BANCI | Ultima Ora

Eximbank isi schimba numele in Exim Banca Romaneasca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-03-27 17:19

Banca de Export Import a Romaniei – EximBank SA va deveni Exim Banca Romaneasca din 10 mai 2023, modificarea denumirii bancii si schimbarea emblemei bancii fiind aprobate astazi de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor EximBank, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

”Am recurs la aceasta schimbare pentru ca, desi in cei peste 30 de ani de activitate EximBank si-a extins considerabil aria de adresabilitate, denumirea a ramas aceeasi fiind limitativa si nisata, fara sa reflecte activitatea reala a bancii. Este si motivul pentru care brandul EximBank s-a fixat in memoria colectiva asociat cu <banca exportatorilor>.

Acum ca EximBank este o banca universala, dupa fuziunea cu Banca Romaneasca, era absolut necesara adoptarea unei noi identitati care sa marcheze extinderea adresabilitatii si catre persoanele fizice. Ca atare, am considerat ca este important sa facem mult mai vizibil acest lucru, iar, pentru aceasta, aveam nevoie de un nou brand care sa reflecte tot ceea ce suntem acum: o noua banca romaneasca de top, un partener de banking de incredere pentru toata lumea, persoane fizice sau juridice, inclusiv exportatori. Adica Exim Banca Romaneasca”, a spus Traian Halalai, presedintele exevutiv al EximBank.

Noua identitate de brand are ca element central fuziunea dintre cele doua banci, valorificand notorietatea celor doua branduri - prin pastrarea prescurtarii Exim si alaturarea denumirii Bancii Romanesti, mentine in mare parte elementele vizuale consacrate ale EximBank, dar include in paleta de culori tricolorul (rosu, galben si albastru) pentru accentuarea "nationalitatii" bancii si promovarea valorilor romanesti.

EximBank este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de credit dupa active. Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora.

EximBank opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.

Independent de componentele specifice unei banci universale, EximBank continua sa actioneze pe segmentul garantiilor si asigurarilor de stat, conform mandatului primit din partea statului roman.

Repere istorice:

1992 - Banca de Export-Import a Romaniei este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului, avand ca actionar majoritar statul roman si functionand ca agentie de export.

2005 - EximBank devine banca comerciala, dedicata exclusiv segmentului corporate, oferind produse de finantare, garantare si asigurare.

2019 - EximBank si National Bank of Greece semneaza acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca. Odata cu indeplinirea cerintelor obligatorii de reglementare si a celorlaltor elemente prevazute in acord, in ianuarie 2020, au fost intrunite toate conditiile pentru incheierea tranzactiei. Tranzactia nu a implicat nicio finantare de la bugetul de stat.

2020 - EximBank urca, in premiera, in Topul celor mai mari 10 banci dupa active din Romania (de pe pozitia 21 in 2012).
2022 - EximBank intra in categoria institutiilor de credit de importanta sistemica.

Ianuarie 2023 – EximBank intra pe piata de retail din Romania, devenind o banca universala cu servicii complete, si urca pe locul 8 in Topul bancilor dupa activele administrate.

Mai 2023 – EximBank devine Exim Banca Romaneasca.

Taguri: Banca Romaneasca  banca  Eximbank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Profitul bancilor creste puternic, cu 70%

Profitul sistemului bancar a inregistrat o crestere puternica in primul trimestru al anului, cu 70% fata de aceeasi perioada a anului precedent, de la 2 la 3,4 miliarde lei, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Umflarea castigurilor detalii

Credit pentru panouri fotovoltaice, de la Banca Transilvania

Banca Transilvania lansează un pachet de soluții pentru reducerea costurilor cu energia, care cuprinde finanțare BT pentru panouri fotovoltaice, simulator online de economisire a banilor și oferte specifice din partea partenerilor băncii în acest program, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Soluțiile sunt destinate antreprenorilor care doresc să-și crească sustenabil afacerea prin producerea și utilizarea energiei verzi din surse regenerabile. Soluții pentru reducerea consumului de energie și independență energetică:  Creditul pentru panouri fotovoltaice o Fără comision de acordare până la finalul anului o Perioadă de acordare de până la 10 ani o Împrumuturi detalii

BCR este a 4-a banca la care se pot face transferuri catre un numar de telefon, fara cod IBAN

Banca Comerciala Romana (BCR) este a patra banca ai carei clienti pot face transferuri de bani catre numerele de telefon ale clientilor Bancii Transilvania (BT), ING si CEC Bank, fara a fi necesar codul IBAN.  Banca Comercială Română extinde ecosistemul digital George printr-o nouă funcționalitate și lansează plățile intra și interbancare prin intermediul numerelor de telefon. Astfel, clienții BCR pot transfera bani, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor, fără a utiliza codul IBAN, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea de plată funcționează prin intermediul TRANSFOND și este valabilă între băncile participante la serviciu și între clienții care și-au dat acordul de a detalii

ANPC cere bancilor sa schimbe modul de calcul al ratelor la credite

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anuntat ca a sanctionat mai multe banci pentru modul in care calculeaza ratele la credite. Concret, ANPC spune ca "pe graficul de rambursare, rata era compusă, în primii ani, 25% din soldul principal de rambursat și 75 % dobândă. Prin aceasta modalitate de calcul, consumatorii plateau, de fapt, preponderent dobândă. Comisarii ANPC au propus măsura de emitere a unor noi grafice de rambursare, atât pentru creditele aflate în curs, cât și pentru cele viitoare, unde principalul creditului datorat să fie achitat de către consumatori în rate egale, pe întreaga perioadă de creditare, în raport cu dobânda detalii

 



 

Ultimele Comentarii