BANCI | Interviu

Traian Halalai, Eximbank: doar prin educație se poate crea o societate cu valori corecte, care să genereze progres și prosperitate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-06 09:41

Traian Halalai, presedinte executiv EximBank

"Doar prin educație se poate crea o societate cu valori corecte, care să genereze progres și prosperitate", spune Traian Halalai, presedinte executiv EximBank, intr-un interviu pe tema educatiei financiare: 

- Ce considerati ca trebuie facut pentru cresterea nivelului de educatie financiara?

Eximbank: Tema educației financiare este una pe care sistemul bancar în ansamblu o tratează cu multă seriozitate și maximă implicare – prin toate programele pe care le derulează fiecare bancă individual sau la nivel sistemic – însă nu o poate acoperi singur.

Eforturi trebuie făcute din ambele părți, pentru că, astăzi, informația este disponibilă tuturor și este și responsabilitatea fiecăruia să o procure și să o înțeleagă înainte de a lua o decizie financiară.  

În acest context, de-a lungul timpului, Grupul EximBank a susținut numeroase proiecte educaționale financiare menite să contribuie la însușirea și aprofundarea unor elemente ale educaței financiare la nivelul învățământului primar, gimnazial, liceal, universitar și al persoanelor adulte. 

De asemenea, au fost implementate programe de internship care să facă mult mai ușoară tranziția tinerilor de la şcoală la viaţa activă, cu posibilitatea de a performa rapid, precum și programe pentru centre educaționale care să susțină activitatea didactică și de cercetare.  

Este un proces continuu, așa cum ar trebui să fie și la nivel individual – de învățare continuă, pe care Grupul EximBank și-l asumă, având convingerea că doar prin educație se poate crea o societate cu valori corecte, care să genereze progres și prosperitate.  

- Care sunt metodele si procedurile utilizate de banca pentru imbunatatirea relatiei cu clientii si administrarea reclamatiilor?

Eximbank: La nivelul Grupului EximBank, la fel ca în orice altă instituție bancară ce activează pe piața românească, există un set de reglementări interne care transpun cadrul de guvernanță a reclamațiilor stabilit de reglementator (Banca Națională a României), respectiv o politică de administrare a reclamațiilor și de monitorizare a acestora, precum și o funcție de administrare a reclamațiilor care să permită investigarea reclamațiilor în mod imparțial și, în același timp, să comunice eficient cu persoanele care întâmpină dificultări în relația cu banca. 

Pentru a-și îmbunătăți relația cu clienții, Grupul EximBank își ajustează permanent cadrul operațional prin corectarea problemelor recurente, atunci când acest lucru este în mod rezonabil posibil, pe baza cazuisticii întâlnite și a analizei reclamațiilor.

- Care apreciati ca este cea mai buna practica in solutionarea reclamatiilor cu clientii?

Eximbank: Subiectul reclamațiilor în domeniu bancar este unul complex pentru care, din păcate, nu există un remediu universal valabil, fiind necesară o abordare personalizată pentru fiecare caz în parte. Însă, indiferent de modalitatea de rezolvare, cel mai eficient instrument este comunicarea deschisă și argumentată dintre cele două părți.

Care este numarul reclamatiilor primite de la clienti in anul 2021?

Eximbank: În 2021, la nivelul Grupului EximBank (EximBank și Banca Românească) au fost înregistrate 2.270 de reclamații.

- Care au fost cele mai frecvente trei motive de reclamatie?

Eximbank: Principalele aspecte reclamate vizează în ordine: raportarea la Biroul de credit/ Centrala Riscului de Credit, aspecte legate de GDPR și alte solicitări legate de creditele acordate în fraci elvețieni.

- Cum au fost solutionate reclamatiile? Cate reclamatii au fost solutionate pe cale amiabila? Cate reclamatii au fost solutionate prin intermediul CSALB?

Eximbank: Grupul EximBank promovează o comunicare deschisă cu clientii săi, acordând o atenție deosebită și suport personalizat celor care se confruntă cu diverse dificultăți în relația cu entitățile grupului. 

De aceea, cu fiecare client s-a negociat individual pentru găsirea unei soluții amiabile atât la nivelul agențiilor, cât și la nivel de management, aproape 30 de cazuri fiind soluționate pe această cale. 

În ceea ce privește CSALB, instituție cu care Grupul EximBank are o colaborare extrem de productivă, au fost soluționate aproape 20 de cereri, majoritatea fiind adresate de clienți cu credite în franci elvețieni. 

Taguri: Banca Romaneasca  banca  Educatie financiara  Eximbank  

Comentarii

3,14stol cu apa
Halalai
Sper sa mai faci o facultate, dar de data asta dintr-aia de vezi soarele-n dungi. Asa ai merita, la cate mizerii ai facut Halalai.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuTraian Halalai, Eximbank: doar prin educație se poate crea o societate cu valori corecte, care să genereze progres și prosperitate

"Doar prin educație se poate crea o societate cu valori corecte, care să genereze progres și prosperitate", spune Traian Halalai, presedinte executiv EximBank, intr-un interviu pe tema educatiei financiare:  - Ce considerati ca trebuie facut pentru cresterea detalii

Procesatorul de carduri SIBS: in 9 iunie am inregistrat restrictii tehnice severe la platile cu cardurile mai multor banci

Procesatorul de carduri portughez SIBS Romania, care a in 2020 a preluat firma romaneasca Romcard, confirma ca sambata, 9 iunie 2022, a inregistrat "restrictii tehnice severe", care au afectat platile cu carduri ale mai multor banci, pe perioada intregii detalii

Mircea Stroe, conciliator și avocat: „Multe din neînțelegerile consumatori-bănci nu au ce căuta în instanță, pentru că problemele nu sunt juridice, ci financiare”

Mircea Stroe - conciliator CSALB și avocat, în dialog cu Alina Radu - conciliator CSALB și avocat, Maria Guli și Cătălin Bălan - reprezentanți ai Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar. (vezi video la finalul detalii

Valeriu Stoica: Judecatorii ar trebui sa recomande concilierea, inainte de procesul dintre un consumator si o banca

„Primul lucru pe care ar trebui să îl facă judecătorul la începutul procesului ar fi să întrebe părțile dacă au apelat la concilierea în cadrul CSALB.” „Cele mai armonioase comunități sunt cele detalii

  

Ultimele Comentarii