BANCI | Profil

Inceput de an solid pentru Garanti BBVA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-06-21 09:53

Garanti BBVA, bancă parte a Grupului Garanti BBVA România, a înregistrat în 2022 un profit net de 191 milioane de lei, cu 34,3% mai mare decât în anul precedent. Veniturile nete ale băncii au urcat la 550 milioane de lei în 2022, cu 20,1% mai mari față de 2021, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

În plus, banca a înregistrat rezultate solide atât în ceea ce privește volumul creditelor, cât și al depozitelor, ceea ce reflectă atenţia acordată asigurării unui portofoliu solid și echilibrat.

Astfel, Garanti BBVA a înregistrat în 2022 un volum total de credite de 9 miliarde de lei, în creștere cu 14,4%, și depozite de 10,2 miliarde de lei, în creștere cu 15,8%. Majorarea a fost susținută de creșterea tuturor segmentelor de business – Corporate, Retail și IMM – ceea ce demonstrează încrederea clienților, deopotrivă persoane fizice și juridice, în bancă.

Cu aceste rezultate, 2022 devine cel mai bun an al Garanti BBVA în România, performanță înregistrată în ciuda incertitudinilor economice.

La nivelul grupului Garanti BBVA România, ce reunește banca și cele două IFN-uri, Garanti BBVA Credite de Consum și Garanti BBVA Leasing, profitul net consolidat a crescut cu 16,5%, în timp ce veniturile nete consolidate au crescut cu 15,5%.

Volumul total de active ale Grupului a avansat cu 17% față de 2021, la 15,2 miliarde de lei. În plus, direcția strategică a Garanti BBVA, centrată pe clienți și nevoile lor, a dus la creșterea numărului total de clienți ai băncii în 2022.

“2022 a fost cel mai bun an de până acum pentru Garanti BBVA, cu rezultate care ne-au depașit așteptările. Pentru aceasta le suntem recunoscători clienților, acționarilor, partenerilor și angajaţilor noștri. Ca întotdeauna, am rămas alături de clienții noștri și în 2022 și i-am ajutat ori de câte ori au avut nevoie. Progresul semnificativ pe care l-am înregistrat pe toate segmentele, fie că vorbim de depozite, credite sau portofoliu de clienți, reiterează poziția noastră solidă în piață.

Cu un început de an foarte bun în 2023, ne menținem obiectivele pe termen lung de a ne consolida poziția, continuând să fim partenerul financiar de încredere al românilor”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România.

Rezultatele în T1 2023

Garanti BBVA a avut, de asemenea, un început de an foarte bun de an, cu rezultate în primele trei luni care confirmă strategia sa rezilientă și sustenabilă de adaptare la realitatea economică actuală.

Prin urmare, banca a înregistrat o creștere a creditelor de 14,7% și, respectiv, o creștere a depozitelor de 15,1%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Profitul net a urcat la 72,2 milioane de lei, aproape dublu față de primul trimestru al anului trecut.

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA Romȃnia, împreună cu Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Taguri: Garanti BBVA  banca  cont bancar  Garanti BBVA Credite de Consum  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  Garanti BBVA Leasing  rezultate financiare banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBanca Transilvania primeste rating Baa2 de la Moodys

Banca Transilvania a primit rating de credit investment grade din partea Moody’s, care apreciază la BT capitalul robust, rentabilitatea puternică și rezilientă, precum și lichiditatea semnificativă, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Perspectiva stabilă a detalii

Clientii Bancii Transilvania nu vor mai fi nevoiti sa-si actualizeze singuri datele personale

Banca Transilvania face parte dintr-un proiect-pilot de anvergură care, prin implicarea Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor, va schimba pozitiv experiența clienților, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Verificarea și actualizarea periodică a detalii

Banca Transilvania pregateste noua generatie de agricultori

A patra grupă de cursanți a început programul Agro Intergeneration, inițiativă a Băncii Transilvania și a Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, destinată dezvoltării competenţelor în agribusiness, anunta banca detalii

CEC Bank imprumuta 162 milioane euro printr-o nouă emisiune de obligațiuni in euro

CEC Bank a atras 162,6 milioane de euro prin suplimentarea emisiunii lansate în februarie 2023, scadentă în februarie 2028, cu un nou plasament de obligațiuni senior non-preffered eligibile MREL, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

  

Ultimele Comentarii