BANCI | Ultima Ora

Raiffeisen reactioneaza la decizia Austriei de a refuza aderarea Romaniei la spatiul Schengen, clientii ameninta ca-si retrag banii din banca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-12-09 08:01

Banca austriaca Raiffeisen a publicat ieri un anunt dupa decizia Austriei de a bloca aderarea Romaniei la spatiul Schengen, care a starnic, fireste, comentarii negative, dar care au fost sterse de banca iar posibilitatea de a posta comentarii a fost restrictionata.

Anuntul Raiffeisen, publicat pe Facebook:

"În contextul votului negativ pentru aderarea României la spațiul Schengen, nu suntem în măsură să comentăm asupra deciziilor cu caracter politic, mai mult decât că ne arătăm surprinși de această decizie.

Grupul Raiffeisen Bank International, alături de Raiffeisen Bank România, ca una din cele mai importante piețe din Europa Centrală și de Est, este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeană și susține creșterea economică sustenabilă prin intermediul unei piețe comune bazată pe liberă circulație a bunurilor, persoanelor, serviciilor și capitalurilor.

Raiffeisen Bank este o bancă locală, care finanțează și susține economia românească de 25 de ani, fiind a treia bancă din punct de vedere al creditării în piață.

De la privatizarea Băncii Agricole (2001) până astăzi, Raiffeisen Bank a fost un partener puternic pentru peste 2 milioane de clienți persoane fizice, mai mult de 110.000 de IMM-uri și 5600 de corporații mari și medii. În primele nouă luni ale anului 2022 creditarea a crescut la Raiffeisen Bank cu 27% și a înregistrat cea mai mare creștere pe segmentul corporații, respectiv de 55%. În plus, în Raiffeisen Bank România lucrează 4900 de angajați, în aproximativ 300 de sedii.

În ultimii 30 de ani, investițiile străine din România au jucat un rol crucial pentru modernizarea economică și integrarea economiei de piață din România în lanțurile internaționale de producție. Dincolo de capitalul și investițiile pe care grupul RBI le-a făcut pe piața locală, Raiffeisen Bank este un motor care susține dezvoltarea economiei locale, prin finanțări pe termen lung, prin creare de locuri de muncă, atât direct cât și indirect, ca efect al finanțării afacerilor locale și a lanțului său de furnizori, prin transfer de tehnologie și know-how ce contribuie la creșterea productivității, și, nu în ultimul rând, prin taxe și impozite care susțin bugetul de stat.

Nu în ultimul rând, Raiffeisen Bank International rămâne profund angajat față de principiile care stau la baza Inițiativei de la Viena și, în calitate de co-fondator al acestei inițiative, Grupul își reafirmă, și în vremuri foarte grele, angajamentul său față de România și față de regiunea CEE, asigurându-se că există premisele necesare astfel încât capitalul să continue să curgă către economiile reale."

Fireste ca au existant multe comentarii negative la aceasta postare, in care romanii ameninta ca-si retrag banii din banca si nu mai cumpara produse si servicii austriece, precum "Sa aveti bani in bancomate!".

"Nu este doar politic. Marile companii au dorit doar banii din Romania in favoarea Austriei, care la randul ei, intr-un mod egoist si cu o scuza oarba despre imigranti, sa opus aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Din aceasta cauza, nu vom mai cumpara nimic ce are la conducere austria, banci, magazine, petrol, produse etc. Voi aveti vina pentru ca companiile austriece conduc guvernul din Austria, deci purtati si voi vina intr-o masura. #BoycottAustria", este unul dintre putinele comentarii nesterse de banca.

Raiffeisen a sters insa aproape toate comentariile de la aceasta postare.

In plus, "Raiffeisen Bank a limitat cine poate adăuga comentarii la această postare", conform Facebook.

Raiffeisen a postat astazi, pe Facebook, si declaratia sefului bancii, dar fara sa permita comentarii.

"Votul de ieri privind aderarea României la spațiul Schengen a animat spiritele și emoțiile din societatea noastră. 

Zdenek Romanek, CEO Raiffeisen Bank, a declarat: "Susținem pe deplin aderarea României la spațiul Schengen. Am fost surprinși de decizia de astăzi. O vedem doar ca pe un rezultat intermediar. Vom continua să sprijinim demersurile autorităților pentru realizarea acestui deziderat. Raiffeisen Bank finanțează și susține economia românească de 25 de ani, ca partener puternic pentru 2 milioane de clienți persoane fizice și peste 120.000 de companii. Ne-am angajat să facem acest lucru pe termen lung împreună cu cei 4900 de angajați din toată țara".

Taguri: credite de consum  Raiffeisen Bank  Raiffeisen Bank International AG (RBI)  banca  cont bancar  carduri de credit  depozite bancare  credite imobiliare  carduri de debit  reclamatie Raiffeisen Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca elvetiana Credit Suisse, cu o vechime de 167 de ani, a devenit brusc istorie

Credit Suisse, banca mondiala de importanta sistemica, a 17-a ca marime din Europa, cu o istorie de 167 de ani, a fost preluata UBS, cea mai mare institutie de credit din Elvetia, pentru evitarea unei crize bancare in Europa. Credit Suisse si-a pierdut detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. și constatarea stării de insolvență a detalii

Euroins, a treia mare firma de asigurari din Romania, inchisa de ASF, dupa investigatia ziarului Libertatea

Euroins, detinuta de grupul bulgar Eurohold, a treia mare firma de asigurari din Romania si cea mai importanta pe piata asigurarilor auto RCA, a fost declarata insolventa si i-a fost retrasa autorizatia de functionare de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), dupa o detalii

Frica de o noua criza bancara globala se raspandeste in Europa: Credit Suisse se imprumuta de urgenta la banca centrala

Marea banca elvetiana Credit Suisse a accesat un imprumut de urgenta in valoare de 50 de miliarde de franci elvetieni de la banca cetnrala a Elvetiei, in incercarea de a castiga increderea investitorilor, dupa ce actiunile sale la bursa s-au prabusind, starnind temeri privind o noua detalii

  

Ultimele Comentarii