BANCI | Ultima Ora

Patria Bank acorda credite din fonduri IFC pentru IMM-uri conduse de femei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-12-15 13:29

Pentru a sprijini finanțarea întreprinderilor mici, inclusiv a IMM-urilor deținute de femei, IFC oferă un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro catre Patria Bank, bancă listată la Bursa de Valori București, ca parte a eforturilor sale de a stimula creșterea economică și de a sprijini micii antreprenori din România, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

În cadrul acestui nou acord, banca – care deservește microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii (IMIM-uri), precum și clienții din sectorul agro și retail – va folosi împrumutul IFC pentru a accelera creditarea IMM-urilor, sprijinându-le să-și deblocheze potențialul de creștere.

Aproximativ 50% din finanțare va fi alocată IMM-urilor deținute de femei antreprenor, accentul fiind pus pe zonele rurale din România.

Deși situația s-a îmbunătățit în ultimul deceniu, accesul la finanțare este încă o provocare majoră pentru IMM-urile din România si au un decalaj financiar care este de peste două ori volumul actual al împrumuturilor catre IMM-uri.

Majoritatea firmelor mici, în special cele deținute și conduse de femei, au o productivitate scăzută a muncii și un ritm lent de dezvoltare, care pot fi adesea atribuite accesului limitat la finanțare. Mai mult, IMM-urile din țară au fost grav afectate de lockdown, de incertitudinea ridicată și de încetinirea economică ca urmare a pandemiei COVID-19.

“Una dintre prioritățile strategice ale Grupului Patria Bank este susținerea mediului antreprenorial din România, și astfel, ne concentrăm eforturile să le oferim clienților noștri oportunități de dezvoltare pentru afacerile pe care le conduc și instrumente sustenabile care să îi ajute să facă față provocărilor mediului macro-economic.

Burak Yildiran, CEO Patria Bank
Burak Yildiran, CEO Patria Bank

Parteneriatul strategic cu IFC sprijină viziunea noastră de consolidare a antreprenoriatului din România și în particular, a femeilor antreprenor. În următorii 5 ani ambiția noastră este de a dublă împrumuturile acordate acestora și vom avea o atenție deosebită pentru a sprijini dezvoltarea antreprenoriatului feminin prin facilitarea accesului la surse de finanțare.” a declarat Burak Yildiran, CEO Patria Bank.

Investiția actuală a IFC va contribui la consolidarea capacității Patria Bank de a ajunge la segmentele defavorizate ale populației din România. Prin crearea de noi opțiuni de finanțare pentru IMM-uri, împrumutul nu numai că va ajută la reducerea decalajului de finanțare, dar va sprijini și crearea de locuri de muncă și un sector privat mai favorabil, esențial pentru creșterea economică, în special în perioada post-COVID

„Pe măsură ce economia începe să se redreseze, IMM-urile vor avea nevoie de acces la capital, care este esential pentru finanțarea investițiilor necesare reluarii activitatii economice, precum și de a isi ajusta modelele de afaceri la contextual economia post-criză”, a declarat Ary Naïm, director regional IFC pentru Europa Centrală și de Sud-Est. „Într-un moment ca acesta, suntem încrezători că parteneriatul nostru cu Patria Bank va contribui la consolidarea ecosistemului antreprenorial local din România si va crește reziliența economică.”

IFC sprjină dezvoltarea sectorului privat în România de peste 30 de ani, cu o expunere angajată care în octombrie 2022 totaliza de 1.290 milioane USD.

Despre IFC

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente. Activitatea IFC se desfăşoară în peste 100 de state ale lumii, în care ne valorificăm capitalul, experienţa şi influenţa pentru a crea pieţe şi oportunităţi în ţările aflate în curs de dezvoltare. În anul financiar 2022, IFC a investit o sumă-record de 32,8 miliarde de dolari în companii private şi instituţii financiare din diverse ţări aflate în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei extreme şi pentru a susţine prosperitatea comună, în contextul în care economiile naţionale se luptă cu impactul pandemiei de COVID-19. . Pentru mai multe informații, vizitați www.ifc.org.

Despre Patria | www.patriabank.ro
 
Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor si afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezență fizică națională și oferă produse și servicii bancare de bază 100% online tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia. Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Din Grupul Patria, alături de Patria Bank S.A, mai fac parte și: Patria Credit IFN - instituție cu expertiză și experiență în microfinanțare, fonduri europene și produse financiare dedicate segmentului agro si Patria Asset Management - societate specializată în administrarea investițiilor.

 

Taguri: Patria Bank  credite firme  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraEximbank isi schimba numele in Exim Banca Romaneasca

Banca de Export Import a Romaniei – EximBank SA va deveni Exim Banca Romaneasca din 10 mai 2023, modificarea denumirii bancii si schimbarea emblemei bancii fiind aprobate astazi de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor EximBank, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

ING Bank devine a 10-a banca prin care se pot face plati instant

Începând de astăzi, 20 martie 2023, ING Bank România își îmbogățește portofoliul de servicii de plată inovatoare cu serviciul Plăți Instant, dezvoltat de TRANSFOND, care asigură transferul banilor din contul bancar al plătitorului ȋn cel al detalii

Banca elvetiana Credit Suisse, cu o vechime de 167 de ani, a devenit brusc istorie

Credit Suisse, banca mondiala de importanta sistemica, a 17-a ca marime din Europa, cu o istorie de 167 de ani, a fost preluata UBS, cea mai mare institutie de credit din Elvetia, pentru evitarea unei crize bancare in Europa. Credit Suisse si-a pierdut detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. și constatarea stării de insolvență a detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Salutare tuturor, iată o ofertă de împrumut accesibilă, care vă va schimba viața pentru ... detalii

 • Dobanda

  TBI este IFN, Marius, nu ... detalii

 • Lipsa card

  Deși mi s a oprit 30 de lei nu a ajuns cardul fizic comandat.nu mi se pare în regula sa plătesc ... detalii

 • Instant

  Ing este din 21 martie 2023 membru Instant. Revolut nu este. Platile din Revolut in Ing intrau mai ... detalii

 • Inselaciune

  Și eu am fost înșelat tot de aceasta zis ... detalii