BANCI | Profil

Fondul de investitii ETF Energie Patria - Tradeville se listează la Bursa de Valori București

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-02-22 10:06

• ETF Energie Patria - Tradeville este primul ETF sectorial și al doilea ETF disponibil pe piața de capital locală. 

• ETF Energie Patria – Tradeville a fost lansat de SAI Patria Asset Management la începutul anului 2023 și urmărește indicele BET-NG din sectorul de energie și utilități aferente al Bursei de Valori București.

Societatea de Administrare a Investițiilor Patria Asset Management, parte a grupului Patria Bank, listează astăzi, 22 februarie, primul ETF sectorial pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București (BVB) sub simbolul bursier PTENGETF, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: 

„Sectorul energetic a fost unul dintre punctele forte ale pieței noastre și a contribuit semnificativ la reziliența bursei românești în fața corecțiilor consemnate anul trecut de piețele internaționale. Felicităm Patria Asset Management pentru această inițiativă și ne bucurăm că investitorii vor avea un instrument util pentru diversificare.

Investiția într-un ETF este cea mai ușoară modalitate prin care investitorii pot investi într-un anumit sector, pentru a fructifica oportunitățile oferite de companiile din componența indicelui respective. Totodată, sunt necesare sume mai mici pentru a cumpăra unitățile de fond ale unui ETF decât sumele care ar fi necesare pentru a cumpăra direct acțiunile din indicele respectiv și în cantitățile similare pentru a replica într-un mod cât mai apropiat structura indicelui”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Fondul ETF Energie Patria Tradeville a fost lansat la începutul anului 2023 și are drept obiectiv replicarea performanței indicelui BET-NG al Bursei de Valori București dedicat sectorului energetic și utilităților aferente – un domeniu important pentru economia națională și pentru investitori.

Indicele include unele dintre cele mai impotante companii din domeniu, incluzând OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), Nuclearelectrica (SNN), Transgaz (TGN), Electria (EL) și Transelectrica (TEL). Componența completa a indicelui BET-NG se regăsește aici.

„Ne bucurăm să lansăm pe bursă primul ETF sectorial din România și să oferim un instrument ușor de folosit pentru acces indirect la performanțele acțiunilor din domeniul energiei. Această dezvoltare vine în urma succesului celuilalt fond listat administrat de noi, ETF BET Patria – Tradeville, care este inclus în portofoliile unui număr din ce în ce mai mare de investitori la BVB. Vom continua să dezvoltăm gama de produse oferite și să lansăm produse inovatoare și în viitor”, a afirmat Răzvan Pașol, Directorul General al Patria Asset Management.

Acesta este al doilea ETF disponibil la BVB, după ETF BET Patria – Tradeville, listat pe Piața Reglementată a Bursei și care urmărește indicele principal al BVB, indicele BET. ETF BET Patria – Tradeville a înregistrat în 2022 o creștere cu 54,1% a activelor până la 72,1 milioane lei la 31.12.2022 și o creștere cu 65,7% a numărului de investitori până la 7.217 la aceeași dată.

„Inițiava Patria Asset Management este lăudabilă, sperăm să avem cât mai multe astfel de produse listate la BVB. Ne dorim să oferim investitorilor instrumente cât mai diversificate prin care aceștia să-și poată structura portofoliile și să-și tranzacționeze ideile de investiții.

ETF-urile sunt un instrument foarte des întâlnit pe piețele de capital internaționale și oferă investitorilor oportunități multiple de a lua expunere pe diverse sectoare sau piețe, adresându-se atât investitorilor de retail, cât și investitorilor instituționali. Totodată, ETF-urile dovedesc unul dintre cele mai importante scopuri ale indicilor bursieri, acela de a fi investibili, de a fi tranzazcționabili.

Investiția într-un ETF este o investiție pasivă și indicată investitorilor care nu au timpul necesar pentru a studia și urmări toate companiile din componența indicelui și care, oricând au nevoie de a-și lichidiza investiția, o pot face foarte repede prin vânzarea unităților de fond ale ETF-ului direct la bursă” a spus Directorul General al BVB, Adrian Tănase.

ETF BET Patria – Tradeville și ETF Energie Patria - Tradeville sunt administrate de SAI Patria Asset Management si beneficiaza de serviciile de furnizor de lichiditate (market maker) ale SSIF TradeVille.

