BANCI | Profil

Banca Transilvania finanțează un parc fotovoltaic

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-08-23 13:18

Banca Transilvania finanțează Grupul E-INFRA cu 47 de milioane de euro pentru construirea parcului fotovoltaic Doicești-Şotânga, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Investiția a fost pusă în funcțiune în luna august, iar energia produsă va asigura energie verde pe durata construcției viitoarei Centrale cu reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doicești și, ulterior, va reprezenta o sursă suplimentară pentru serviciile interne ale Centralei SMR, după punerea acesteia în funcțiune.

Parcul fotovoltaic produce energie verde prin intermediul a peste 123.000 de panouri bifaciale monocristaline cu o durată de viață de 25 de ani, fiind construit pe o suprafață de peste 115 hectare, cu o capacitate instalată de 80 MW. 

De asemenea, parcul fotovoltaic este racordat la Sistemul Energetic Național prin cele două stații de transformare 110 kV/MT/JT, Doicești și Șotânga.

"Parcul fotovoltaic Doicești-Şotânga va fi în viitor o sursă importantă de energie curată pentru Centrala SMR de la Doicești. Ne bucurăm ca prin această finanțare acordată grupului E-INFRA, Banca Transilvania apreciază și susține un proiect important pentru dezvoltarea Centralei SMR, care va avea în viitor un rol strategic pentru securitatea și tranziția energetică a României. 

În același timp, aceste demersuri transmit un mesaj de încredere cu privire la proiectul Centrala SMR. Mulțumim Băncii Transilvania pentru colaborare!”, declară Gianina Pelea, Deputy CEO E-INFRA.

“Finanțările verzi fac parte din strategia BT privind sustenabilitatea și alocarea resurselor, pentru a avea
– împreună cu clienții săi – un impact pozitiv față de mediu și societate. Cu fiecare client care are astfel de planuri mari, precum Grupul E-INFRA, accelerăm finanțarea unor domenii care ajută România în tranziția către o economie sustenabilă”, declară Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

Banca Transilvania a lansat pentru antreprenori, în prima parte a anului, un pachet de soluții pentru reducerea costurilor cu energia, care cuprinde finanțare BT pentru panouri fotovoltaice, simulator online de economisire a banilor și oferte din partea partenerilor pe care banca îi are în acest program. 

Soluțiile sunt destinate antreprenorilor care doresc să-și crească sustenabil afacerea prin producerea și utilizarea energiei verzi din surse regenerabile.

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate
segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar.

Are 20% cotă de piață, aproape 4 milioane de clienți, peste
9.200 de angajați, soluții de online banking și 500 de sedii în 180 de localități. Valoarea brandului Banca Transilvania a
depășit pragul de 500 de milioane USD și a intrat în top 300 în Brand Finance Banking 500 2023. De asemenea, este în
Top 10 Strongest Banking Brands Worldwide, cu un brand rating AAA+. Dincolo de banking, banca dorește să aibă impact pozitiv în România - pentru oameni, business și mediu.

Despre Grupul E-INFRA

Cu peste 26 de ani de experiență, Grupul E-INFRA este lider de piață în servicii integrate pentru proiecte de infrastructură
în România și acționează ca antreprenor general sau investitor în proiecte complexe de infrastructură prin companiile grupului: Electrogrup, Nova Power & Gas, Direct One, Netcity Telecom și Wesee.

Nova Power & Gas este una din principalele companii parte a grupului E-INFRA și este producător de energie electrică,
furnizor de energie electrică și gaze naturale și operator de distribuție a gazelor naturale. Alături de S.N Nuclearelectrica
S.A, Nova Power & Gas face parte din compania de proiect pentru dezvoltarea proiectului reactoarelor modulare mici (SMR) de la Doicești – compania RoPower.

Despre RoPower

RoPower Nuclear SA, societate înființată de către Nuclearelectrica SA și Nova Power & Gas SRL, este compania de proiect pentru dezvoltarea proiectului reactoarelor modulare mici (SMR) de la Doicești. RoPower combină expertiza celor doi acționari - mamă și are ca obiectiv, alături de partenerii NuScale, implementarea cu succes a reactoarelor modulare de mici dimensiuni pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești, respectând cele mai înalte standarde și reglementări naționale și internaționale.

Amplasamentul fostei termocentrale Doicești a fost selectat ca locație candidată în urma studiilor preliminarea realizate cu fonduri în valoare de 1.2 milioane dolari primite de la USTDA la începutul anului 2021. Studiile au analizat potențialele locații din România pentru amplasarea reactoarelor modulare mici și diferite tehnologii SMR avansate. Studiul se numește: “Small Modular Reactor (SMR) Long-Term Development Plan: Siting Selection and Technology Study” și poate fi solicitat către USTDA, finanțatorul proiectului  https://www.ustda.gov/ustda-
library/ .

În prezent, RoPower, compania de proiect pentru dezvoltarea centralei SMR în România şi NuScale realizează prima etapă a studiului FEED (Front-End Engineering and Design), un studiu amplu menit să verifice în detaliu amplasamentul candidat preferat de la Doicești.

Acest studiu constă într-o serie de activități şi studii inițiale de inginerie şi proiectare, analize tehnice ale amplasamentului fostei centrale de la Doicești, estimarea calendarului şi costurilor specifice proiectului din România. În cadrul studiului FEED sunt aplicate de asemenea recomandările AIEA (Agenția
Internațională pentru Energie Atomică), în urma misiunii AIEA Site and External Events Design (SEED), desfășurată în
august 2022, la solicitarea Nuclearelectrica.

Taguri: BT  Banca Transilvania  credite firme  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilCredit online de la Patria Bank

Din această toamnă, clienții noi, persoane fizice, sunt la un click distanță de accesarea unui credit de consum 100% online pe platforma digitala Patria de Oriunde. În plus, până la 31.12.2023 pot beneficia de dobândă promoțională începând cu 8.49% pentru detalii

Banca Transilvania limiteaza unitatile in care se pot face operatiuni cu numerar in anumite valute

Banca Transilvania anunță câteva modificări privind operațiunile cu numerar în valută, valabile din 4 decembrie 2023, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga: Operațiunile pentru care sunt modificări: - Plățile, detalii

Credit cu aprobare rapidă pentru fermierii care cultivă cereale

CEC Bank continuă finanțarea agriculturii românești și lansează creditul cu aprobare rapidă, dedicat fermierilor care cultivă cereale, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:
 
“Agricultura este un domeniu prioritar pentru detalii

Oferta cu dobanda de 6,5% la depozitele CEC Bank

CEC Bank continuă campania derulată pentru Pachetul Grijă Completă, cu o dobândă avantajoasă la depozitul cu depuneri ulterioare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 
"CEC Bank continuă să încurajeze economisirea prin acordarea unor dobânzi detalii

  

Ultimele Comentarii