FONDURI DE INVESTITII | Ultima Ora

Fondurile de investitii au scazut cu 13% in primele 9 luni din 2022

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-24 06:10

Activele nete ale celor 238 de fonduri de investitii deschise și închise, locale și străine, au scăzut în luna septembrie cu 5,5%, până la nivelul de 46,8 mld RON (9,5 mld €) iar de la începutul anului au scăzut cu 12,8%; ieșirile nete ale lunii au totalizat 522 mil RON (106 mil EUR), conform unui comunicat al Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), in care se adauga:

Dinamică pe categorii:

Fonduri deschise (OPCVM) locale

Cele mai performante 5 fonduri în ultimele 12 luni au înregistrat randamente anuale nete între 3,2% și 28,2% (unele fiind denominate în valută); pe un orizont de 36 de luni, cele mai performante 5 fonduri au avut randamente cuprinse între 26,4% și 49,1% , obținute de-a lungul ultimilor 3 ani de zile (față de luna septembrie 2019; unele fonduri sunt denominate în valută).

Activele nete ale celor 91 de fonduri deschise locale au scăzut în luna septembrie cu 4,7%, până la 18 mld RON (3,7 mld €) iar de la începutul anului au scăzut cu 28,8%.

Fondurile deschise locale au înregistrat în luna august ieșiri nete de 436 mil RON (-88,9 mil €), fiind vizate fondurile de obligațiuni și instrumente cu venit fix (-210,3 mil RON), fondurile reunite sub categoria “alte fonduri” (-169,1 mil RON), cele diversificate (-45 mil RON), cele de acțiuni (-11,5 mil RON) și cele de randament absolut (-0,5 mil RON).

Fonduri deschise străine distribuite în RO

Activele nete exprimate în lei ale celor 113 fonduri deschise străine distribuite în România au scăzut în luna septembrie cu 7% față de luna precedentă, până la 1,64 mld RON (0,33 mld €), iar de la începutul anului au scăzut cu 20,1%.

Fonduri închise (FIA) locale

Activele nete ale celor de fonduri de investiții alternative au scăzut cu 5,9% în luna septembrie, până la 27,1 mld RON (5,5 mld €) iar de la începutul anului au crescut cu 3,2%; fondurile de investiții alternative locale au avut ieșiri nete de 55,5 mil RON (-11,3 mil €) în luna raportată.

Taguri: fonduri de investitii  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraAedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, se inchide

Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, se inchide, prin dizolvare, a decis actionarul acesteia, Raiffeisen Bank, conform unui anunt al bancii. In comunicatul bancii nu se mentioneaza motivul pentru care banca pentru locuinte se inchide, insa acesta detalii

Grupul Banca Transilvania aderă la Carta Diversității

Grupul Banca Transilvania aderă la Carta Diversității și devine semnatarul din industria financiar – bancară cu cei mai mulți angajați în România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Aderarea înseamnă pentru BT detalii

Banca Transilvania initiaza un program de educatie financiara pentru tineri

 FIT vine cu o experiență de învățare în 360 de grade.  Unul din doi români consideră că știe foarte multe/mai multe lucruri despre bani decât media adulților din România, conform detalii

Revolut majoreaza comisioanele pentru plati

Revolut a anuntat ca din 8 ianuarie 2024 va introduce un comision fix de 0,2 euro centi, echivalent in valuta transferata, pentru platile instant catre carduri non-Revolut Visa si Mastercard din tarile SEPA, alternativ la comisionul standard de 0,7% din suma detalii

  

Ultimele Comentarii