 300 milioane RON, pe o durată de doi ani, destinat detalii

Profil de Bancher

Toate Profilele

Ultimele Comentarii