„TradeVille se află, la mai bine de 11 ani de la lansarea primului ETF din Europa Centrală și de Est (ETF BET Patria - TradeVille - TVBETETF), din nou în avangarda tradingului online din România, prin contribuția sa la lansarea celui de-al doilea ETF ce ne poartă numele. Vorbim acum de un ETF sectorial, axat pe domeniul energetic, ETF Energie Patria - TradeVille, rezultat din colaborarea cu Patria Asset Management. Suntem participant autorizat și formator de piață pentru acest produs care este gândit să vină în ajutorul clienților ce vor să investească în sectorul energetic într-o perioadă efervescentă din punct de vedere al perspectivelor și al interesului investitorilor. Fondul va urmări indicele BET-NG și va fi accesibil tuturor clienților ce au conturi de tranzacționare la BVB. În plus, și acest ETF beneficiază de comisioane preferențiale la tranzacționarea prin TradeVille” a declarat Miriam Andrei, Directorul General SSIF TradeVille.

Patria Bank este singurul grup din România cu o prezență foarte diversificată de instrumente financiare la BVB, respectiv acțiunile Patria Bank (PBK), două emisiuni de obligațiuni (PBK27E și PBK28E) și unități de fond (ETF BET Patria-TradeVille - TVBETETF și ETF Energie Patria Tradeville - PTENGETF).

Cum poți investi în ETF Energie Patria -Tradeville?

• Fondul se adresează tuturor persoanelor fizice sau juridice.
• Cumpărarea și vânzarea pentru acest fond se realizează la Bursa de Valori București prin intermediul oricărui intermediar autorizat. Lista intermediarilor autorizați să tranzacționeze la Bursa de Valori București este disponibilă la acest link

Despre Patria Asset Management

SAI Patria Asset Management este o societate de administrare a investitiilor membra a grupului Patria Bank. Compania administreaza sase fonduri deschise de investitii, incluzand singurele doua fonduri de tip ETF disponibile in Romania, ETF BET Patria – Tradeville si ETF Energie Patria – Tradeville, si opereaza o platforma de tranzactionare online cu unitati de fond disponibila la adresa online.patriafonduri.ro. Informatii detaliate despre companie si fondurile administrate sunt disponibile la adresa www.patriafonduri.ro.

 

Taguri: Patria Bank  fonduri de investitii  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilExim Banca Romaneasca se lanseaza pe piata bancara

Exim Banca Romaneasca se lanseaza astazi oficial pe piata de banking ca banca universala de top, 100% romaneasca, cu servicii complete pentru persoane fizice si juridice, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: ”De astazi devine oficiala detalii

Promotie Banca Transilvania la produse non-financiare

Banca Transilvania lansează Stup Fest, campanie pentru antreprenorii din București, care pot accesa soluții non-financiare cu discount, oferite de partenerii Stup în perioada 8 – 12 mai, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Campania lansată azi vine cu soluții non-financiare pentru antreprenorii care încep o afacere și pentru cei care doresc să o dezvolte în online, indiferent dacă sunt sau nu clienți ai Băncii Transilvania.

Stup Fest, aproape 20 de soluții cu discount pentru antreprenori: Oferta cuprinde soluții pentru facturare digitală, campanii de marketing, deschiderea unui magazin online, semnătură electronică, contabilitate, identitate de brand, recrutare, abonamente detalii

Banca Transilvania a inceput anul in forta

„Am început anul în forță, implementând planul nostru de creștere a activității băncii și susținere a economiei naționale, în ciuda climatului volatil și incert atât pe piețele financiare internaționale, cât și pe plan intern", spune Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania, in comunicatul privind rezultatele bancii din primul trimestru al anului 2023: Rezultatele financiare BT la 31 martie 2023 Creștere organică susținută în primele trei luni ale anului Banca Transilvania a înregistrat în primele trei luni ale anului o evoluție susținută a activității: au crescut semnificativ economiile clienților (5%), creditele detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu a afectat clientii BCR: rata creditelor neperformante a urcat cu doar 0,1%

"Rata creditelor neperformante s-a situat la 2,9% în martie 2023, în creștere marginală față de 2,8% în decembrie 2022. Această evoluție reflectă o acumulare normală de noi credite neperformante, un trend pozitiv al recuperărilor pe ambele segmente retail și corporate, precum și soldul stabil de credite acordate clienților", anunta BCR in comunicatul privind rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2023: Grupul BCR, rezultate în T1 2023: Sănătate financiară și consiliere adaptată obiectivelor de viață și de business Rezumat [1] Deschiși pentru oameni, deschiși pentru afaceri cu impact: ‒ Portofoliul total de credite nete acordate clienților de Banca detalii

  

Ultimele Comentarii