BANCI | Stirea Zilei

Comparatie intre dobanzile la creditele ipotecare din Spania si Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-10-05 10:12

„Doar in Romania dobanda ajunge sa fie 150% din totalul cerut”, este de parere un cititor:

„Nu inteleg cum poate sa fie o rata lunara 169 ron iar dobanda 1660 ron, serios , locuiesc in spania 140.000 euro pe 30 ani iar la rata de 435€ aprox 169€ e dobanda iar restul e scadenta din total adica din totalul ratei mai putin de 50% e dobanda si asta era in prima rata, in Romania din total 90% e dobanda si restul e scadenta din total?

Binenteles am rata fixa cu interes de 1%, Romania cu salarii si nivel mai scazut de trai insa cu pretul alimentelor si altor facilitati la acelasi pret ba chiar de multe ori mai mare decat aici datori vanduti bancii si pielea ti-ar lua-o”.

Comparatie intre in credit Santander si unul Banca Transilvania

Pentru a vedea in ce conditii se acorda creditele ipotecare din Romania si cele din Spania, am facut o comparatie intre dobanzile practicate de cele mai mari banci din cele doua tari: Santandar, respectiv Banca Transilvania.

La banca Santader, cea mai mare din Spania, un credit in valoare de 150.000 de euro pe 30 de ani are o Dobanda Anuala Efectiva (DAE sau APR) de 5,23%, in urmatoarele conditii: o dobanda fixa nominala de 3,99% in primele 6 luni, cu o rata lunara de 715 euro, iar ulterior o dobanda de 4,99% (daca nu sunt indeplinite anumite conditii pentru bonusul de dobanda, precum asigurarea de 150 de euro pe an), cu o rata de 803 euro.

Costul total al creditului este 143.000 de euro, din care dobanda reprezinta cea mai mare parte, respectiv 138.000 de euro.

La finalul creditului, dupa 30 de ani, suma totala rambursata bacii este 293.000 de euro, adica aproape dublu fata de suma imprumutata.

La Banca Transilvania, cea mai mare din Romania, un credit in valoare de 750.000 de lei, echivalentul a 150.000 de euro, are o Dobanda Anuala Fixa (DAE), fixa in primii 3 ani, de 8%, asadar cu mai putin de 3 puncte mai mare.

Rata lunara este 3780 de lei, echivalentul a 750 de euro, deci cu 35 de euro mai mult, iar suma totala de rambursat este 1,7 milioane lei (echivalentul a 340.000 de euro), cu 47.000 de euro mai mult.

Taguri: credite ipotecare  Banca Transilvania  reclamatie banca  banca  dobanzi credite ipotecare  credite imobiliare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCreditarea creste in acelasi ritm cu economisirea

Bancile si-au sporit valoarea creditelor acordate populatiei si firmelor in acelasi ritm cu cresterea sumelor de bani depuse in conturile bancare, in trimestrul trei din acest an, conform datelor statistice furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Concret, detalii

Profitul bancilor, in crestere cu 42%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 42% comparativ cu anul precedent, la 10,8 miliarde lei, in primele trei trimestre din 2023, conform indicatorilor publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Imbunatatirea castigurilor s-a datorat cresterii detalii

Restructurarea creditelor, principala soluție în negocierile consumatori-bănci prin CSALB

Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare găsită de consumatori și bănci în urma negocierilor desfășurate în acest an în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui detalii

Procese cu bancile incepute in instanta, finalizate amiabil la CSALB

Numărul proceselor dintre consumatori și bănci este la cel mai scăzut nivel din 2015, anul înființării Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), anunta institutia intr-un comunicat, in care adauga: Dacă în perioada 2015 - detalii

  

Ultimele Comentarii