BANCI | Educatie financiara

Benzi desenate despre siguranta online

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-11-10 14:35

Benzi desenate despre siguranta online

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Română a Băncilor (ARB) și Microsoft au lansat, cu prilejul Lunii Europene a Securității Cibernetice (European Cybersecurity Month) 2022, o nouă componentă educațională pe site-ul sigurantaonline.ro, una dedicată copiilor, conform unui comunicat de presa al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in care se adauga:

Alături de Ambasada Elveţiei în România și Swiss WebAcademy, partenerii din campania #SigurantaOnline pun la dispoziția copiilor, a părinților și a profesorilor două broșuri cu benzi desenate, în limba română, care prezintă întâmplări inspirate din situații reale din mediul online și îi învață cum să se protejeze de amenințări. Benzile desenate pot fi descărcate și distribuite către cei interesați, dar pot fi totodată accesate și citite online, direct de pe site.

Cu această ocazie, #SigurantaOnline a lansat un quiz interactiv cu ajutorul căruia copiii își pot testa abilitatea de a reacționa corect la amenințările ce îi vizează și pot dobândi informații necesare protecției pe internet.

Echipa #SigurantaOnline, alături de Excelența Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Elveţiei în România, și SwissWebAcademy, au susținut o serie de workshop-uri în școli din București, pentru aproximativ 200 de elevi care au avut prilejul să afle de la inițiatorii campaniei cele mai importante aspecte privind navigarea în siguranță în mediul online și să testeze în premieră quiz-ul. Copii au primit la final premii din partea organizatorilor, dar și cele două broșuri cu benzi desenate, ”Povești cotidiene digitale” și ”Întâmplări de pe net”.

Platformele online au fost mijloacele cele mai utilizate de instituțiile publice pentru a oferi educație în timp ce școlile au avut activitatea suspendată pe perioada pandemiei, 83% dintre țări la nivel global utilizând această metodă, potrivit Unicef.

Campania de educație digitală a tinerilor este menită să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca aceștia să devină victime ale fraudelor informatice, ale pornografiei infantile sau ale atacurilor de tip malware. România se clasează în topul țărilor europene cu cele mai bune și rapide conexiuni de internet potrivit rapoartelor privind Indicele Economiei și Societății Digitale (DESI), dar cu un nivel scăzut al educației digitale.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  banca  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraMai pot schimba lirele vechi din hartie?

"As mai putea schimba bancnotele de 50 de lire de hîrtie in Anglia? Fiindcă în țară mi le refuza...mulțumesc mult", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro. Raspuns ReclamatiiBanci.ro Stimate domn, Puteti schimba oricand detalii

Sfaturi pentru cumpărături online în siguranță de la Alpha Bank România

Alpha Bank România a demarat o campanie de conștientizare și combatere a tentativelor de fraudă cibernetică, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, în sezonul de cumpărături, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: În perioadele cu oferte și detalii

You BRD nu merge, spune ca a expirat tokenul. Ce pot sa fac?

"You Brd e cea mai prosta aplicatie. am sters-o si am reinstalat-o de nu stiu cate ori . daca intri de mai multe ori pe zi zice ca a expirat tokenul si trebuie reinstalata. e de rahat.
am sunat si la ei si spun acelasi lucru: sa stergi si sa reinstalezi. am si alta detalii

E bine sa schimb ROBOR-ul la creditul Prima Casa cu o dobanda fixa? Calcul estimativ al ratelor in urmatorii 5 ani

Primul lucru la care trebuie sa va ganditi daca primiti o oferta de schimbare a dobanzii variabile indexata cu ROBOR la creditul Prima Casa cu o dobanda fixa in primii ani este cealalta dobada fixa, adica marja fixa care intra in calculul dobanzii variabile dupa perioada cu dobanda detalii

  

Ultimele Comentarii