BANCI | Educatie financiara

Test de educatie financiara la metroul Piata Universitatii: castigatorii primesc un abonament pe o luna

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-27 15:56

Românii sunt invitați, timp de o săptămână, să își testeze cunoștințele de educație financiară în cadrul campaniei #Dreptullabanking, campania băncilor din România dezvoltată cu sprijinul Asociației Române a Băncilor (ARB), la stația de metrou Universitate, până la data de 2 noiembrie 2022, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Câștigătorii vor primi abonamente Metrorex /STB pentru o lună.

Campania „Dreptul la Banking îți aduce libertatea de mișcare” se va desfășura la stația de metrou Universitate și presupune completarea unui quiz cu întrebări pe teme de educație financiară.

Educația financiară este în centrul preocupărilor industriei bancare, fiind calea spre bunăstare economică, atât la nivel individual, cât și la nivelul întregii societăți românești.

În România scorul de alfabetizare financiară este mai scăzut (11,2) comparativ cu scorul mediu de alfabetizare financiară, de 12,7, înregistrat în rândul statelor participante la sondajul internațional privind educația financiară a adulților realizat de OECD/INFE în anul 2020.

Prin educație financiară și digitală cetățenii dobândesc cunoștințe pentru înțelegerea modului în care funcționează economia, produsele și serviciile financiare, cum să își gestioneze banii și să se protejeze de fraude.

Gradul de incluziune financiară a ajuns la 68% în România la jumătatea anului 2022, creșterea fiind de 10 puncte procentuale în ultimii cinci ani, potrivit cercetării de piață "Sistemul bancar în percepția românilor: creditarea și incluziunea financiară a românilor" realizată în rândul adulților în luna iulie 2022 de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) și comandată de Asociația Română a Băncilor.

Doar o treime dintre români ține evidența bugetului personal pe hârtie sau electronic, în timp ce un român din patru (26%) nu ține deloc evidența și 40% declară că țin evidența în minte.

Recomandăm realizarea unui buget personal pentru administrarea optimă a veniturilor și a cheltuielilor prin intermediul unei analize obiective a aspectelor legate de nevoi și dorințe.

Dezvoltarea durabilă este dependentă și de gradul de educație, o societate construită pe principiile sustenabilității având nevoie de un nivel solid de cunoștințe, inclusiv în domeniul financiar.

Acțiunea „Dreptul la Banking îți aduce libertatea de mișcare” este parte din campania #Dreptullabanking, lansată în anul 2020 din dorința de a crește gradul de conștientizare și de educație financiară în România.

Taguri: Asociatia Romana a Bancilor (ARB)  banca  Educatie financiara  

Comentarii

Nita Alberto
Economia




Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii