BANCI | Ultima Ora

Revolut majoreaza comisioanele pentru plati

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-11-14 19:04

Revolut a anuntat ca din 8 ianuarie 2024 va introduce un comision fix de 0,2 euro centi, echivalent in valuta transferata, pentru platile instant catre carduri non-Revolut Visa si Mastercard din tarile SEPA, alternativ la comisionul standard de 0,7% din suma trimisa.

Acest comision se va aplica doar in cazul platilor instant de mica valoare, sub 25 de euro echivalent, pentru care valoarea procentuala a comisionului de 0,7% este mai mica de 0,2 euro centi.

De exemplu, la o plata de 25 de euro, in prezent comisionul este 0,17 euro centi, echivalentul a 0,7%. De anul viitor, acest comision va fi 0,2 euro centi.

La o plata de 10 euro, comisionul este in prezent 0,07 euro centi, insa de la anul va creste la 0,2 euro centi.

Probabil ca exista multe plati Revolut de mica valoare, pentru care banca lituaniana incaseaza sub 0,2 euro centi, ceea ce insemna profit suplimentar, incepand de anul viitor.

In cazul platilor cu valori mai mari se va aplica in continuare comisionul de 0,7%. De exemplu, la o plata de 100 de euro, comisionul ramane 0,7 euro centi, iar la o plata de 1.000 de euro, comisionul este 7 euro.

Tarile din SEPA (zona unica de plati in euro) sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania si Suedia, UK, San Marino, Vatican City, Andorra, Monaco, Islanda, Norvegia si Lichtenstein.

Aceleasi comisioane se aplica si pentru transferurile in Groenlanda, Israel si Turcia. 

In cazul tarilor non-SEPA, precum Moldova sau Ucraina, comisionul minim se majoreaza de la 0,5 centri la 1 euro.

Pe de alta parte, Revolut scade comisionul procentual, de la 2,3% cat este in prezent, la 1%.

Tarile non-SEPA sunt: Albania, Armenia, Azerbaijan, Bosnia & Herzegovina, Georgia, Kazakhstan, Kosovo, Kyrgyzstan, Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Tajikistan, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan.

In cazul transferurilor catre alte tari, din afara Europei, precum Statele Unite, China etc. comisionul pentru transferuri instant ramane neschimbat: 2,3% din valoarea transferului, minim 0,5 centi.

De ce majoreaza Revolut comisioanele?

„Pentru acoperirea costurilor fixe si pentru a ramane competitivi”, explica Revolut, in informarea trimisa clientilor.

Taguri: Revolut  banca  transferuri de bani  transfer SEPA  plati in euro  transfer bancar  plati  plati instant  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraPatria Credit acorda microfinanțări în România cu fonduri CEB

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) și Patria Credit IFN SA au semnat un acord de împrumut în valoare de 10 milioane EUR, susținut de programul de garantare InvestEU, pentru a promova micii fermieri și întreprinderile rurale, care se confruntă adesea detalii

Unicredit majoreaza comisioanele pentru plati, incasari si retrageri de numerar

Unicredit si-a anuntat clientii persoane fizica ca din 1 martie 2024 va face mai mari unele comisioanele in lei aferente unor operatiuni in lei. Unicredit este cea mai scumpa banca din Romania, conform detalii

Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, se inchide

Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, se inchide, prin dizolvare, a decis actionarul acesteia, Raiffeisen Bank, conform unui anunt al bancii. In comunicatul bancii nu se mentioneaza motivul pentru care banca pentru locuinte se inchide, insa acesta detalii

Grupul Banca Transilvania aderă la Carta Diversității

Grupul Banca Transilvania aderă la Carta Diversității și devine semnatarul din industria financiar – bancară cu cei mai mulți angajați în România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Aderarea înseamnă pentru BT detalii

  

Ultimele Comentarii