BANCI | Ultima Ora

Patria Bank obtine de la FEI un imprumut subordonat tip Invest EU

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-04-28 11:35

Fondul European de Investiții (FEI) a semnat un contract de împrumut în valoare de 5 milioane EUR cu Patria Bank, un creditor român specializat în finanțarea antreprenorilor mici si mijlocii cu acces limitat la finanțare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Tranzactia pentru un imprumut subordonat de nivel II, sustinuta de Invest EU, va contribui la consolidarea pozitiei de capital a Patria Bank, facilitand astfel continuarea cresterii si dezvoltarii acesteia, cu scopul final de a imbunatati accesul la finantare pentru antreprenorii micro din zonele rurale si urbane mici din Romania. Aceasta este prima tranzacție FEI semnată în cadrul produsului InvestEU de investiții pentru consolidarea capacităților.

Marjut Falkstedt, director general al FEI, a declarat: “În vremuri dificile, de multe ori cei mai mici jucatori din economie se straduiesc cel mai mult. Acest nou acord între Patria Bank și FEI dezvolta cooperarea noastră excelentă pe termen lung, care a început în urmă cu mai bine de 10 ani. Până în prezent, mai mult de 6.500 de clienti cu venituri mici care, de obicei, se luptă să obtina împrumuturi tradiționale, au putut accesa finanțare datorită sprijinului nostru comun. Noul împrumut subordonat susținut de InvestEU va stimula capacitățile instituționale ale Patria Bank și va sprijini banca în misiunea sa de a facilita incluziunea financiară și socială în România."

“Suntem bucuroși să ne extindem colaborarea cu FEI, care ne va sprijini în continuare sa ajutam clienții și sa ne continuam misiunea de a le facilta cat mai multor antreprenori locali accesul la servicii bancare și financiare.

Burak Yildiran, Director General al Patria Bank
Burak Yildiran, Director General al Patria Bank

Analizând parteneriatul nostru pe termen lung cu FEI, credem cu tărie că portofoliul de produse de garantare este un adevărat sprijin pentru toate microîntreprinderile (prin produsul nostru EASI am oferit mai mult de 6.500 de împrumuturi) și cu acest instrument financiar vom continua să jucăm un rol activ pe piața locală și să contribuim la stabilitatea economiei României” a declarat Burak Yildiran, Director General al Patria Bank.

Despre FEI

FEI face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Acesta sprijină întreprinderile mici din Europa prin îmbunătățirea accesului acestora la finanțare printr-o gamă largă de intermediari financiari selectați, cum ar fi băncile, societățile de garantare și de leasing, furnizorii de microcredite și fondurile de capital privat. FEI concepe și oferă instrumente de finanțare prin capitaluri proprii și prin îndatorare care promovează obiectivele UE în sprijinul antreprenoriatului, creșterii economice, inovării, cercetării și dezvoltării, tranziției verzi și digitale și ocupării forței de muncă.

Programul InvestEU urmărește să consolideze reziliența economică și să promoveze inovarea și crearea de locuri de muncă în Europa. Inițiativa urmărește să sprijine investiții în valoare de peste 372 de miliarde EUR în perioada 2021-2027, utilizând o garanție bugetară a UE. Proiectele sustinute sunt aliniate la prioritățile de politică ale UE, inclusiv la competitivitate și la Pactul Verde European. Grupul Băncii Europene de Investiții, inclusiv Fondul European de Investiții, este principalul partener de implementare al InvestEU.

Despre Patria | www.patriabank.ro

Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor si afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezență fizică națională și oferă produse și servicii bancare 100% online tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia.

Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Taguri: Patria Bank  credite firme  banca  imprumut  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraProblema cu platile in aplicatia Home Bank ING

Aplicatia Home Bank a ING are o problema cu platile in lei facte dupa un sablon, cele salvate sau cele frecvente, conform plangerilor clientilor bancii. "Nu pot face plata unei facturi, ca in fiecare luna, dupa ce completez datele nu se intampla nimic, nu o pot finalliza", reclama un cititor. ING a raspuns, pe Facebook, ca exista aceasta problema, iar solutia este ca platile sa se faca prin introducerea contului manual, fara a se uiliza datele presetate, sau sa se foloseasca datele din raportul de tranzactii: "Platile in lei functioneaza in parametrii normali, singura problema fiind la platile salvate/frecvente. Se poate realiza plata prin introducerea contului IBAN manual sau utilizand o plata din raportul de detalii

Noi credite APIA pentru fermieri de la Banca Transilvania

Banca Transilvania lansează Creditul De 5 ori APIA, destinat finanțării culturilor agricole și creșterii animalelor, prin care fermierii pot obține până la de 5 ori valoarea unui credit anual APIA, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

ARB: Controlul Consiliului Concurenței la banci reprezintă o practică uzuală normală

Consiliul Concurenței verifică existența unui potențial comportament anticoncurențial la nivelul sectoarelor economice, un astfel de demers fiind o practică uzuală normală într-o economie funcțională, conform unui comunicat al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in care se adauga; Asociația Română a Băncilor și băncile membre au o conduită conformă normelor de concurență, aceasta reprezentând o preocupare permanentă și prioritară la nivelul comunității bancare. În acest sens, la nivelul comunității bancare, a fost adoptat Ghidul privind conformarea cu regulile de concurență prin intermediul căruia participanții și-au asumat angajamentul de a da dovadă, în desfășurarea activităților, de un comportament detalii

Cumparaturile pentru scoala se fac in mall si supermarket, mai putin online

• Principalele tipuri de cheltuieli sunt cele cu îmbracămintea și încălțămintea • 1 din 3 părinți spune că va apela la meditații pentru copilul său • 3 din 4 părinți le-au cumpărat deja copiilor smartphone, tabletă sau laptop
 
2 din 3 părinți susțin că bugetul alocat pentru cumpărăturile cu începerea anului scolar va fi mai mare decât anul trecut. Astfel, peste 38% vorbesc despre o creștere a cheltuielilor cu 30%, în timp ce aproximativ 28% apreciază că această sumă a crescut cu 10%, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, conform unui comunicat de detalii

  

Ultimele Comentarii