BANCI | Profil

BT Mic acorda credite garantate de Fondul European de Investitii firmelor care obtin cu greu imprumuturi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-09-27 22:04

Cristina Sindile, director general BT Mic & Hubert Cottigni, directorul Fondului European de Investiții

 Primul angajament InvestEU în România

 7.500 de microîntreprinderi din întreaga țară vor beneficia de acest program

 Garanție de 8,4 milioane de euro pentru susținerea de noi împrumuturi de microfinanțare în valoare de 100 milioane de euro

Accesul la microfinanțare al antreprenorilor și fermierilor din România va fi susținut prin noul parteneriat dintre Fondul European de Investiții și BT Mic, cea mai mare instituție de microfinanțare din România, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

Anunțul a fost făcut astăzi, în București.

Această inițiativă va avea impact pentru 7.500 de microîntreprinderi din România și va îmbunătăți accesul la finanțare.

Parteneriatul reprezintă prima investiție din România care este susținută de InvestEU și a fost anunțată cu ocazia lansării oficiale a InvestEU la Reprezentanța Grupului Băncii Europene de Investiții în România.

Cel mai recent sprijin al Fondului European de Investiții pentru finanțarea microcompaniilor din România a fost semnat de Hubert Cottigni, directorul Fondului European de Investiții și Cristina Sindile, director general al BT Mic.

"BT Mic înțelege nevoile de dezvoltare ale antreprenorilor cu afaceri mici în România. Noua colaborare cu FEI vine în urma cooperării de succes din ultimii ani, care a ajutat companiile în aceste vremuri dificile. Suntem încântați să fim primul partener din România care beneficiază de sprijinul
InvestEU", a declarat Cristina Sindile, director general al BT Mic.

"În condițiile în care presiunea economică este în creștere, întotdeauna cei mai mici sunt cei mai afectați și au cea mai mare nevoie de sprijin. Este motivul pentru care tranzacția de microfinanțare este relevantă și oportună. FEI este mândru să se asocieze încă o dată cu BT Mic pentru a canaliza resursele UE în direcția microîntreprinzătorilor, astfel încât aceștia să își poată urma aspirațiile în ceea ce privește dezvoltarea business-ului”, a declarat Hubert Cottigni, director al Fondului European de Investiții.

Fondul European de Investiții va oferi 8,4 milioane de euro (42 de milioane de lei) pentru a garanta operațiuni de microfinanțare în valoare de 500 de milioane de lei (100 de milioane de euro) derulate de BT Mic, compania de microfinanțare a Băncii Transilvania, cel mai mare grup bancar din România.

"Grupul Băncii Europene de Investiții se angajează să se asigure că antreprenorii din România pot extinde oportunitățile de afaceri și pot crea locuri de muncă. Cea mai recentă cooperare, în valoare de 8,4 milioane de euro, cu BT Mic, principalul partener de microfinanțare din România, care vizează mobilizarea de împrumuturi în valoare de 100 de milioane de euro, va consolida și mai mult accesul la finanțare a afacerilor mici din întreaga țară și va sprijini mii de noi împrumuturi de microfinanțare.

Această primă investiție din România, susținută de InvestEU, demonstrează modul în care programul va debloca investiții transformaționale în anii următori", a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreședinte, Banca Europeană de Investiții.

"Microfinanțarea poate juca un rol crucial în crearea de locuri de muncă și în promovarea incluziunii sociale. Datorită finanțării acordate în cadrul componentei sociale a InvestEU, microîntreprinzătorii și micii agricultori, care altfel ar avea dificultăți în accesarea de împrumuturi, vor putea să înceapă sau să își dezvolte afacerile și să deschidă un viitor mai bun pentru ei și familiile lor", a declarat Nicolas Schmit, comisarul pentru Locuri de muncă și drepturi sociale.

Acest nou acord cu BT Mic va asigura acces mai mare la finanțare pentru micii întreprinzători, cu impact direct asupra generării de locuri de muncă și dezvoltării economice în comunitățile din care fac parte.

Fondul European de Investiții a sprijinit microfinanțarea prin BT Mic, prin patru inițiative, în ultimii patru ani.

Noua cooperare reprezintă prima inițiativă din România care este susținută de InvestEU și a fost anunțată cu ocazia lansării oficiale a InvestEU la Reprezentanța Grupului Băncii Europene de Investiții în România.

