BANCI | Opinie

BCR: aderarea la Schengen este o decizie în afara puterii noastre de acțiune, însă implicarea și susținerea noastră a fost deplină

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-12-16 16:06

BCR, banca detinuta de grupul Erste Bank din Austria, tara care a blocat intrarea Romaniei in spatiul Schengen, a postat un mesaj pe Facebook, in care spune ca "aderarea la Schengen este o decizie în afara puterii noastre de acțiune, însă implicarea și susținerea noastră a fost deplină."

Postarea BCR:

"Este multă emoție în România, în acest final de an. Un an dificil, la fel cum au fost și 2020 și 2021. Această emoție o resimțim fiecare dintre noi, cei 5.300 de angajați ai Băncii Comerciale Române. Pentru noi este esențial însă să continuăm să construim încredere împreună.

Aderarea la Schengen este o decizie în afara puterii noastre de acțiune, însă implicarea și susținerea noastră a fost deplină. Și nu de ieri, de azi, ci de când există această oportunitate, pentru că BCR și Grupul Erste cred în România și în meritul Schengen. La Viena sau la București, am discutat, am explicat, am insistat și nu ne vom opri.

De ce? Este simplu. Noi credem și investim în România. Am fost mereu aproape de români, în ultimii 30 de ani, indiferent de context: crize, pandemie, război la granițe. Și o vom face mai departe.

Pentru că Banca Comercială Română este astăzi mai mult decât un brand de banking. Înseamnă oameni pentru oameni.

Înseamnă: 3 milioane de clienți, 10.000 de companii și antreprenori care creează 600.000 de locuri de muncă, 600.000 de români care au trecut prin cursuri gratuite de educație financiară.

Suntem 5.300 de oameni, care s-au născut, trăiesc și muncesc în România, de la Iași, la Craiova, și de la Constanța la Oradea și suntem prezenți în mii de alte comunități urbane sau rurale.

BCR este o bancă puternică, solidă financiar, și vom continua să facem ceea ce știm noi cel mai bine: să fim aproape de români și să fim un exemplu de solidaritate, responsabilitate, incluziune și stabilitate.

Vom face tot ceea ce ține de noi. Și mai mult de atât.

Echipa BCR"

Comentarii la postare

Cateva dintre comentariile la postare:

- "Vreți să vă credem? OK, iată ce trebuie să faceți
Scăderea dobânzilor là toate tipurile de credite până là cel mai mic nivel
Creșterea dobânzilor la depozite undeva la 30%
Acordarea de bonificații și premii în bani pentru cei care își țin banii la BCR, (vor fi din ce in ce mai puțini), Eliminarea clauzelor abuzive la creditele ipotecare, imobiliare, tuturor tipurilor de credite, eliminarea taxei pe dosar, renunțați în a mai cere executarea silita à clienților și multe altele,ce ziceți?

Un raspuns:

"Ti se pare ca bancile sunt asociatii caritabile? Daca dobanzile la depozite ar fi 30% dobanzile la credite ar fi 35-40%. Banca plaseaza depozitele in credite. Si in acest proces are o serie de cheltuieli (angajati, sisteme, etc) si mai trebuie sa inregistreze si profit. Putina educatie financiara nu ar strica…"

- "Din păcate nu mulți pot face diferența între talpa și picior, ce pretenții sa mai avem ca înțeleg ce este aceea o decizie politica. Treaba noastră este alta și ne dorim sa fim bine cu toții, indiferent de ce crede x ori y."

- "Nu amestecam problemele politice cu economicul,desi pe noi romanii deciziile politice ne afecteaza enorm."


- "Am un depozit la BCR in valută ,și e destul de maricel ,primesc de mai bine de cinci ani dobândă negativă .
Nu o să-mi abandonez banca cu care mi-am rezolvat niste probleme majore (în 2002 am luat un credit de 6400 de dolari,cred, nu mi-aduc aminte dacă atunci era valuta euro,a fost jumătate din valoarea apartamentului pe care l- am cumparat pentru fiica mea și ginerele meu) dar acum când împrumuturile sunt atât de scumpe mă gândesc că și banca ar putea trece la dobândă pozitivă."

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  reclamatie BCR  BCR Banca pentru Locuinte  Banca Comerciala Romana (BCR)  credite firme  BCR Leasing  reclamatie banca  banca  cont bancar  credite nevoi personale  credite imobiliare  BCR Pensii  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: OpinieING a ramas in urma altor banci la transferurile de bani instant

"Dacă transferul din Revolut în ING l-am făcut sâmbăta seară, banii intra în cont duminica sau luni?", a intrebat un cititor. Raspuns: banii transferati de la Revolut intra in contul ING abia luni, pentru ca sambata si duminica nu se fac detalii

Eximbank intra in top 10 banci romanesti, dupa ce a preluat Banca Romaneasca

După un proces ambițios, unic pe piața financiar-bancară românească, fuziunea dintre EximBank, în calitate de societate absorbantă, și Banca Românească, în calitate de societate absorbită, a fost înregistrată oficial la Registrul Comerțului, astfel că detalii

BCR: aderarea la Schengen este o decizie în afara puterii noastre de acțiune, însă implicarea și susținerea noastră a fost deplină

BCR, banca detinuta de grupul Erste Bank din Austria, tara care a blocat intrarea Romaniei in spatiul Schengen, a postat un mesaj pe Facebook, in care spune ca "aderarea la Schengen este o decizie în afara puterii noastre de acțiune, însă implicarea și susținerea detalii

Incluziunea financiara a ajuns la 68% in Romania

Cercetarea de piață "Sistemul bancar în percepția românilor: creditarea și incluziunea financiară a românilor" a relevat trei profile ale debitorilor români, 46,9% dintre consumatori fiind incluși la profilul hiper utilizatorului, 37,7% la profilul utilizatorului de credite de nevoi personale și 15,4% la profilul utilizatorului de credit ipotecar. Cercetarea a fost realizată în luna iulie 2022 de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) și comandată de Asociația Română a Băncilor (ARB), conform unui comunicat de presa al ARB, in care se adauga:  Gradul de incluziune financiară în rândul adulților a ajuns la 68% în România la jumătatea anului 2022, iar 31% dintre persoanele care detalii

  

Ultimele Comentarii