FONDURI DE INVESTITII | Ultima Ora

Fondurile de investitii au scazut cu 13% in primele 9 luni din 2022

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-24 06:10

Activele nete ale celor 238 de fonduri de investitii deschise și închise, locale și străine, au scăzut în luna septembrie cu 5,5%, până la nivelul de 46,8 mld RON (9,5 mld €) iar de la începutul anului au scăzut cu 12,8%; ieșirile nete ale lunii au totalizat 522 mil RON (106 mil EUR), conform unui comunicat al Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), in care se adauga:

Dinamică pe categorii:

Fonduri deschise (OPCVM) locale

Cele mai performante 5 fonduri în ultimele 12 luni au înregistrat randamente anuale nete între 3,2% și 28,2% (unele fiind denominate în valută); pe un orizont de 36 de luni, cele mai performante 5 fonduri au avut randamente cuprinse între 26,4% și 49,1% , obținute de-a lungul ultimilor 3 ani de zile (față de luna septembrie 2019; unele fonduri sunt denominate în valută).

Activele nete ale celor 91 de fonduri deschise locale au scăzut în luna septembrie cu 4,7%, până la 18 mld RON (3,7 mld €) iar de la începutul anului au scăzut cu 28,8%.

Fondurile deschise locale au înregistrat în luna august ieșiri nete de 436 mil RON (-88,9 mil €), fiind vizate fondurile de obligațiuni și instrumente cu venit fix (-210,3 mil RON), fondurile reunite sub categoria “alte fonduri” (-169,1 mil RON), cele diversificate (-45 mil RON), cele de acțiuni (-11,5 mil RON) și cele de randament absolut (-0,5 mil RON).

Fonduri deschise străine distribuite în RO

Activele nete exprimate în lei ale celor 113 fonduri deschise străine distribuite în România au scăzut în luna septembrie cu 7% față de luna precedentă, până la 1,64 mld RON (0,33 mld €), iar de la începutul anului au scăzut cu 20,1%.

Fonduri închise (FIA) locale

Activele nete ale celor de fonduri de investiții alternative au scăzut cu 5,9% în luna septembrie, până la 27,1 mld RON (5,5 mld €) iar de la începutul anului au crescut cu 3,2%; fondurile de investiții alternative locale au avut ieșiri nete de 55,5 mil RON (-11,3 mil €) în luna raportată.

Taguri: fonduri de investitii  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraProgramul BCR in 30 noiembrie si 1 decembrie

Banca Comercială Română (BCR) anunță că, în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, este disponibilă permanent, online, telefonic și prin echipamentele multifuncționale instalate în rețeaua sa extinsă teritorială. Unitățile BCR şi detalii

Site-ul OTP Leasing a fost spart iar datele clientilor, compromise

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a finalizat în cursul lunii noiembrie 2022 o investigație la operatorul OTP LEASING ROMANIA IFN SA, în cadrul căreia a constatat încălcarea dispozițiilor art. 25 alin. detalii

La platile bancare online se va afisa si numele detinatorului contului, pentru prevenirea fraudelor

Băncile din România oferă clienților o nouă facilitate de verificare a identității beneficiarului real al plății prin Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB), care are ca obiectiv prevenirea fraudelor în rândul clienților care efectuează plăți electronice și reducerea tranzacțiilor eronate generate de introducerea greșită a beneficiarului (a contului IBAN), conform unui comunicat de presa comun al Transfond si ARB, in care se adauga: În faza pilot, Serviciul Afișare Nume Beneficiar este disponibil la CEC Bank, ING Bank și Libra Internet Bank, urmând ca, începând cu anul 2023 și alte bănci să ofere această facilitate. Serviciul Afișare Nume Beneficiar este pus la dispoziția detalii

ING, amendata pentru divulgarea datelor personale ale clientilor

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a finalizat în cursul lunii octombrie 2022 o investigație la operatorul ING Bank NV Amsterdam Sucursala București și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) și alin. (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 98.076,00 lei (echivalentul sumei de 20.000 EURO). Investigația a fost demarată ca urmare a transmiterii de către operator a unei notificări privind încălcarea securității datelor cu caracter personal în temeiul Regulamentului General privind Protecția Datelor. La baza detalii

  

Ultimele Comentarii