BANCI | Profil

EximBank finanțează compania Trencadis pentru proiectul platformei nationale educaționale EDULIB

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-11-08 12:45

EximBank și compania antreprenorială Trencadis din Baia Mare, specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de integrare IT, au încheiat un acord financiar în valoare de 60 de milioane de lei, facilitate ce va fi utilizată pentru finanțarea cheltuielilor aferente desfășurării contractului pentru platforma educațională EDULIB, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

La finalul anului trecut, Trencadis a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru EDULIB - platforma digitală națională cu resurse educaționale, într-un consorțiu alături de mai multe companii IT&C. Proiectul presupune crearea unei platforme digitale cu resurse educaționale deschise și integrarea și valorificarea de resurse digitale de tip resursă educațională deschisă.

Totodată, proiectul cuprinde dotarea a 5.400 de școli gimnaziale cu kit-uri multimedia și instruirea indirectă (tip train-the-trainers) pentru 5.400 profesori din toată țara. De asemenea, va exista componenta de bibliotecă virtuală, care va fi un adevărat sistem de management a conținuturilor și a procesului de învățare.

O altă tehnologie care înglobează tendințele actuale din industrie este componenta de învățare adaptivă. Aceasta va permite adaptarea conținutului în funcție de nevoile elevului care accesează conținutul.

Proiectul este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă”.

[1]

“Educația reprezintă poate unul dintre cele mai subdezvoltate sectoare din România, iar noi ne dorim să fim parte a procesului de transformare digitală accelerată a acestuia. Suntem încântați că participăm la acest proiect și avem convingerea că, având alături de noi EximBank ca partener financiar, vom reuși să livrăm o platformă pentru o educație digitală de calitate. Concret, EDULIB va include mecanismele necesare pentru o abordare cross-curriculară a învățării, care să nu mai fie construită în principal pe discipline și obiecte de studiu, ci pe teme, subiecte, probleme sau provocări care pot să fie încadrate ulterior în anumite discipline de studiu", a declarat Marian Murguleț, CEO Trencadis.

Despre Trencadis

Trencadis, companie activă în România și alte 11 țări, a fost înființată în anul 2007, cu sediul în Baia Mare, fiind specializată în dezvoltarea de soluții software pentru instituții publice și private, fondată de antreprenorul Radu Negulescu. Inițial, societatea s-a concentrat pe domeniul public și pe oportunitatea de a oferi administrațiilor locale soluții digitale inovatoare. După ani de creștere accelerată, compania și-a schimbat modelul de afaceri de la dezvoltarea de aplicații web pentru mici entități private și publice la servicii de integrare a sistemelor IT pentru corporații și instituții publice centrale, iar recent, și-a diversificat liniile de business în vederea pregătirii de produse noi pentru piața românească și internațională. Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri în creștere, depășind pentru al treilea an consecutiv pragul de 20 de milioane de euro.

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială. În 2020, EximBank a finalizat achiziția Băncii Românești moment ce a marcat integrarea acesteia în Grupul EximBank. Banca Românească este o bancă universală ce oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia prin intermediul rețelei sale teritoriale de aproape 85 de sucursale și agenții. Alături de cele două bănci, din Grupul EximBank face parte și Compania de Asigurări - Reasigurări Exim România (EximAsig), specializată în asigurarea riscurilor financiare, de export şi comerciale interne.

Taguri: credite firme  banca  Eximbank  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfileMAG a devenit cel mai mare magazin online si in Ungaria

Finantarea obtinuta de la Alpha Bank de catre eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, sustine constructia unui centru logistic eMAG de ultima generatie langa Budapesta, in Ungaria, cu o capacitate de pana la 120.000 mp, reprezentand o investitie de peste 100 de milioane de detalii

Libra Bank deschide o noua sucursala, cu numarul 55, in Pipera

Libra Internet Bank își continuă dezvoltarea echilibrată și deschide o nouă sucursală, Sucursala Pipera, într-una dintre cele mai dinamice zone de dezvoltare din București, pe latura nordică a lacului Tei, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: „Prin deschiderea unei sucursale Libra Internet Bank în mijlocul unei zone cu o dezvoltare fulminantă, sporim gradul de accesibilitate la consultanța specializată a băncii pentru un segment foarte important de clienți, persoane juridice și fizice. Credem în echilibrul dintre soluțiile digitale și proximitatea față de client. De aceea, le asigurăm tuturor clienților noștri atât condițiile pentru a face banking de la distanță, cât și accesul nemijlocit la detalii

BT Leasing a preluat Țiriac Leasing

BT Leasing și Țiriac Leasing, jucători de top pe piața de leasing din România, au devenit prin fuziune o singură companie, BT Leasing, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: În urma fuziunii, BT Leasing ajunge la 25.000 de clienți, 500 de milioane de euro detalii

BRD se imprumuta cu 300 milioane euro

BRD, sucursala romaneasca a bancii franceze Groupe Societe Generale, a convocat in 16 februarie o adunare a actionarilor privind aprobarea unui imprumut de 300 milioane euro, necesar asigurarii noilor cerinte de capital impuse la nivel european de autoritatile de detalii

  

Ultimele Comentarii