BANCI | Educatie financiara

Cum fac refinantarea cardului Cetelem?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-09-21 17:28

"Am făcut refinanțare ptr achitarea cardului Cetelem și îmi zic de 2 săptămâni că bani nu au ajuns în cont.Le-am trimis și dovada și nimic tot așa zic că nu au ajuns bani", se plange un cititor.

RASPUNS

Cetelem, detinuta de banca franceza BNP Paribas, a decis sa se retraga din Romania, dar s-a angajat sa continue relatia cu clientii existenti.

"BNP Paribas Personal Finance anunta demararea procedurilor de sistare a operatiunilor din Romania ale diviziei de consumer finance, Cetelem.

Cetelem a inaintat catre autoritatile de resort documentatia necesara in vederea incetarii activitatii de acordare de credite de consum pe piata din Romania, in conformitate cu procedurile de reglementare.

Cetelem va asigura continuitatea relatiilor de afaceri cu partenerii si clientii in baza contractelor de credit si carduri aflate in derulare pana la rambursarea integrala si la incetarea obligatiilor contractuale", conform unui anunt al Cetelem.

In cazul dumneavoastra, daca banca la care ati facut refinantarea cardului Cetelem a trimis banii pentru inchiderea cardului si aveti si dovada respectivei plati, trimiteti la Cetelem o cerere de inchidere a cardului de credit. Puteti face aceasta cerere prin e-mail, la adresa relatii.clienti@cetelem.ro

Raspunsul legal pentru solutionarea cererii este de 30 de zile.

Pentru a afla stadiul solutionarii cererii, contactati Cetelem la numerele de telefon de contact:

Sugestii si sesizari (in legatura cu produsele sau serviciile Cetelem)

Telefon: 021.305.12.00/ 0374.500.001
Program: Luni - Vineri, 08.00 - 18.00

Procedura pentru refinantarea unui credit:

1. Trebuie sa obtineti o scrisoare de refinantare (acord de refinantare) de la banca la care aveti in prezent creditul.

Scrisoarea de refinantare conține detaliile creditului (sumă acordată, sumă rămasă de rambursat, plăți restante, etc) și este utilizata în completarea informațiilor înregistrate la Biroul de Credit.

Tot de la banca la care aveti acum creditul pe care vreti sa-l refinantati trebuie sa luati un extras de cont care contine codul IBAN al creditului (contul curent in care faci plata ratei creditului pe care vrei să îl refinanțezi).

2. Va prezentati la noua banca unde faceti refinantarea creditului actual cu scrisoarea de refinantare si cu documentele necesare pentru obtinerea creditului.

Daca se aproba refinantarea, semnati noul contract de credit, dupa care banca va vira bancii la care aveati creditul valoarea datoriei ramase de rambursat (suma refinantata), pentru a se inchide vechiul credit.

Daca refinantarea contine si o suma suplimentara, mai mare decat valoarea vechiului credit, aceasta suma vi se va vira in contul dumneavoastra.

Practic in acest moment ar trebui sa se incheie procedura de refinantare. Insa bancile recomanda inca un pas final, de siguranta:

3. „Faci un drum la banca creditului inițial pentru a depune cererea de închidere credit. Te asiguri că, în urma refinanțării, creditele refinanțate de la cealaltă bancă au fost închise cu succes”, conform informatiilor publicate de ING Bank.

(vezi aici detalii)

Taguri: refinantare credit  credite de consum  reclamatie Cetelem  credite noi  reclamatie banca  BNP Paribas Personal Finance  banca  carduri de credit  Cetelem  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCand poate banca sa-mi blocheze contul?

Este bine de stiut ca bancile pot sa blocheze conturile clientilor, in anumite conditii, conform prevederilor din contractul standard. Iata, de exemplu, situatiile in care poate fi blocat un cont ING Bank, conform prevederilor din Conditiile generale de detalii

Cum ti se pot fura parolele contului bancar printr-o investitie in criptomonede

"Cea mai mare teapa sub forma de investitii pe genoxinvest....am pierdut 250e iar dupa aceea sub pretextul ca imi inapoiaza suma incercau prin anydesk sa vada parolele contului bancar. Apoi dupa ce am dat un cont gol (nou) la alta banca au incercat sa-mi faca cerere de credit online .DECI detalii

Pot sa aman ratele la credit, daca am ramas fara servici?

"Momentan am rămas fără serviciu și vreau să amân pentru patru luni ratele la OTP Bank vă rog din suflet", ne scrie un cititor. RASPUNS  Banca la care aveti creditul va poate aproba o cerere de amanare a platii ratelor la credit pe o detalii

Clientii OTP Bank, vizati de o tentativa de frauda online

Clientii OTP Bank sunt vizati de o tentativa de frauda online prin e-mailuri in care li se cere sa acceseze un link, cu scopul de a li se fura datele cardului si ale contului. Iata mesajul prin e-mail trimis de hoti: "Draga Client, Am observat o utilizare detalii

  

Ultimele Comentarii