BANCI | Profil

Alpha Bank este bancă parteneră pentru programul Femeia Manager 2022 - 2027

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-09-27 17:01

Alpha Bank România a fost selectată ca bancă parteneră pentru implementarea programului Femeia Manager 2022 - 2027, derulat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Programul, dedicat îmbunătățirii performanțelor economice ale întreprinderilor conduse de femei, prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil de maximum 200.000 lei IMM-urilor în care cel puţin unul dintre asociaţi este femeie şi deţine cel puţin 50% din părţile sociale/acțiunile societăţii.

Alpha Bank România va facilita beneficiarilor eligibili deschiderea de conturi curente pentru accesarea ajutorului nerambursabil și va oferi finanțare suplimentară pentru dezvoltarea afacerii.

Totodată, antreprenoarele aflate în primii doi ani de activitate vor putea beneficia de pachetul “Start-Up”, care minimizează efortul financiar în perioada de creștere a afacerii, oferind comisioane 0 timp de 12 luni pentru mai multe categorii de servicii și produse, inclusiv accesul la programul de facturare “Easy Bill”.

“România are nevoie de consolidarea antreprenoriatului feminin și de mai multe femei manager. Ne bucurăm să putem susține și facilita derularea acestui Program care dă curs politicilor și recomandărilor Comisiei Europene de încurajare a participării femeilor în cadrul proceselor decizionale, și să asiguram, prin finanțare, implementarea de proiecte valoroase, creative, inovatoare și de impact. IMM-urile sunt motorul dezvoltării economiei, iar Alpha Bank este alături de mediul antreprenorial românesc oferind consiliere și soluții de finanțare adaptate fiecărei nevoi”, a declarat Dragoș Drăghici, Director în cadrul Direcției IMM a Alpha Bank Romania.

Datele statistice arată că în România, 31,2% dintre pozițiile de conducere sunt ocupate de femei, procent aflat sub media europeană. La finalul anului 2021, numărul femeilor acționari (sau asociați) în firme românești deținea o pondere de peste 37% din totalul de acționari/asociați.

Trendul manifestat la nivel European încă din anul 2020, conform căruia cele mai multe start-up-uri tech fondate de femei provin din zona Europei Centrale și de Est, este vizibil și la nivelul economiei românești, femeile fiind active în toate sectoarele inovatoare ale economiei.

La nivelul portofoliului Alpha Bank Romania, aproximativ 50% din numărul total de entități juridice au în structură acționariat feminin cu o contribuție semnificativă manifestată în rândurile companiilor și profesiilor liberale.

Alpha Bank România participă în mod activ la toate programele guvernamentale destinate dezvoltării sectorului privat - IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest și Innovation - fiind selectată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului ca bancă parteneră în cadrul „Programelor naționale pentru stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor”.

Despre Alpha Bank România

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România după ce, în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.

Taguri: credite firme  Alpha Bank  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBanca Transilvania finanteaza jumatate din sectorul medical

Banca Transilvania, cel mai mare finanțator al sectorului medical, susține peste 60.000 de medici și business-uri medicale, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: BT a contribuit semnificativ la dezvoltarea sistemului de sănătate privat românesc mai ales în detalii

Sondaj: doar 27,7% dintre români au beneficiat de creșteri salariale in acest an

Doar 27,7% dintre români au beneficiat de majorări salariale pe parcursul acestui an, 47,1% dintre aceștia au beneficiat de creșteri de salarii de până la 5%, iar 36,8% - de majorări între 5% și 10%, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în detalii

SRL-urile si PFA-urile cu cont la Banca Transilvania pot sa-si completeze online declaratia unica pentru actionari

Pachetul Primul An Gratuit de la Banca Transilvania vine cu un beneficiu nou pentru antreprenori: posibilitatea de a completa online, prin SOLO, Declarația unică pentru ANAF, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: PFA-urile și SRL-urile care lucrează cu BT beneficiază de acest serviciu gratuit în primul an datorită parteneriatului dintre Banca Transilvania și SOLO Fintech, companie care oferă servicii 100% digitale pentru administrarea unui PFA. Declarația unică este formularul prin care PFA-urile și acționarii SRL-urilor își declară câștigurile și, pe baza acestora, impozitul și contribuțiile sociale. Pașii necesari pentru a beneficia de serviciul SOLO: - Accesarea platormei www.solo.ro;
- Completarea detalii

EximBank finanteaza dezvoltarea Farplas & Smart Solutions, furnizor pentru industria automotive

EximBank a acordat un pachet financiar in valoare totala de 11,5 milioane de euro companiei Farplas&Smart Solutions, parte a grupului Delta Invest din Mioveni (judetul Arges), producator roman de produse si componente injectate din mase plastice, in special pentru industria detalii

  

Ultimele Comentarii