BANCI | Educatie financiara

Test de educatie financiara la metroul Piata Universitatii: castigatorii primesc un abonament pe o luna

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-27 15:56

Românii sunt invitați, timp de o săptămână, să își testeze cunoștințele de educație financiară în cadrul campaniei #Dreptullabanking, campania băncilor din România dezvoltată cu sprijinul Asociației Române a Băncilor (ARB), la stația de metrou Universitate, până la data de 2 noiembrie 2022, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Câștigătorii vor primi abonamente Metrorex /STB pentru o lună.

Campania „Dreptul la Banking îți aduce libertatea de mișcare” se va desfășura la stația de metrou Universitate și presupune completarea unui quiz cu întrebări pe teme de educație financiară.

Educația financiară este în centrul preocupărilor industriei bancare, fiind calea spre bunăstare economică, atât la nivel individual, cât și la nivelul întregii societăți românești.

În România scorul de alfabetizare financiară este mai scăzut (11,2) comparativ cu scorul mediu de alfabetizare financiară, de 12,7, înregistrat în rândul statelor participante la sondajul internațional privind educația financiară a adulților realizat de OECD/INFE în anul 2020.

Prin educație financiară și digitală cetățenii dobândesc cunoștințe pentru înțelegerea modului în care funcționează economia, produsele și serviciile financiare, cum să își gestioneze banii și să se protejeze de fraude.

Gradul de incluziune financiară a ajuns la 68% în România la jumătatea anului 2022, creșterea fiind de 10 puncte procentuale în ultimii cinci ani, potrivit cercetării de piață "Sistemul bancar în percepția românilor: creditarea și incluziunea financiară a românilor" realizată în rândul adulților în luna iulie 2022 de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) și comandată de Asociația Română a Băncilor.

Doar o treime dintre români ține evidența bugetului personal pe hârtie sau electronic, în timp ce un român din patru (26%) nu ține deloc evidența și 40% declară că țin evidența în minte.

Recomandăm realizarea unui buget personal pentru administrarea optimă a veniturilor și a cheltuielilor prin intermediul unei analize obiective a aspectelor legate de nevoi și dorințe.

Dezvoltarea durabilă este dependentă și de gradul de educație, o societate construită pe principiile sustenabilității având nevoie de un nivel solid de cunoștințe, inclusiv în domeniul financiar.

Acțiunea „Dreptul la Banking îți aduce libertatea de mișcare” este parte din campania #Dreptullabanking, lansată în anul 2020 din dorința de a crește gradul de conștientizare și de educație financiară în România.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  banca  Educatie financiara  

Comentarii

Nita Alberto
Economia
Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraMai pot schimba lirele vechi din hartie?

"As mai putea schimba bancnotele de 50 de lire de hîrtie in Anglia? Fiindcă în țară mi le refuza...mulțumesc mult", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro. Raspuns ReclamatiiBanci.ro Stimate domn, Puteti schimba oricand detalii

Sfaturi pentru cumpărături online în siguranță de la Alpha Bank România

Alpha Bank România a demarat o campanie de conștientizare și combatere a tentativelor de fraudă cibernetică, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, în sezonul de cumpărături, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: În perioadele cu oferte și detalii

You BRD nu merge, spune ca a expirat tokenul. Ce pot sa fac?

"You Brd e cea mai prosta aplicatie. am sters-o si am reinstalat-o de nu stiu cate ori . daca intri de mai multe ori pe zi zice ca a expirat tokenul si trebuie reinstalata. e de rahat.
am sunat si la ei si spun acelasi lucru: sa stergi si sa reinstalezi. am si alta detalii

E bine sa schimb ROBOR-ul la creditul Prima Casa cu o dobanda fixa? Calcul estimativ al ratelor in urmatorii 5 ani

Primul lucru la care trebuie sa va ganditi daca primiti o oferta de schimbare a dobanzii variabile indexata cu ROBOR la creditul Prima Casa cu o dobanda fixa in primii ani este cealalta dobada fixa, adica marja fixa care intra in calculul dobanzii variabile dupa perioada cu dobanda detalii

  

Ultimele Comentarii