BANCI | Profil

Fondul de investitii ETF Energie Patria - Tradeville se listează la Bursa de Valori București

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-02-22 10:06

• ETF Energie Patria - Tradeville este primul ETF sectorial și al doilea ETF disponibil pe piața de capital locală. 

• ETF Energie Patria – Tradeville a fost lansat de SAI Patria Asset Management la începutul anului 2023 și urmărește indicele BET-NG din sectorul de energie și utilități aferente al Bursei de Valori București.

Societatea de Administrare a Investițiilor Patria Asset Management, parte a grupului Patria Bank, listează astăzi, 22 februarie, primul ETF sectorial pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București (BVB) sub simbolul bursier PTENGETF, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: 

„Sectorul energetic a fost unul dintre punctele forte ale pieței noastre și a contribuit semnificativ la reziliența bursei românești în fața corecțiilor consemnate anul trecut de piețele internaționale. Felicităm Patria Asset Management pentru această inițiativă și ne bucurăm că investitorii vor avea un instrument util pentru diversificare.

Investiția într-un ETF este cea mai ușoară modalitate prin care investitorii pot investi într-un anumit sector, pentru a fructifica oportunitățile oferite de companiile din componența indicelui respective. Totodată, sunt necesare sume mai mici pentru a cumpăra unitățile de fond ale unui ETF decât sumele care ar fi necesare pentru a cumpăra direct acțiunile din indicele respectiv și în cantitățile similare pentru a replica într-un mod cât mai apropiat structura indicelui”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Fondul ETF Energie Patria Tradeville a fost lansat la începutul anului 2023 și are drept obiectiv replicarea performanței indicelui BET-NG al Bursei de Valori București dedicat sectorului energetic și utilităților aferente – un domeniu important pentru economia națională și pentru investitori.

Indicele include unele dintre cele mai impotante companii din domeniu, incluzând OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), Nuclearelectrica (SNN), Transgaz (TGN), Electria (EL) și Transelectrica (TEL). Componența completa a indicelui BET-NG se regăsește aici.

„Ne bucurăm să lansăm pe bursă primul ETF sectorial din România și să oferim un instrument ușor de folosit pentru acces indirect la performanțele acțiunilor din domeniul energiei. Această dezvoltare vine în urma succesului celuilalt fond listat administrat de noi, ETF BET Patria – Tradeville, care este inclus în portofoliile unui număr din ce în ce mai mare de investitori la BVB. Vom continua să dezvoltăm gama de produse oferite și să lansăm produse inovatoare și în viitor”, a afirmat Răzvan Pașol, Directorul General al Patria Asset Management.

Acesta este al doilea ETF disponibil la BVB, după ETF BET Patria – Tradeville, listat pe Piața Reglementată a Bursei și care urmărește indicele principal al BVB, indicele BET. ETF BET Patria – Tradeville a înregistrat în 2022 o creștere cu 54,1% a activelor până la 72,1 milioane lei la 31.12.2022 și o creștere cu 65,7% a numărului de investitori până la 7.217 la aceeași dată.

„Inițiava Patria Asset Management este lăudabilă, sperăm să avem cât mai multe astfel de produse listate la BVB. Ne dorim să oferim investitorilor instrumente cât mai diversificate prin care aceștia să-și poată structura portofoliile și să-și tranzacționeze ideile de investiții.

ETF-urile sunt un instrument foarte des întâlnit pe piețele de capital internaționale și oferă investitorilor oportunități multiple de a lua expunere pe diverse sectoare sau piețe, adresându-se atât investitorilor de retail, cât și investitorilor instituționali. Totodată, ETF-urile dovedesc unul dintre cele mai importante scopuri ale indicilor bursieri, acela de a fi investibili, de a fi tranzazcționabili.

Investiția într-un ETF este o investiție pasivă și indicată investitorilor care nu au timpul necesar pentru a studia și urmări toate companiile din componența indicelui și care, oricând au nevoie de a-și lichidiza investiția, o pot face foarte repede prin vânzarea unităților de fond ale ETF-ului direct la bursă” a spus Directorul General al BVB, Adrian Tănase.

ETF BET Patria – Tradeville și ETF Energie Patria - Tradeville sunt administrate de SAI Patria Asset Management si beneficiaza de serviciile de furnizor de lichiditate (market maker) ale SSIF TradeVille.