Despre InvestEU

Programul InvestEU oferă Uniunii Europene o finanțare esențială pe termen lung prin mobilizarea unor fonduri publice și private semnificative pentru a sprijini o redresare durabilă.

Acesta contribuie la generarea de investiții suplimentare în conformitate cu prioritățile europene cheie, cum ar fi programul european de afaceri ecologice, tranziția digitală și sprijinul pentru IMM-uri.

Programul InvestEU reunește toate instrumentele financiare ale UE pentru a sprijini investițiile, făcând finanțarea proiectelor mai simplă, mai eficientă și mai flexibilă.

Programul, care se bazează pe succesul precedentului Plan de investiții pentru Europa, cunoscut și sub numele de Planul Juncker (peste 500 de miliarde EUR investiți în perioada 2015-2021), are trei componente: Fondul InvestEU, Centrul consultativ InvestEU și portalul InvestEU. Fondul InvestEU este pus în aplicare prin intermediul diferiților parteneri financiari, în special al BEI.

Aceștia vor investi în proiecte prin utilizarea garanției bugetare a UE de 26,2 miliarde EUR pentru a mobiliza cel puțin 372 de miliarde euro în investiții suplimentare.

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiții (FEI) face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa este de a sprijini microîntreprinderile și IMM-urile din Europa să aibă acces la finanțare.

FEI promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării și dezvoltării antreprenoriatului, creșterii economice și ocupării forței de muncă.

Despre BT Microfinanțare

BT Microfinanțare (BT Mic) face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania și se adresează companiilor cu o cifră de afaceri anuală de până la 1 milion de lei din toate domeniile de activitate.

BT Mic facilitează accesul la finanțare: peste 70% din clienți au luat primul credit de business prin intermediul său. Până în prezent, compania a sprijinit peste 20.000 de afaceri mici să crească.

Taguri: BT  Banca Transilvania  credite firme  banca  Credite IMM  BT Mic  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilSondaj: doar 27,7% dintre români au beneficiat de creșteri salariale in acest an

Doar 27,7% dintre români au beneficiat de majorări salariale pe parcursul acestui an, 47,1% dintre aceștia au beneficiat de creșteri de salarii de până la 5%, iar 36,8% - de majorări între 5% și 10%, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în detalii

SRL-urile si PFA-urile cu cont la Banca Transilvania pot sa-si completeze online declaratia unica pentru actionari

Pachetul Primul An Gratuit de la Banca Transilvania vine cu un beneficiu nou pentru antreprenori: posibilitatea de a completa online, prin SOLO, Declarația unică pentru ANAF, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: PFA-urile și SRL-urile care lucrează cu BT beneficiază de acest serviciu gratuit în primul an datorită parteneriatului dintre Banca Transilvania și SOLO Fintech, companie care oferă servicii 100% digitale pentru administrarea unui PFA. Declarația unică este formularul prin care PFA-urile și acționarii SRL-urilor își declară câștigurile și, pe baza acestora, impozitul și contribuțiile sociale. Pașii necesari pentru a beneficia de serviciul SOLO: - Accesarea platormei www.solo.ro;
- Completarea detalii

EximBank finanteaza dezvoltarea Farplas & Smart Solutions, furnizor pentru industria automotive

EximBank a acordat un pachet financiar in valoare totala de 11,5 milioane de euro companiei Farplas&Smart Solutions, parte a grupului Delta Invest din Mioveni (judetul Arges), producator roman de produse si componente injectate din mase plastice, in special pentru industria detalii

Biltele la tren se pot plati online sau cu cardul, la POS-uri Alpha Bank

În urmă finalizării procedurilor de achiziție publică, CFR Călători și Alpha Bank România au încheiat acorduri cadru pe termen lung pentru accesibilizarea și simplificarea procesului de plată la achiziționarea legitimațiilor de călătorie, prin mijloace electronice, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Alpha Bank România pune la dispoziția operatorului național de transport feroviar de călători serviciul e-commerce pentru achiziția online a legitimațiilor de călătorie precum și aplicația Alpha PhonePOS care permite plata cu card bancar a legitimațiilor de călătorie în tren. Achiziția online a legitimațiilor de călătorie atât pe rute naționale, cât și internaționale precum și soluția detalii