BANCI | Profil

BCR finanteaza producatorul de energie regenerabila Enery Power Holding

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-02-16 18:33

Enery Power Holding, un jucător cheie pe piața energiei regenerabile din Europa Centrală și de Est, a semnat o facilitate de credit senior, ce cuprinde o finanțare pe termen lung și una de tip revolving, pentru achiziția portofoliului de energie regenerabilă cu o capacitate totală de 81 MW, deținut de Jade Power Trust în România, anunta BCR intr-un comunicat, in care adauga:

Banca Comercială Română SA și Erste Group AG au acționat în calitate de Aranjori Principali Mandatați și Bănci Finanțatoare, Banca Comercială Română SA având și rol de agent de Garanții și Plăți și Bancă de Cont.

Facilitatea de credit la termen are o maturitate de 11 ani și confirmă sprijinul pe care Banca Comercială Română SA și Erste Group AG îl acordă proiectelor dedicate energiei verzi și sustenabile din regiunea CEE, unde România este o piață importantă.

Clifford Chance Badea a acționat în calitate de consilier juridic exclusiv al creditorilor, cu o echipă formată din Nadia Badea - partener, Andreea Sisman - consilier, Mădălina Mailat și Gabriel Toma - senior associates și Nicolae Grasu - avocat.

Schoenherr a acționat în calitate de consilier juridic al Enery Power Holding, cu o echipă formată din Robert Bachner – partener, Adina Damaschin – consilier, Silviu Lazăr și Loredana Barbu - avocați.

Portofoliul de energie regenerabilă achiziționat de Enery Power Holding are o capacitate totală instalată de 81 MW și include două parcuri eoliene în regiunea Dobrogea, două parcuri fotovoltaice și două microhidrocentrale. Odată cu această achiziție, portofoliul operațional al Enery în România crește la 273 MW, iar producția totală la 375 GWh.

„România are potențialul de a deveni un jucător important în sectorul tehnologiilor curate și al producției sustenabile de energie. De aceea, dorința noastră este să oferim soluții relevante de finanțare pentru proiectele de energie regenerabilă și eficiență energetică. Facilitatea de credit acordată Enery Power Holding este un semnal pozitiv, care demonstrează că BCR are o înclinație puternică pentru finanțarea și susținerea energiei verzi în contextul schimbărilor din sectorul energetic. Și, mai mult decât atât, pentru susținerea creșterii rezilienței industriei energetice locale la provocările geopolitice, prin reducerea dependenței de combustibili fosili și a consumului de resurse", a declarat Bogdan Cernescu, Director Executiv Corporate Coverage BCR.

„Sectorul energetic din Europa se află la o răscruce de drumuri. Obiectivul principal al Erste Group a fost dintotdeauna acela de a sprijini bunăstarea economică a piețelor din Europa Centrală și de Est. Poziționarea noastră ca un catalizator pentru tranziția energetică, chiar și în perioade de mare incertitudine pe piață, reprezintă o parte integrantă a acestui obiectiv”, a declarat Radu Moldovan, Industry Lead Energy & Utilities în cadrul Erste Group.

„Continuăm să susținem acest obiectiv prin sprijinul acordat schimbărilor demonstrabile și prin furnizarea de finanțare către companii care inovează și au proiecte ambițioase, așa cum este și Enery, care prin această achiziție recentă își consolidează angajamentul față de dezvoltarea regiunii", a menționat Ladislav Tolmaci, parte din echipa Corporate Finance Solutions, din Erste Group.

Richard König, CEO și Lukas Nemec, COO al Enery, au adăugat: „Această tranzacție reprezintă o nouă etapă care marchează diversificarea activității noastre în domeniul producției de energie eoliană și hidroelectrică onshore și ne consolidează poziția în România. Portofoliul nostru din România cuprinde acum 11 centrale care funcționează sub trei tehnologii diferite, ceea ce ne permite să oferim un mix variat de energie curată. Erste și BCR au acționat ca parteneri financiari, sprijinindu-ne în această realizare, confirmată de buna cooperare dintre echipele noastre. Erste și BCR au demonstrat un grad mare de expertiză în sectorul energiei din România, dar și capacități de execuție puternice și proactivitate, ceea ce ne-a permis să încheiem tranzacția în timp util. Continuăm să lucrăm împreună în România și dorim să ne felicităm partenerii pentru această realizare".

Enery, companie fondată în 2019, se concentrează pe generarea de energie electrică verde la cel mai mic cost posibil, pentru a crește accesibilitatea utilizării acesteia atât în industrie cât și pentru consumatorii casnici, dar și pentru a ajuta Europa să își recâștige competitivitatea ca regiune industrială.

Taguri: Banca Comerciala Romana (BCR)  credite firme  Erste Bank  banca  Erste Group  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilExim Banca Romaneasca se lanseaza pe piata bancara

Exim Banca Romaneasca se lanseaza astazi oficial pe piata de banking ca banca universala de top, 100% romaneasca, cu servicii complete pentru persoane fizice si juridice, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: ”De astazi devine oficiala detalii

Promotie Banca Transilvania la produse non-financiare

Banca Transilvania lansează Stup Fest, campanie pentru antreprenorii din București, care pot accesa soluții non-financiare cu discount, oferite de partenerii Stup în perioada 8 – 12 mai, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Campania lansată azi vine cu soluții non-financiare pentru antreprenorii care încep o afacere și pentru cei care doresc să o dezvolte în online, indiferent dacă sunt sau nu clienți ai Băncii Transilvania.

Stup Fest, aproape 20 de soluții cu discount pentru antreprenori: Oferta cuprinde soluții pentru facturare digitală, campanii de marketing, deschiderea unui magazin online, semnătură electronică, contabilitate, identitate de brand, recrutare, abonamente detalii

Banca Transilvania a inceput anul in forta

„Am început anul în forță, implementând planul nostru de creștere a activității băncii și susținere a economiei naționale, în ciuda climatului volatil și incert atât pe piețele financiare internaționale, cât și pe plan intern", spune Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania, in comunicatul privind rezultatele bancii din primul trimestru al anului 2023: Rezultatele financiare BT la 31 martie 2023 Creștere organică susținută în primele trei luni ale anului Banca Transilvania a înregistrat în primele trei luni ale anului o evoluție susținută a activității: au crescut semnificativ economiile clienților (5%), creditele detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu a afectat clientii BCR: rata creditelor neperformante a urcat cu doar 0,1%

"Rata creditelor neperformante s-a situat la 2,9% în martie 2023, în creștere marginală față de 2,8% în decembrie 2022. Această evoluție reflectă o acumulare normală de noi credite neperformante, un trend pozitiv al recuperărilor pe ambele segmente retail și corporate, precum și soldul stabil de credite acordate clienților", anunta BCR in comunicatul privind rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2023: Grupul BCR, rezultate în T1 2023: Sănătate financiară și consiliere adaptată obiectivelor de viață și de business Rezumat [1] Deschiși pentru oameni, deschiși pentru afaceri cu impact: ‒ Portofoliul total de credite nete acordate clienților de Banca detalii

  

Ultimele Comentarii