„TradeVille se află, la mai bine de 11 ani de la lansarea primului ETF din Europa Centrală și de Est (ETF BET Patria - TradeVille - TVBETETF), din nou în avangarda tradingului online din România, prin contribuția sa la lansarea celui de-al doilea ETF ce ne poartă numele. Vorbim acum de un ETF sectorial, axat pe domeniul energetic, ETF Energie Patria - TradeVille, rezultat din colaborarea cu Patria Asset Management. Suntem participant autorizat și formator de piață pentru acest produs care este gândit să vină în ajutorul clienților ce vor să investească în sectorul energetic într-o perioadă efervescentă din punct de vedere al perspectivelor și al interesului investitorilor. Fondul va urmări indicele BET-NG și va fi accesibil tuturor clienților ce au conturi de tranzacționare la BVB. În plus, și acest ETF beneficiază de comisioane preferențiale la tranzacționarea prin TradeVille” a declarat Miriam Andrei, Directorul General SSIF TradeVille.

Patria Bank este singurul grup din România cu o prezență foarte diversificată de instrumente financiare la BVB, respectiv acțiunile Patria Bank (PBK), două emisiuni de obligațiuni (PBK27E și PBK28E) și unități de fond (ETF BET Patria-TradeVille - TVBETETF și ETF Energie Patria Tradeville - PTENGETF).

Cum poți investi în ETF Energie Patria -Tradeville?

• Fondul se adresează tuturor persoanelor fizice sau juridice.
• Cumpărarea și vânzarea pentru acest fond se realizează la Bursa de Valori București prin intermediul oricărui intermediar autorizat. Lista intermediarilor autorizați să tranzacționeze la Bursa de Valori București este disponibilă la acest link

Despre Patria Asset Management

SAI Patria Asset Management este o societate de administrare a investitiilor membra a grupului Patria Bank. Compania administreaza sase fonduri deschise de investitii, incluzand singurele doua fonduri de tip ETF disponibile in Romania, ETF BET Patria – Tradeville si ETF Energie Patria – Tradeville, si opereaza o platforma de tranzactionare online cu unitati de fond disponibila la adresa online.patriafonduri.ro. Informatii detaliate despre companie si fondurile administrate sunt disponibile la adresa www.patriafonduri.ro.

 

Taguri: Patria Bank  fonduri de investitii  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilCristina Mahika Voiconi preia conducerea Libra Bank

Cristina Mahika Voiconi preia conducerea Libra Bank de la Emil Bituleanu, conform unui anunt al bancii la Bursa. Cristina Mahika Voiconi este una dintre persoanele cu cea mai mare vechime în cadrul Libra Internet Bank, conform prezentarii bancii: "În perioada 1999 detalii

Peste 1 milion de clienți ai Băncii Transilvania au abonament de cont curent

Peste 1 milion de clienți ai Băncii Transilvania au Abonament de cont curent Smart Banking, dintre care mai mult de jumătate au ales Abonamentul 365, conform unui anunt al bancii, in care se adauga: Ce înseamnă abonamentele Smart Banking: Se adresează tuturor clienților persoane fizice, atât celor existenți, cât și celor noi. Sunt de cinci tipuri, în funcție de stiluri diferite de viață - Salut, Student, 365, Premium și Premium+. Primele două sunt gratuite, iar celelalte înseamnă 7, 17 și 20 de lei/lună. Pentru alegerea unuia dintre abonamente, clienții pot consulta detalii

Alpha Bank a obtinut un profit net de 33 milioane euro in 2022

Alpha Bank a anuntat ca profitul net in 2022 a ajuns la nivelul de 33 milioane de euro, "reflectând atât o performanță comercială notabilă, cât și o gestionare eficientă a riscurilor", conform unui comunicat de presa. Comunicatul Alpha Bank: Rezumatul rezultatelor Alpha Bank Romania pentru anul 2022: performanță comercială și financiară solidă În anul 2022, Alpha Bank Romania a continuat să își mențină angajamentul față de clienții săi și să sprijine economia românească, în pofida mediului macroeconomic provocator, înregistrând, totodată, o performanță comercială și financiară solidă: • Portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a detalii

Patria Credit imprumuta firmele cu angajati de etnie roma

REDI ECONOMIC DEVELOPMENT SA și Patria Credit IFN S.A. anunță semnarea unui parteneriat local unic pentru finanțarea și incluziunea antreprenorilor romi, cu precădere agricultori, din micile comunități rurale din țară, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Prin detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Salutare tuturor, iată o ofertă de împrumut accesibilă, care vă va schimba viața pentru ... detalii

 • Dobanda

  TBI este IFN, Marius, nu ... detalii

 • Lipsa card

  Deși mi s a oprit 30 de lei nu a ajuns cardul fizic comandat.nu mi se pare în regula sa plătesc ... detalii

 • Instant

  Ing este din 21 martie 2023 membru Instant. Revolut nu este. Platile din Revolut in Ing intrau mai ... detalii

 • Inselaciune

  Și eu am fost înșelat tot de aceasta zis ... detalii